Advertisement

Royal Halı Gaziantep, Final-Four'da! (67-68)

FIBA Eurochallenge Cup'taki temsilcimiz Royal Halı Gaziantep, çeyrek final serisi ikinci maçında Minks'te konuk olduğu Belarus ekibi Tsmoki Minsk'i, Dejan Borovnjak'ın bitime 1 saniye kala bulduğu iki serbest atış isabetiyle 67-68 mağlup etti ve seride 2-0 öne geçerek adını Final-Four'a yazdırmayı başardı. Temsilcimiz, yarı finalde İtalyan ekibi Reggio Emilia ile 25 Mart'ta karşı karşıya gelecek. Final-Four'un düzenleneceği şehir ise daha sonra açıklanacak. Öte yandan Rus ekibi Triumph Lyubertsy, Final-Four bileti alan bir başka takım olurken, Rus ekibinin rakibi ise 18 Mart Salı günü oynanacak Tartu Rock - Szolnoki Olaj mücadelesinin galibi olacak..

Her iki takımın da 11 top kaybı yaptığı mücadelede, ev sahibi Tsmoki Minsk, temsilcimize; ribaundlarda 32-27, asistlerde ise 17-10'luk üstünlükler kurmayı başardı vardı. Hücumda şut dağılımı hemen hemen eşit olan Royal Halı Gaziantep, mücadeleyi; 17/28 ikilik, 8/27 üçlük ve 10/12 serbest atış isabetiyle tamamlarken, ev sahibi Tsmoki Minsk ise; 20/34 ikilik, 6/20 üçlük ve 9/13 serbest atış isabeti buldu. Sırp pivot Dejan Borovnjak, 9/12 saha içi isabetiyle 22 sayı ve 12 ribaund ile double-double yaparak galibiyetin baş mimarı olurken, 6/13 şut isabeti bulan Ernest Bremer 16 sayı, 3/5 üçlük isabeti kaydeden Mikko Koivisto 12 sayı ve 3/10 ile şut atan Domen Lorbek ise 9 sayıyla temsilcimizde skor anlamında öne çıkan diğer isimler oldular. Tsmoki Minsk'te 2.04'lük forvet Pavel Ulyanko, 5/7 saha içi isabetiyle 17 sayı kaydederken, 6/10 şut isabeti bulan Sırp guard Branko Mirkovic 14 sayı, 5/13 ile isabet kaydeden Demonte Harper ise 13 sayıyla mücadeleyi tamamladı.

Royal Halı Gaziantep'te sakatlığı süren tecrübeli skorer Serkan Erdoğan, bu maçta da kadroda yer almazken, temsilcimiz mücadeleye; Barış Ermiş, Ernest Bremer, Domen Lorbek, Oliver Stevic ve Sertaç Şanlı beşiyle başladı. Belarus ekibi Tsmoki Minsk ise sahasındakikarşılaşmaya; Branko Mirkovic, Vitali Liutych, Pavel Ulyanko, Aliaksei Lashkevich ve Dzianis Korshuk beşiyle başlarken, sakatlığı süren Keith Benson maç kadrosunda yer almadı.

İlk maçta olduğu gibi bu maçta da skor perdesini Tsmoki Minsk'in Sırp guardı Mirkovic açtı. Rakibine Bremer ve Stevic'in kaydettiği 8-0'lık seriyle yanıt veren Royal Halı Gaziantep, ardından dış atışlarda sonuca ulaşamayınca potaya yönelerek sayılar bulan ev sahibi ekip, periyotun bitimine 4 dakika kala skoru 10-10'a getirdi. İlk periyotun son 5.34 dakikası boyunca saha içi isabeti bulamayan Royal Halı Gaziantep, ilk periyotu da 12-11 geride kapattı. İkinci periyota daha etkili başlayan Royal Halı Gaziantep, Borovnjak'ın turnikesi sonrası Koivisto ile iki üçlük isabeti bularak ilk iki dakikayı 12-19 önde geçti. Harper'ın üçlüklerine Borovnjak'ın pota altı sayılarıyla yanıt veren temsilcimiz, bu çeyrekte art arda 5 üçlük atıştan sonuç alamasa da etkili savunmasıyla rakibine de sayı şansı tanımadı ve son 2 dakikasında sayı atılmayan devreyi Tsmoki Minsk karşısında 24-28 önde kapattı. İlk yarıda rakibine ribaundlarda 18-16 üstünlük kuran Royal Halı Gaziantep, devre boyunca; 7/11 ikilik, 4/15 üçlük ve 2/4 serbest atış isabeti sağladı.

