Advertisement

İstanbul'daki Randevu Khimik'in (75-71)

ULEB Eurocup'taki temsilcilerimizden Aykon TED Ankara Kolejliler, Sekizli Finallerin ilk maçında Ukrayna ekibi Khimik Yhuzne ile karşılaştı. Kiev'de oynanması gereken ancak Ukrayna’da çıkan olaylar nedeniyle İstanbul’da oynanan maçta Khimik Yhuzne, temsilcimizi 75-71 mağlup etse de, Aykon TED Ankara Kolejliler, rövanş öncesi avantaj yakaladı. Çeyrek finale yükselecek takımı belirleyecek olan rövanş mücadelesi, 12 Mart 2014 Çarşamba günü Ankara Arena'da oynanacak..

14 hücum ribaundu alan Khimik Yuzhne, ribaundlarda temsilcimize 40-36'lık üstünlük kurarken, asistlerde ise temsilcimizin 15-13'lük üstünlüğü vardı. Her iki takımın da 9 top kaybı yaptığı mücadelede, Aykon TED Ankara Kolejliler; 14/31 ikilik, 10/27 üçlük ve 13/17 serbest atış isabeti kaydederken, Khimik Yuzhne ise; 21/40 ikilik, 8/25 üçlük ve 9/11 serbest atış isabeti üretti. Aykon TED Ankara Kolejliler'den Davud Kamer ile Kristaps Valters arasında gerginlik yaşandı. İlk yarının sonlarına doğru oyundan alınan ABD asıllı Türk oyuncu Kamer ile Valters, sözlü tartışmanın ardından birbirlerinin üzerine yürüdüler. Araya giren başantrenör Ercüment Sunter ile diğer oyuncular gerginliğin büyümesini önledi. Sunter bu olaydan sonra Davud Kamer'e karşılaşmada süre vermedi. Öte yandan karşılaşmayı 20 kadar Khimik taraftarı izledi.

Mücadeleyi; 5/10 şut isabetiyle 18 sayı ve 11 ribaundla tamamlayan Karadağlı pivot Vladimir Golubovic, double-double performansıyla yine temsilcimizin en etkili ismi olurken, sakatlık sürecinin ardından yeniden parkelere dönen Clay Tucker da 7/16 saha içi isabetiyle 18 sayı, 4/9 ile isabet bulan Vanja Plisnic ise 14 sayı üretti. İki sayılık basket kaydetmeyen iki guarddan Kristaps Valters 3/7 üçlük isabetiyle 9 sayı ve 7 asist, Aleksandar Rasic ise 2/4 üçlük isabetiyle 6 sayı üretti. Toplamda 65 sayı üreten bu yabancı oyuncuların haricinde temsilcimizde skor üreten iki genç oyuncudan; Muhammed Baygül 2/5 isabetle 4 sayı, Berkay Candan ise 1/2 isabetle 2 sayı üretebildi. Ukrayna ekibinde 2.01'lik ABD'li forvet Romeo Travis, 8/14 saha içi isabetiyle 19 sayı ve 9 ribaund üreterek takımının galibiyetinde baş mimar olurken, 1.88'lik ABD'li guard Paul Delaney de 5/12 şut isabetiyle 15 sayı ve 8 ribaundluk performans sergiledi. 

Temsilcimiz, mücadeleye; Kristaps Valters, Aleksandar Rasic, Muhammed Baygül, Vanja Plisnic ve Vladimir Golubovic beşiyle başladı. Ukrayna ekibi ise karşılaşmaya; Paul Delaney, Jamal Shuler, Sergiy Popov, Romeo Travis ve Stanislav Zavadskyi beşiyle parkeye çıktı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Ankara temsilcisi, rakibin pota altından skor bulma isteğini özellikle Golubovic'in etkili oyunuyla engelleyerek üstünlüğünü kurdu. Dış atışlarda etkili olarak oyunun bu bölümünde Rasic ve Golubovic'in sayıları ile öne geçen Aykon TED Ankara Kolejliler, rakibine büyük üstünlük kurduğu ilk çeyreği 23-15 önde kapattı. İkinci çeyreğe kısa beş ile başlayan Aykon TED Ankara Kolejliler, rakibine karşı fizik avantajını kaybedince oyun dengelendi. Ukrayna ekibinde özellikle Delaney'nin delici bir oyunla potaya yüklenmesine karşılık veremeyen TED Kolejliler, parkenin diğer ucunda rakip potada da etkisi kalınca sayı farkı eridi. Temsilcimiz Aykon TED Ankara Kolejliler, devreyi 39-38 önde kapattı.

