Advertisement

Fenerbahçe Ülker İçin İşler Daha Zor Artık (73-82)

Turkish Airlines Euroleague TOP-16 Turu E Grubu'ndaki 12. maçında İtalyan ekibi EA7 Emporio Armani Milano'yu Ülker Sports Arena'da konuk eden temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, tansiyonu bir hayli yüksek geçen ve hakem kararlarının damga vurduğu maçta rakibine 73-82 mağlup olarak gruptan çıkma şansını iyice zora soktu. Bu sonucun ardından Sarı-Lacivertliler, 5 galibiyette kalarak averajla altıncı sırada haftayı kapatırken, gruptan çıkmayı garantileyen İtalyan ekibi ise 9. galibiyetini elde etti..

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, maçın 3. çeyreğinde diskalifiye edilerek sahadan gönderildi. Mücadelenin baş hakemi, tepkileri nedeniyle Obradovic'i diskalifiye etti. Obradovic karara tepkisinin ardından soyunma odasına gitti. Sarı-lacivertli çalıştırıcı soyunma odasına giderken tribünlerden büyük destek aldı. Takımı, diskalifiyenin ardından yardımcı antrenör Vladimir Androic yönetti. İlk yarıdan tribünlerin tepkisini çeken hakemlerin Obradovic ile ilgili kararının ardından, iki takım oyuncuları arasında da gerilim yükseldi. Bir pozisyonda Preldzic ile Lawal arasında yaşanan gerilim son anda yatıştırıldı. Tribünler sahaya yabancı madde atmamaları yönünde uyarıldı. Bitime 20 saniye kala Hackett ile Preldzic'in yerde kaldığı pozisyonda top Milanolu oyuncudan dışarı çıktı ancak baş hakem Juan Carlos Artega topu yine Milano'ya verdi. Bunun üzerine yardımcı hakemler kararı düzelttirmek üzere iken Mirsad Türkcan sahaya girip teknik faul aldı. Yardımcı hakem Juan Carlos Garcia Gonzales, Fenerbahçe Ülker'in sahasına gidip Euroleague kurallarına göre bir serbest atış attırması gerekirken, iki serbest atış attırdı. David Moss iki atışı da sayıya çevirdi. Maçın ardından Sarı-Lacivertli temsilcimiz, kural hatası yapıldığı gerekçesiyle başvuruda bulundu.

Maç boyunca 12 hücum ribaundu alan İtalyan ekibi Emporio Armani Milano, temsilcimize; ribaundlarda 36-34, asistlerde ise 13-11'lik üstünlükler kurmayı başardı. Sarı-Lacivertli temsilcimiz, bu maçta; 25/42 ikilik, 4/16 üçlük ve 11/14 serbest atış isabeti bulurken, Emporio Armani Milano ise; 18/35 ikilik, 9/29 üçlük ve 19/24 serbest atış isabeti kaydetti. Hırvat forvet Bojan Bogdanovic, 6/9 ikilik ve 4/6 üçlük isabeti kaydederek 24 sayı üretirken, 8/15 saha içi isabetiyle oynayan Bo McCalebb de 17 sayı üretti. 12 sayı ve 10 ribaund ile double-double yapan Sırp power forvet Nemanja Bjelica, buna rağmen mücadeleyi 0/6 üçlük atışla tamamladı. 3/4 saha içi isabetiyle oynayan Emir Preldzic ise 11 sayı üretti. Konuk İtalyan ekibinde David Moss, 4/9 şut isabetiyle 15 sayı üreterek en skorer isim olurken, 1/6 ile üçlük atan Alessandro Gentile 13 sayı, pota altında atletizmi ile fark yaratan Gani Lawal ise çoğu smaç olan 6/6 isabetle 12 sayı üretti.

