Advertisement

Karakaş: "Kazanamazsak, Final-Four Mümkün Değil"

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, Turkish Airlines Euroleague'nde yarın İtalya'nın EA7 Emporio Armani Milano takımı ile sahalarında yapacakları maçın final niteliğinde olduğunu vurgulayarak, "Turkish Airlines Euroleague'de final dönemi başladı" dedi. Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grupta kalan 3 maçın da birbirinden önemli olduğunu belirterek, "Dörtlü Final'e geden yolda ilk maçımızı yarın Emporio Armani Milano ile oynayacağız. Bu 3 maçı kazandığımız taktirde ilk 8 arasına kalacağımız kesin" ifadelerini kullandı.

Önlerinde 3 tane final maçının olduğuna kaydeden Karakaş, şöyle devam etti: "Şu anda en önemli maç yarınki Emporio Armani karşılaşması. Bu maçı kaybettiğimiz zaman şansımızın büyük kısmını yitirmiş oluyoruz. Çünkü diğer rakiplerimiz Olympiakos, Panathinaikos ve Unicaja Malaga'ya karşı sayı avantajı bizim lehimize değil. Bundan sonra her maçın önemi çok büyük. Üç maçımızı da kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz."

Karakaş, yarınki maçı kazanmaları halinde ikincilik şanslarının da bulunduğuna dikkati çekerek, "İtalyan ekibini yarın 5 sayının üzerinde yenersek, ikincilik şansımız da bulunuyor. Milano bizden sonra Barcelona ile evinde, Malaga ile deplasmanda oynayacak. Onların kaybetmesi bizim kazanmamız, ikincilik yolunu açacaktır. İkinci olursak da play-off maçlarında saha avantajını ele geçirmiş olacağız. Diğer gruptan Real Madrid, CSKA Moskova veya Maccabi Electra, kim gelirse gelsin fark etmez. Dörtlü Final için bütün gücümüzle çalışacağız."

Nedim Karakaş, İtalyan ekibinin de yarınki maça büyük önem verdiğini, İstanbul'da galip gelip ikinciliğini garantilemek istediğini kaydetti. EA7 Emporio Armani'nin iyi bir kadroya ve iyi bir başantrenöre sahip olduğunu dile getiren Karakaş, "Sakat olan Langford herhalde oynamayacak ama önemli değil. İtalya'daki ilk maçta bizi zor durumda bırakan eski oyuncumuz Curtis Jerrells'in performansı olmuştu. Jerrells yarın Fenerbahçe taraftarının önünde kendisinin iyi bir oyuncu olduğunu göstermek isteyecektir. Ayrıca ilk maçta Samuels'in yaptığı fauller bizi zor durumda bırakmıştı. Samuels; Zoric ve Vidmar'ın sakatlanmasına neden oldu. Onun yarınki maçtaki performansını izlemek istiyorum." Nedim Karakaş, İtalyan temsilcisinin de yarın kazanmak isteyeceğini vurgulayarak, "İtalyan ekibi İstanbul'da kazanıp ikinciliği garantiye almaya çalışacak. Galip gelirse 9 galibiyeti olacak ve büyük ihtimalle ikinciliği garantileyecek" şeklinde konuştu.

Fenerbahçeli taraftarlardan yarınki maçta hiç susmadan, bilinçli bir şekilde kendilerini desteklemelerini isteyen Nedim Karakaş, "Maçlarımızda basketbolu bilen seyirci grubu, hakemlerin yanlış kararlarında büyük bir tepki gösteriyor. Bu tepkilerini her pozisyonda koymalarını istiyoruz. Hakem hatalarına karşı bilinçli yapılan protesto hakemleri de kendilerine getiriyor" ifadelerini kullandı.

EA7 Emporio Armani maçının biletlerinin satışlarının devam ettiğini hatırlatan Karakaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Maç saatine kadar biletlerin tamamının biteceğini ümit ediyorum. Hiç kimse 'bu maçı pas geçelim' diye düşünmesin. Sezon başından beri hiçbir maçta bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımız yarınki maçta da salonu tıklım tıklım doldurması lazım. Birçok taraftarımızdan 'Dörtlü Final biletini aldık' diyenlere rastlıyorum. Bu maçı kazanamazsak Dörtlü Final'e gitmek mümkün olmayacak. Yarın salon tıklım tıklım dolu olsun."
Karakaş: "Kazanamazsak, Final-Four Mümkün Değil" Karakaş: "Kazanamazsak, Final-Four Mümkün Değil" Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:54 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.