Aykon TED Ankara Kolejliler, üçüncü çeyreğin başında yeniden uzun beşe döndü ama bu sefer sahneye Zavadskyi'nin ekstra sayıları girdi. Khimik'in pek fazla rol almayan oyuncuların olan Zavadskyi'nin arka arkaya bulduğu sayılar hem Aykon TED Ankara Kolejliler'in dengesini bozdu, hem de skor farkını 7 sayıya kadar Khimik Yuzhne lehine çıkardı. Bu noktada Golubovic'in bir kez daha ilk çeyrekteki oyununu sergilemesiyle temsilcimiz yeniden maça ortak olsa da çeyrek sonunda söz bir kez daha Khimik'in skorerleri Shuler ve Travis, skoru 59-57'ye getirerek söyledi. Son çeyrekte iki takım da karşılıklı etkili hücumlarla rakibin maçtan kopmasına izin vermedi. Farkı yaratan ise o ana kadar iyi bir üçlük performansı sergileyemeyen Khimik'te Travis ve Shuler'in üç sayılarla devreye girmesi oldu. Tucker'ın bu dakikalarda attığı iki kritik üçlük maçı Aykon TED Ankara Kolejliler lehine çeviremese de sayı farkını azaltarak rövanş için avantaj sağladı. Son bölümlerde temsilcimizin öne geçmesine izin vermeyen Khimik Yuzhne, mücadeleyi 75-71'lik skorla kazanmayı başardı.


SALON: Abdi İpekçi Arena

HAKEMLER: Vicente Bulto (İspanya), Sasa Maricic (Sırbistan), Igor Dragojevic (Karadağ)

KHIMIK YUZHNE (75): Sergiy Popov (1 ribaund), Matt Gatens 8 (4 ribaund- 4 asist), Vitaly Kovalenko 6 (3 ribaund- 1 asist), Jamal Shuler 11 (3 ribaund- 1 asist), Roland Freimanis 6 (2 ribaund- 1 asist), Romeo Travis 19 (9 ribaund- 2 asist), Stanislav Zavadskyi 8 (5 ribaund), Paul Delaney 15 (8 ribaund- 3 asist), Artem Pustovyi (2 ribaund- 1 asist), Oleksandr Prokopenko, Oleksandr Riabchuk 2 (1 ribaund), Volodymyr Koniev.

AYKON TED ANKARA KOLEJLİLER (71): Berent Kavaklıoğlu, Berkay Candan 2 (1 ribaund), Erdal Bibo, Caner Erdeniz (2 ribaund), Vanja Plisnic 14 (6 ribaund- 1 asist), Kristaps Valters 9 (1 ribaund- 7 asist), Aleksandar Rasic 6 (2 ribaund- 2 asist), Vladimir Golubovic 18 (11 ribaund- 1 asist), Clay Tucker 18 (3 ribaund- 2 asist), Davud Kamer (1 ribaund), Kerem Özkan, Muhammed Mustafa Baygül 4 (5 ribaund- 2 asist).

1.PERİYOT: 15-23
2.PERİYOT: 23-16
3.PERİYOT: 21-13
4.PERİYOT: 16-19

Özet: TBF
İstanbul'daki Randevu Khimik'in (75-71) İstanbul'daki Randevu Khimik'in (75-71) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:46 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.