Temsilcimiz, mücadeleye; Bo McCalebb, Emir Preldzic, Bojan Bogdanovic, Nemanja Bjelica ve Luka Zoric beşiyle başlarken, sakatlıkları süren; Gasper Vidmar, Kenan Sipahi, İlkan Karaman ve Blagota Sekulic, maç kadrosunda yer almadılar. Sakatlığı süren Keith Langford'ın kadroda yer almadığı, kadrodaki CJ Wallace'ın ise süre almadığı Emporio Armani Milano ise mücadeleye; Daniel Hackett, David Moss, Alessandro Gentile, Nicolo Melli ve Samardo Samuels beşiyle başladı.

12263 taraftarın izlediği açıklanan karşılaşma, beklendiği gibi sert başlarken rakibini pota altından uzak tutan Fenerbahçe Ülker, televizyon molasına 10-5 önde girdi. Çeyrek sonunda Nicolo Melli'nin 8 sayısı EA Milano'yu skora ortak ederken ilk on dakikayı 6 sayıyla tamamlayan Bogdanovic Fenerbahçe'nin periyodu 15-14 önde geçmesini sağladı. Ülker Sports Arena'da ikinci çeyreğe iyi başlayan taraf EA Milano oldu. Temsilcimizin yaptığı üst üste top kayıplarını fırsat bilen İtalyan temsilcisi, etkili forvetlerini devreye soktuğu bölümde farkı çift hanelere çıkardı. Gani Lawal'ı oyuna dahil ettikten sonra her iki potada da sarı-lacivertlilere üstünlük kuran Milano devreyi de 38-29 önde kapattı.

Üçüncü çeyrek temsilcimiz adına tam anlamıyla kabus gibi başladı. David Moss ve Samardo Samuels'in sayılarıyla 16 sayı geri düşen sarı-lacivertlilerde Zeljko Obradovic hakemler tarafından oyundan ihrac edilince salonda kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Bu kriz sürecinde soğuk kalan taraf EA Milano oldu ve farkı 20'ye kadar çıkarmayı başardı. Fenerbahçe Ülker çeyrek sonunda Zoric ile hareketlense de İtalyan ekibi son on dakikaya 68-54 önde girdi. Son çeyrekte rakibine yetişmek ve oyuna yeniden ortak olmak için tüm kozlarını ortaya koyan Fenerbahçe Ülker, farkı 5'e kadar çekmeyi başardı. Ancak maçın kırılma anlarında istediğini parkeye yansıtamayan temsilcimiz grup ikincisi EA Milano'ya 82-73 yenildi.


SALON: Fenerbahçe Ülker Sports Arena

HAKEMLER: Juan Carlos Arteaga (İspanya), Juan Carlos Garcia Gonzalez (İspanya), Nicola Maestre (Fransa)

FENERBAHÇE ÜLKER (73): Bo McCalebb 17 (1 ribaund- 2 asist), Pierre Jackson 1 (2 ribaund- 1 asist), Ömer Onan (1 asist), Nemanja Bjelica 12 (10 ribaund- 3 asist), Melih Mahmutoğlu (1 asist), Linas Kleiza (5 ribaund- 2 asist), İzzet Türkyılmaz, Oğuz Savaş, Luka Zoric 8 (4 ribaund), James Metecan Birsen, Bojan Bogdanovic 24 (3 ribaund), Emir Preldzic 11 (7 ribaund- 1 asist).

EA7 EMPORIO ARMANI MILANO (82): Alessandro Gentile 13 (7 ribaund- 4 asist), Bruno Carella, Nicolo Melli 8 (5 ribaund), Carlo Fumagalli, Daniel Hackett 11 (5 ribaund- 4 asist), Kristjan Kangur 5 (1 ribaund), Samardo Samuels 10 (1 ribaund), C.J. Wallace, Gani Lawal 12 (7 ribaund), David Moss 15 (3 ribaund- 3 asist), Curtis Jerrells 8 (3 ribaund- 2 asist).

1.PERİYOT: 15-14
2.PERİYOT: 14-24
3.PERİYOT: 25-30
4.PERİYOT: 19-14
Fenerbahçe Ülker İçin İşler Daha Zor Artık (73-82) Fenerbahçe Ülker İçin İşler Daha Zor Artık (73-82) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:36 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.