Advertisement

Deividas Dulkys, Tofaş'ta.

Beko Basketbol Ligi'nde Play-Off yarışını sürdüren Tofaş, kadrosuna bir takviye daha yaptı. Bursa ekibi, Litvanyalı skorer guard Deividas Dulkys ile sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşma sağladı. 26 yaşındaki ve 1.96 boyundaki Dulkys, 2 ve 3 numaralı pozisyonlarda görev yapabiliyor. Bursa'ya gelen Dulkys, bugün yeni takımıyla ilk antrenmanına da çıktı..

1988 yılında Litvanya'da doğan Dulkys, 16 yaşından itibaren ABD'de yaşamaya başlamıştı. 2008-2012 arasında NCAA'de Florida State formasıyla başarılı performans sergileyen Litvanyalı oyuncu, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde Litvanya milli takımı kadrosunda da yer almış ve 3 maçta toplam 6 dakika sahada kalarak sadece Dominik Cumhuriyeti potasına gönderdiği üç sayılık basketle tek şutunu kullanıp tek isabetini bulmuştu. Ardından Lietuvos Rytas ile 2+1 yıllık sözleşme imzalayan Dulkys, sezona bu takımda başladıktan sonra Şubat ayında kiralık olarak gittiği Letonya ekibi Barons Kvartals'da sezonu noktaladı. Geçtiğimiz sezon Lietuvos Rytas formasıyla Turkish Airlines Euroleague'de 9 maçta forma giyen Deividas Dulkys, temsilcimiz Beşiktaş'a karşı da iki maçta forma giymişti. 15 dakika süre aldığı ilk maçta 1/4 saha içi isabetiyle; 5 sayı, 3 ribaund ve 1 asist kaydeden Dulkys, 10 dakika sahada kaldığı ikinci maçta ise 0/3 ile şut atarak sayı üretememiş, mücadeleyi de 1 ribaund ve 1 asist ile tamamlamıştı.

Bu sezona da yine kiralık olarak Polonya ekibi Anwil Wloclawek'te başlayan genç forvet, özellikle üç sayılık atışlardaki başarısı ile dikkatleri çekti. Anwil takımı ile Polonya Ligi'nde 19 maça çıkan Litvanyalı forvet, ortalama 29.2 dakika sahada kaldığı bu maçlarda; 16.4 sayı, 3.3 ribaund ve 2.8 asist ortalamaları yakalarken, üç sayılık atışlarda 49/109 (%45) gibi yüksek bir isabet oranı da tutturdu. Şutör özelliğinin yanı sıra, ortalamanın üzerinde bir atletizmi de olan Deividas Dulkys, bu sezon Polonya'da smaç yarışmasına da katılmıştı.
Deividas Dulkys, Tofaş'ta. Deividas Dulkys, Tofaş'ta. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:01 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.