İlk yarının son 2 dakikasında olduğu gibi ikinci yarının ilk 2 dakikasında da karşılıklı boş hücumlar gelince takımlar skor üretemedi. Orta mesafeli atışlarda sonuç alamayan temsilcimize; Ulyanko ve Lashkevich'in sayılarıyla karşılık veren Tsmoki Minsk, skorda eşitliği yakalasa da, Barış Ermiş'in pasını asiste çeviren Dejan Borovnjak'ın basketi, periyotun bitimine 7.18 kala skoru 28-30'a getirdi. Bu bölümün ardından, daha çok potayı zorlayan Royal Halı Gaziantep, isabetler bulsa da Ulyanko'nun sayıları farkın açılmasını önledi. Koivisto-Borovnjak ikilisini hücumda kullanan temsilcimiz, Brazelton'un sayılarına engel olamasa da son periyota 41-47'lik üstünlükle girdi. 

Son periyota Washburn ve Mirkovic'in pota altı isabetleriyle giren Tsmoki Minsk'e Borovnjak ve Lorbek'in sayılarıyla yanıt veren temsilcimiz, art arda Lorbek'in iki, Bremer'ın da bir üçlük isabetiyle 9-4'lük seri yakalayarak son 5 dakikaya 52-58 önde girdi. Penetreleri ile sonuca giren Mirkovic ve Ulyanko'nun faul alarak serbest atış çizgisinden bulduğu sayılar, skoru yeniden ev sahibi ekibin lehine çevirirken, temsilcimiz bu bölümde hücumda organize olamadı. Barış Ermiş'in dördüncü faulü sonrası Brazelton'un iki serbest atış isabeti bitime 3 dakika kala skoru 61-58'e getirince Royal Halı Gaziantep'in başarılı teknik adamı Jure Zdovc, Stevic ve Barış'ı kenara aldı ve dört kısalı sisteme döndü. Sahada; Can Uğur Öğüt, Ernest Bremer, Mikko Koivisto, Domen Lorbek ve Dejan Borovnjak beşiyle son bölümde yer alan temsilcimizin bu taktiği iyi işledi ve Tsmoki Minsk takımı, dört numarada Lorbek'le eşleşme sorunu yaşayınca tecrübeli Sloven'in sayıları skoru dengeledi. Mirkovic ve Ulyanko ile sayılar bulmaya devam eden Tsmoki Minsk, Bremer'ı durduramadığı bu bölümde, bitime 20 saniye kala penetre sonrası basket faul ile 3 sayı kaydeden ABD'li guardımızın sayılarıyla 65-66 geriye düştü. Mirkovic'in bitime 4 saniye kala attığı üçlük isabetli olmasa da Tsmoki Minsk, Harper'ın hücum süresi dolarken aldığı hücum ribaundu sonrası attığı tartışmalı sayıyla temsilcimiz karşısında son 2.4 saniyede 67-66 öne girdi. Hakemlerin tekrar izleyerek sayıyı verdiği bu pozisyona temsilcimiz uzun süre itiraz etti ama sonuç değişmedi. Mola dönüşü kenardan Lorbek'le topu oyuna sokan Royal Halı Gaziantep, topu boyalı alandaki Borovnjak'a indirdi ve Sırp pivot birebirde potaya yüklenirken bitime saliseler kala kendisine faul yapıldı. Rakibe hücum süresi kalmadığı bölümde iki atışı da sayıya çeviren Borovnjak, skoru 67-68'e getirdi ve Royal Halı Gaziantep, bu galibiyetle adını Final-Four'a yazdırmayı başardı.


SALON: Minsk-Arena

HAKEMLER: Ivo Dolinek (CZE), Vladimir Tsekov (BUL), Vilius Maciulaitis (LTU)

TSMOKI MINSK (67): Pavel Ulyanko 17 (4 ribaund- 3 asist), Tyrone Brazelton 7 (2 ribaund- 1 asist), Roman Rubinshteyn, Dzianis Korshuk 2 (5 ribaund- 3 asist), Aliaksei Lashkevich 4 (3 ribaund- 1 asist), Yauheni Beliankou, Aliaksei Trastsinetski (4 ribaund- 1 asist), Branko Mirkovic 14 (4 ribaund- 4 asist), Vitali Liutych, Demonte Harper 13 (5 ribaund- 4 asist), Jason Colin Washburn 10 (3 ribaund), Mikita Meshcharakou.

ROYAL HALI GAZİANTEP (68): Erden Eryüz, Serhat Büker, Mutlu Akpınar 3 (1 asist), Murat Göktaş (1 ribaund), Oliver Stevic 2 (6 ribaund- 1 asist), Barış Ermiş 2 (1 ribaund- 3 asist), Sertaç Şanlı, Domen Lorbek 9 (1 ribaund), Dejan Borovnjak 22 (12 ribaund- 1 asist), Mikko Koivisto 12 (2 ribaund- 1 asist), Ernest Bremer 16 (2 ribaund- 2 asist), Can Uğur Öğüt 2 (2 ribaund- 1 asist).

1.PERİYOT: 12-11
2.PERİYOT: 12-17
3.PERİYOT: 17-19
4.PERİYOT: 26-21
Royal Halı Gaziantep, Final-Four'da! (67-68) Royal Halı Gaziantep, Final-Four'da! (67-68) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:26 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.