Advertisement

Karakaş: "O atmosfere en alışkın kişi Obradovic"

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, Turkish Airlines Euroleague'de yarın deplasmanda Panathinaikos ile oynayacakları zorlu maçta, eski takımına karşı mücadele edecek başantrenörleri Zeljko Obradovic'in Atina'daki o atmosfere en alışkın kişi olduğunu söyledi..

Karakaş, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Panathinaikos'un sahasında kaybetmek istemeyeceğine dikkati çekerek, "Başantrenörümüz Obradovic eski takımına karşı oynayacak. Atina'daki o atmosfere en alışkın kişi Obradovic. Hem başantrenörümüz hem de bizim açımızdan çok önemli bir karşılaşma olacak" dedi.

Maç biletlerinin bir gün öncesinde tükendiği bu kritik karşılaşmada Yunan ekibinin ateşli taraftarının salonu doldurarak, baskı kurmaya çalışacağını kaydeden Nedim Karakaş, şöyle devam etti: "Panathinaikos, 18 bin kişiyi arkasına alarak üstümüze yüklenecektir. Bu bilinçle oraya gidiyoruz. Panathinaikos'un eski görüntüsünde olması veya olmaması bizim açımızdan hiçbir şey ifade etmiyor. Bu ligde defalarca dörtlü final oynamış ve şampiyon olmuş bir ekip. Bu turda elenmek istemeyeceklerdir. Sahalarında bizimle oynayacakları maçı kazanmak için bütün gayretlerini sahaya yansıtacaklar."

Nedim Karakaş, Panathinaikoslu taraftarların eski başantrenörleri Obradovic'e büyük ilgi göstereceğini kaydetti. Yunan ekibinin taraftarlarının geçen sezon orada oynadıkları maçta, sarı-lacivertli formayı giyen Mike Batiste'in takımlarına verdiği hizmetlere karşı ne kadar takdir edildiğini gördüklerini anlatan Karakaş, "Yunan taraftarlarının Obradovic'e de büyük ilgi göstereceklerini biliyoruz. Ancak sahada bizi yenmek için ellerinden geleni yapacaklar. Obradovic ve Fenerbahçe Ülker açısından önemli bir karşılaşma olacak" ifadelerini kullandı.

Nedim Karakaş, Panathinaikos karşısında tek hedeflerinin galibiyet olduğunu belirtti. Takımdaki oyuncuların o atmosfere alışkın olduğunu vurgulayan Karakaş, "Atina'da tek düşüncemiz salondan galip ayrılmak. Panathinaikos'u yenersek ikili, üçlü averajlarda da üstün olan biz olacağız. Ne olursa olsun kalan maçlarımızın en az 3 tanesini kazanmak zorundayız. EA7 Emporio Armani'yi de sahamızda 6 sayı farkla yendiğimiz takdirde, olası puan eşitliğinde onlara karşı da avantaj elde edeceğiz" diye konuştu.

Nedim Karakaş, gruptan çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Kendi maçlarımızı kazanarak grubu en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Birinci bitirme şansımız olmadığı için 2. sırayı alarak, saha avantajını elde etmeyi hedefliyoruz" diye görüş belirtti.

Banvit maçında yaşadıkları konsantrasyon kopmalarının Turkish Airlines Euroleague'de yaşanmayacağını dile getiren Karakaş, "Başantrenörümüz Obradovic, oyuncularla yaptıkları çalışmaların sahaya yansımasını istiyor. Her takımın maç içinde inişli çıkışlı dakikaları oluyor. Ancak tabii ki süreklilik sağladığımız zaman başarı artarak geliyor. Amacımız 40 dakika aynı şekilde mücadele etmek" şeklinde sözlerini tamamladı.

Karakaş: "O atmosfere en alışkın kişi Obradovic" Karakaş: "O atmosfere en alışkın kişi Obradovic" Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:31 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.