Advertisement

Uşak Sportif - Anadolu Efes Maçının Ardından..

Beko Basketbol Ligi'nin 20. haftasında Uşak Sportif'in Anadolu Efes'i 73-68 mağlup ettiği mücadelenin ardından, her iki cepheden de karşılaşma ile ilgili değerlendirmeler geldi.. 

Uşak Sportif'in başarılı Başantrenörü Ozan Bulkaz, "Teknik açıdan bizim hedefimiz, yorgun Efes'i tempoyla yıpratmaktı, bunu da yaptık. Efes'in bütün silahlarını durdurduk" dedi. Bulkaz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, sponsorlarının olmadığını ama tek sermayelerinin çalışmak olduğunu söyledi. Sahanın içinde ve dışında savaştıklarını ifade eden Bulkaz, şöyle konuştu: "Allah'a şükür, yönetimin, bizim ve çocukların emeklerini boşa çıkarmadık. Bizim için durmak yok, bu ilk senemiz, bizim hedefimiz Uşak'ı basketbol kenti yapmak. Sonuna kadar da çalışacağız doğru bildiğimiz yolda devam edeceğiz. Özellikle bugün burayı karnaval alanına çeviren Uşak halkına, taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün uzun zamandır görmediğim, keyifli taraftar ve keyifli bir maç vardı. Bugün sevineceğiz, pazartesiden itibaren bütün gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Teknik açıdan bizim hedefimiz, yorgun Efes'i tempoyla yıpratmaktı, bunu da yaptık. Efes'in bütün silahlarını durdurduk. Son bölümde oyuncular çok iyi konsantre oldu. Bence sezonun en iyi topundan birisini oynadık."

Son bölümdeki kritik sayılarıyla takımının galibiyetinde önemli pay sahibi olan Uşak Sportif'in başarılı power forveti Orhan Hacıyeva da hafta başından beri kazanmaya konsantre olduklarını belirterek, "Yorgun geleceklerini biliyorduk. Biz en iyi şekilde hazırlandık. Bu sene Karşıyaka, Beşiktaş gibi maçlar kazandık, bununla da taçlandırmış olduk. Çok şükür çok iyi gidiyoruz" diye konuştu.


Anadolu Efes'in Yunan Başantrenörü Evangelos Angelou ise Uşak Sportif'i tebrik edip, ev sahibi takımının maçta çok iyi bir atmosfer oluşturduğunu dile getirdi. Uşak deplasmanının kendileri için zor olacağını bildiklerini anlatan Angelou, şöyle devam etti: "Çünkü Barcelona'ya karşı zorlu bir mücadeleden geldik. Bu sebeple maça kötü başladık. Özellikle ilk yarıda hücumda kötü oynadık. İkinci yarı da maçı değiştirmeye çalıştık. Bir de şunu eklemek istiyorum, maçtan sonra hakemler tarafları tebrik etmeden, el sıkmadan sahadan ayrıldılar. Bunun nedenini anlayamıyorum. Bu bir basketbol kültürüdür, bütün taraflar el sıkışır."

Takımının en skorer ismi olsa da çabaları mağlubiyeti önleyemeyen Anadolu Efes'in genç oyuncusu Birkan Batuk da hafta içi Barcelona ile zor bir maç oynadıklarını, Uşak'a gelebilmek için de uzun bir yolculuk yaptıklarını belirterek, "Maalesef çok fazla dinlenme ve çalışma şansımız olmadı. Bugün de iyi bir atmosferde güçlü bir takıma karşı oynadık. Uşak zor bir deplasmandı" dedi.
Uşak Sportif - Anadolu Efes Maçının Ardından.. Uşak Sportif - Anadolu Efes Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:05 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.