Advertisement

Royal Halı Gaziantep'ten Müthiş Geri Dönüş (59-58)

FIBA Eurochallenge Cup'taki temsilcimiz Royal Halı Gaziantep, çeyrek final serisi ilk maçında Gaziantep'te konuk ettiğiş Belarus ekibi Tsmoki Minsk'i, son periyottaki 20-9'luk müthiş serisiyle 59-58 mağlup etti ve seride 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı, 13 Mart 2014 Perşembe günü saat 18:00'de Belarus'ta oynanacak ve Lig TV3 kanalından naklen yayınlanacak..

3800 civarında seyircisinin desteğini de arkasına alan Royal Halı Gaziantep, rakibine asistlerde 15-10'luk üstünlük kurarken, ribaundlarda ise Tsmoki Minsk'in 34-33'lük üstünlüğü vardı. Rakip savunma nedeniyle daha çok dış atışlara yönelmek zorunda kalan Royal Halı Gaziantep, mücadeleyi; 12/26 ikilik, 10/31 üçlük ve 5/8 serbest atış isabetiyle tamamlarken, maçın başındaki yüksek şut yüzdesi sonradan düşüşe geçen Tsmoki Minsk ise; 13/27 ikilik, 7/21 üçlük ve 11/15 serbest atış isabeti buldu. Sloven yıldız Domen Lorbek, 6/15 saha içi isabetiyle kaydettiği 15 sayıyla temsilcimizin en skorer ismi olurken, 7 asistinin yanında 5/13 ile isabet bulan Barış Ermiş 13 sayı, 3/3 üçlük isabetinin tamamını ilk çeyrekte kaydeden Fin skorer Mikko Koivisto ise 9 sayıyla maçı tamamladı. Sırp power forvet Oliver Stevic, 3/5 isabetle 8 sayı üretirken, 16 da ribaund alarak müthiş bir performans sergiledi. Tsmoki Minsk'te takımın bir numaralı skor opsiyonu olan ABD'li pivot Keith Benson'ın yokluğunda hücumda ilk tercih olan Sırp guard Branko Mirkovic, 5/9 üçlük isabetiyle 19 sayı üretirken, 3/7 ile isabet bulan ABD'li guard Tyrone Brazelton ve 3/9 saha içi isabetiyle oynayan 2.03'lük Belaruslu power forvet Aliaksei Lashkevich ikilisi ise 9'ar sayı kaydetti.

Royal Halı Gaziantep'te sakatlığı süren tecrübeli skorer Serkan Erdoğan, bu maçta da kadroda yer almazken, temsilcimiz mücadeleye; Barış Ermiş, Mikko Koivisto, Domen Lorbek, Murat Göktaş ve Dejan Borovnjak beşiyle başladı. Konuk ekip Tsmoki Minsk ise karşılaşmaya; Branko Mirkovic, Demonte Harper, Pavel Ulyanko, Aliaksei Lashkevich ve Dzianis Korshuk beşiyle başladı. Sakatlığı süren Keith Benson maç kadrosunda yer almazken, Benson'ın sakatlığı sonrası geçtiğimiz hafta kadroya dahil edilen bir başka ABD'li pivot Jason Colin Washburn ise FIBA Eurochallenge Cup'taki ilk maçına çıktı. 

Maça konuk takım Tsmoki Minsk, Mirkovic'in basketiyle başladı. Royal Halı Gaziantep ise hücumda etkili olamadı ve ilk 5 dakikaya Koivisto'nun attığı 3'lük basketle 11-3 geride girdi. Pota altından Washburn ile sayılar bulan Belarus temsilcisi, Mirkovic ve Lashkevich'in de etkili oyunuyla ilk periyodu 18-10 önde tamamladı. İlk periyottaki 10 sayının 9'u Koivisto'dan gelirken, 1 sayıyı ise serbest atıştan Borovnjak kaydetti. İkinci periyotta etkili oyununu sürdüren Tsmoki Minsk, özellikle Mirkovic'in bulduğu sayılarla 16. dakikada farkı 21 sayıya (34-13) kadar çıkardı. Hem hücumda hem de savunmada bir türlü organize olamayan Royal Halı Gaziantep, Barış ve Bremer'ın sayılarına rağmen savunmada açıklar vererek farkı eritmekte zorlanınca, devreye 38-23 geride girdi. İlk yarıda ribaundlarda 22-11 ile rakibinin gerisinde kalan Royal Halı Gaziantep; 3/13 ikilik, 5/13 üçlük ve 2/4 serbest atış isabeti buldu.

