Advertisement

Aykon TED Ankara Kolejliler Destanı Devam Ediyor (72-60)

ULEB Eurocup'taki temsilcilerimizden Aykon TED Ankara Kolejliler, Sekizli Finallerin ikinci maçında Ankara Arena'da konuk ettiği Ukrayna ekibi Khimik Yuzhne'yi, 71-75 kaybettiği maçın rövanşında 72-60 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. Tarihi bir sezon geçiren başkent ekibi, çeyrek finalde kupanın favorilerinden Rus ekibi Unics Kazan ile karşı karşıya gelecek..

2500 civarında seyircinin izlediği maçta taraftarının da desteğini arkasına alan Aykon TED Ankara Kolejliler, rakibine; ribaundlarda 40-31, asistlerde ise 23-16'lık üstünlükler kurmayı başardı. Maça oldukça tutuk başlayıp ilerleyen dakikalarda hücumda toparlanan temsilcimiz, mücadeleyi; 19/35 ikilik, 8/23 üçlük ve 10/15 serbest atış isabetiyle tamamlarken, dış atışlarda etkisiz kalan Ukrayna ekibi Khimik Yuzhne ise; 18/37 ikilik, 4/19 üçlük ve 12/16 serbest atış isabeti buldu. Maçta 2. periyotun 5. dakikasına  saniyeler kala skoru 23-23'e getiren temsilcimiz, bu bölümün ardından maçta geriye kalan 25 dakikada ise ev sahibi takımın 72-48'lik serisine engel olamadı..

Sezonun formda ismi Vladimir Golubovic, 7/12 saha içi ve 9/13 serbest atış isabetiyle 23 sayı ve 14 ribaundluk bir performans sergileyerek 38 verimlilik puanına ulaştı ve temsilcimizin bu muhteşem zaferinde baş mimar oldu. Oyundan hiç çıkmadan maçı tamamlayan ABD'li skorer Clay Tucker da 4/8 ikilik ve 3/7 üçlük isabetiyle temsilcimizin galibiyetine 18 sayı ve 7 asistlik katkı yaparken, 4/9 ile isabet bulan Vanja Plisnic ise; 8 sayı, 5 ribaund ve 5 asist ile maçı tamamladı. Khimik Yuzhne'de 2.01'lik ABD'li power forvet Romeo Travis, 6/8 saha içi isabetiyle 14 sayı üreterek takımının en skorer ismi olurken, 3/9 ile şut isabeti bulan Jamal Shuler 12 sayı, 4/11 ile şut atan Rolands Fremanis ise 10 sayıyla maçı tamamladı. 

Temsilcimiz, mücadeleye; Kristaps Valters, Muhammed Baygül, Clay Tucker, Vanja Plisnic ve Vladimir Golubovic beşiyle başladı. Ukrayna ekibi ise karşılaşmaya; Paul Delaney, Jamal Shuler, Sergiy Popov, Romeo Travis ve Stanislav Zavadskyi beşiyle parkeye çıktı.
      
İki takımın da sert savunma yaparak başladığı karşılaşmanın ilk dakikalarında Aykon TED Ankara Kolejliler; Golubovic ve Tucker, Khimik Yuzhne ise; Travis, Delaney ve Zavadskyi ile sayılar bulurken, beşinci dakika 6-4 konuk takım lehine geçildi. Aldığı savunma ribauntlarını hızlı hücumlar sonrasında Travis ve Freimanis ile sayıya çeviren Ukrayna ekibi, yakaladığı 7-0'lık seriyle 6. dakika içinde farkı 9 sayıya çıkardı: 4-13. Shuler'in de skora katkı vermesiyle üstünlüğünü sürdüren Khimik Yuzhne, ilk çeyreği 13-20 önde bitirdi. İkinci periyoda da iyi başlayan taraf Khimik Yuzhne oldu. Ribauntlarda rakibine üstünlük sağlayan konuk takım, hücumda da dış atışlarda yüksek yüzde yakaladı ve bulduğu 7-1'lik seriyle 13. dakika içinde farkı çift haneli sayılara taşıdı: 14-27. Golubovic ile pota altını iyi kullanan Türk temsilcisi, Tucker ve Plisnic'in de skora katkısıyla 10-0'lık seriyle rakibine karşılık verdi ve 16. dakika içinde farkı 3 sayıya (24-27) indirdi. Büyük çekişmenin yaşandığı bu bölümde Travis ve Freimanis ile 3 sayı çizgisinin gerisinden yüksek isabetle oynayan Khimik Yuzhne, soyunma odasına 35-34 önde gitti.
      