İkinci yarıya Lorbek'in orta mesafe isabetiyle başlayan Royal Halı Gaziantep karşısında Tsmoki Minsk, ilk iki periyotta olduğu gibi bu çeyrekte de ilk sayısını Markovic'in elinden buldu. Üçüncü periyotta daha derli toplu bir oyun sergileyen Royal Halı Gaziantep, Lorbek'in etkili oyunuyla aradaki farkı kapatmaya çalıştı. Ev sahibi takım, Lorbek'in art arda kaydettiği 9 sayıyla 26. dakikada farkı 11 sayıya (45-34) kadar indirdi. Periyotun son bölümünde Bremer ve Borovnjak ile sayılar bulan temsilcimiz, son 7 dakikasında potasında sadece 6 sayı gördüğü üçüncü periyodu 39-49 geride kapattı. Son periyoda iki takım da hücumda zorlanarak başladı. Ev sahibi Royal Halı Gaziantep, taraftarlarının da desteğiyle özellikle savunmada etkili oldu ve rakibine fazla şans tanımadı. Tsmoki Minsk, ev sahibi Royal Halı Gaziantep'in baskılı savunmasına direnemedi ve sadece 11 sayı üretebildi. Barış Ermiş ve Lorbek'in sayılarıyla aradaki farkı kapatan Royal Halı Gaziantep, 20 sayı ürettiği periyot sonunda karşılaşmayı da 59-58 kazandı.


Royal Halı Gaziantep'in başarılı teknik adamı Jure Zdovc, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, gösterdikleri performanstan dolayı iki takım oyuncularını da kutladı. Çok fazla bir şey yapamadıklarını, sadece ilk maçı kazandıklarını belirten Zdovc, galip gelmeleri gereken bir karşılaşma daha bulunduğunu ifade etti. Tedirgin olmadan doğru oynadıklarını aktaran Zdovc, şunları kaydetti: "Çok iyi oynamadan kazandık. İlk devre birçok boş atışı kaçırdık. Onlar ise çok zor atışlar buldular. Sonunda 4 kısa ile oynayabileceğimiz 5'li yakaladık ve onlarla nasıl oynayacağımızı anladık. Minsk de kazanmak için kesinlikle bu şekilde oynayamayız. Çünkü bu bizim stilimiz değil. Tabii ki bazı oyuncular çok daha iyi oynayabilirdi. Minsk'de kazanmak için her şeyi yapacağız." Devre arasında oyuncularına moral verdiğini ve üzerlerindeki baskıyı almaya çalıştığını dile getiren Zdovc, bunun da işe yaradığını belirtti. Zdovc, maç boyunca desteğini esirgemeyen taraftarlara da teşekkür etti.

Tsmoki Minsk Başantrenörü Donaldas Kairys ise final havasında oynanan maçın başa baş geçtiğini dile getirdi. İki takımın da avantajlı ayrılmak istediği maçı Royal Halı Gaziantep'in kazandığını ifade eden Kairys, şöyle konuştu: "Baştan sona müthiş bir mücadele oldu. Sanki bir play-off maçı gibiydi. Bütün maç kafa kafaya geçti. Çok zor atışlar kullandık. Onlar da zor atışlar yaptılar. Maçın sonunda onlar kazandı. Şimdi kendi evimizde oynayacağız. Yine çok iyi bir mücadele bekliyoruz. İki gün dinleneceğiz. Umarım, diğer maçta daha iyi bir mücadele veririz."


SALON: Karataş Şahinbey Spor Salonu

HAKEMLER: Doru Vinasi (ROU), Milos Koljensic (MNE), Amit Balak (ISR)

ROYAL HALI GAZİANTEP (59): Erden Eryüz, Serhat Büker, Mutlu Akpınar 2 (1 ribaund), Murat Göktaş (2 ribaund), Oliver Stevic 8 (16 ribaund- 1 asist), Barış Ermiş 13 (7 asist), Sertaç Şanlı, Domen Lorbek 15 (3 ribaund), Dejan Borovnjak 3 (4 ribaund- 3 asist), Mikko Koivisto 9, Ernest Bremer 6 (3 ribaund- 4 asist), Can Uğur Öğüt 3 (2 ribaund).

TSMOKI MINSK (58): Pavel Ulyanko 5 (3 ribaund- 1 asist), Tyrone Brazelton 9 (2 asist), Dzianis Korshuk (2 ribaund), Aliaksei Lashkevich 9 (3 ribaund), Aliaksei Trastsinetski 7 (5 ribaund- 1 asist), Branko Mirkovic 19 (2 ribaund- 3 asist), Vitali Liutych, Demonte Harper 4 (9 ribaund- 3 asist), Jason Colin Washburn 5 (5 ribaund), Mikita Meshcharakou.

1.PERİYOT: 10-18
2.PERİYOT: 13-20
3.PERİYOT: 16-11
4.PERİYOT: 20-9
Royal Halı Gaziantep'ten Müthiş Geri Dönüş (59-58) Royal Halı Gaziantep'ten Müthiş Geri Dönüş (59-58) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:56 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.