Üçüncü periyodun ilk dakikalarında Aykon TED Ankara Kolejliler, hem savunmada hem de hücumda etkili bir oyun ortaya koydu. Yaptığı sert savunma sonrasında kaptığı topları Golubovic-Plisnic ikilisiyle sayıya çeviren Türk temsilcisi, 24. dakika içinde ilk kez öne geçti: 41-39. Savunmadaki istekli oyununu sürdüren Aykon TED Ankara Kolejliler, hücumda Valters'ın art arda attığı 3 sayılık basketlerle 8-0'lık seri yakaladı ve 27. dakika içinde farkı 10 sayıya (49-39) çıkardı. Golubovic-Plisnic ikilisinin etkili oyunlarını sürdürmesiyle farkı biraz daha açan Türk ekibi, final periyoduna 57-45 üstün girdi. Aykon TED Ankara Kolejliler, final periyodunda oyunun kontrolünü tamamen eline geçirdi. Pota altında Golubovic, dış atışlarda da Tucker ile yüksek yüzdeyle oynamayı sürdüren Türk temsilcisi, 7-0'lık bir seri daha buldu ve 32. dakika içinde farkı 19 sayıya (64-45) yükseltti. Travis ve Shuler'in basketleriyle farkı azaltmaya çalışan rakibi karşısında Golubovic-Tucker ikilisiyle sayılar üreten Aykon TED Ankara Kolejliler, son 3.5 dakikaya 68-54 önde girdi. Kalan bölümde rakibinin yaptığı tam saha baskıdan kolay kurtulan Aykon TED Ankara Kolejliler, hücumda da başarılı bir perfonmans sergilemeye devam etti ve karşılaşmadan 72-60 galip ayrıldı.

Maç sonrası yapılan basın toplantısında konuşan Aykon TED Ankara Kolejliler baş antrenörü Ercüment Sunter, şunları söyledi: "Maça geçmeden önce Berkin Elvan'a rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bugüne gelince de Kolej mezunu ve Kolej'den yetişmiş biri olarak Avrupa'da ilk sekiz arasına girmek benim için çok onur verici. Ligde bazı maçlarda konsantre düşüklüğü yaşadıysak da Avrupa kupasında önemli bir iş başardık. Oyuncularımın gayreti için çok teşekkür ediyorum. Bugün seyirci bizi coşturdu, gelen destekleyen herkese de ayrıca teşekkür ediyorum. Şimdi ligde Beşiktaş İntegral Forex ve ardından da Eurocup'ta Unics Kazan maçlarını oynayacağız. Çok güçlü bir rakiple eşleştik ama biz bugünkü gibi seyirci desteği ile avantaj yakalamayı istiyoruz."

Başkent ekibinin başarılı forveti Caner Erdeniz ise: "Öncelikle Berkin Elvan'a rahmet, ailesine de sabır diliyorum. Maça gelince de çok iyi hazırlandık, çok önemli bir karşılaşmaydı. Taraftarımıza da bizi destekleri için çok teşekkür ediyorum. Türk takımlarından tek ilk sekize kalan tek takım olduğumuz için de ayrıca gururluyuz. Rakibimiz Unics Kazan ve iyi hazırlarak haftaya evimizde iyi bir skorla avantaj elde etmek istiyoruz."dedi.


SALON: Ankara Arena

HAKEMLER: Milivoje Jovcic (Sırbistan), Joseph Bissang (Fransa), Petros Papapetrou (Yunanistan)

AYKON TED ANKARA KOLEJLİLER (72): Berent Kavaklıoğlu 3 (1 ribaund- 1 asist), Berkay Candan 3 (3 ribaund), Erdal Bibo, Caner Erdeniz, Vanja Plisnic 8 (5 ribaund- 5 asist), Kristaps Valters 6 (3 ribaund- 5 asist), Aleksandar Rasic 7 (3 ribaund- 4 asist), Vladimir Golubovic 23 (14 ribaund- 1 asist), Clay Tucker 18 (2 ribaund- 7 asist), Davud Kamer (1 ribaund), Kerem Özkan, Muhammed Mustafa Baygül 4 (3 ribaund).

KHIMIK YUZHNE (60): Sergiy Popov (2 ribaund), Matt Gatens 5 (5 ribaund- 1 asist), Vitaly Kovalenko 6 (3 ribaund), Jamal Shuler 12 (3 ribaund), Roland Freimanis 10 (4 ribaund- 2 asist), Romeo Travis 14 (3 ribaund- 2 asist), Stanislav Zavadskyi 4 (1 ribaund), Paul Delaney 4 (5 ribaund- 9 asist), Artem Pustovyi 2 (2 ribaund), Oleksandr Prokopenko, Oleksandr Riabchuk 3 (1 ribaund- 2 asist), Volodymyr Koniev.

1.PERİYOT: 13-20
2.PERİYOT: 21-15
3.PERİYOT: 23-10
4.PERİYOT: 15-15
Aykon TED Ankara Kolejliler Destanı Devam Ediyor (72-60) Aykon TED Ankara Kolejliler Destanı Devam Ediyor (72-60) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:38 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.