Advertisement

Anadolu Efes, Mersin BŞB Engeline Takılmadı (77-71)

Beko Basketbol Ligi'nin 23. haftasının kapanış mücadelesinde Anadolu Efes, sahasında konuk ettiği Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 77-71 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla Anadolu Efes, 23 hafta sonunda, üst üste 3. olmak üzere 17. galibiyetini elde ederken, 6 haftadır sahadan boynu bükük ayrılan Mersin Büyükşehir Belediyesi ligdeki 17. yenilgisini aldı.

Pota altında rakibine oranla daha etkili olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ribaundlarda 39-34 ile üstün olan taraftı. Anadolu Efes ise asistlerde 15-12'lik üstünlük sağladı. Lacivert-Beyazlı ev sahibi ekip, bu maçta; 19/40 ikilik, 9/24 üçlük ve 12/13 serbest atış isabeti kaydederken, Mersin Büyükşehir Belediyesi ise; 23/45 ikilik, 6/20 üçlük ve 7/13 serbest atış isabeti üretti. Lacivert-beyazlılarda 6/9 saha içi isabetiyle 16 sayı kaydeden Hırvat guard Zoran Planinic, takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Anadolu Efes'te ayrıca, 4/6 üçlük isabeti kaydeden Birkan Batuk 14 sayı, 4/11 ile saha içi isabeti bulan Milko Bjelica da 11 sayıyla mücadele etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde maçın en skorer ismi olan Antwain Barbour'ın 5/9 üçlük isabetiyle ürettiği 24 sayısı, mağlubiyeti engelleyemedi. Konuk ekipte tecrübeli power forvet Ali Karadeniz, 7/11 saha içi isabetiyle 14 sayı üretirken, bu sezonki en etkili maçlarından birini oynayan Makedon pivot Predrag Samardjiski ise 5/10 isabetle 10 sayı ve 11 ribaund kaydederek double-double yaptı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde oynanan Emporio Armani Milano maçının başında elmacık kemiğinde kırık meydana gelen Doğuş Balbay'ın yanı sıra, Stanko Barac'tan yoksun olarak bu maça çıkan Anadolu Efes, karşılaşmaya; Jamon Lucas, Cedi Osman, Birkan Batuk, Milko Bjelica ve Semih Erden beşiyle başlarken, konuk ekip Mersin Büyükşehir Belediyesi ise; Jordan Theodore, Antwain Barbour, Altan Erol, Ali Karadeniz ve Predrag Samardjiski beşiyle parkeye çıktı.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin ilk dakikalarında 6-0'lık bir seri yakalayan Anadolu Efes, 5. dakikayı 10-8 üstün tamamladı. Özellikle hücum ribauntlarında etkili olan ve rakibine 6-0'lık seriyle cevap veren konuk ekip, ilk periyodu 19-16 önde bitirdi. İkinci periyodun başlarında Theodore ve Barbour ile sayılar üreten Mersin Büyükşehir Belediyesi, 12. dakikada farkı 6 sayıya çıkardı: 19-25. Üst üste basketler bularak bir 6-0'lık seri daha yakalayan Anadolu Efes, 15. dakikada 25-25 eşitliği yakaladı. Planinic ve Vasileiadis'in dış atışlarıyla skor üstünlüğünü eline alan ev sahibi takım, devreye 39-31 önde girdi. Üçüncü çeyreğe Kerem Gölüm'ün sayılarıyla başlayan Anadolu Efes, 21. dakikada farkı 12 sayıya (43-31) çıkardı. Konuk ekip Barbour ve Samardjiski ile 8-0'lık seri yakalarken, rakibine Bjelica'nın basketleriyle karşılık veren lacivert-beyazlılar, 25. dakikayı 48-41 üstün geçti. Mersin Büyükşehir Belediyesi son bölümlerde farkı 3 sayıya kadar indirse de (50-47), Anadolu Efes, Birkan Batuk'un üst üste kaydettiği basketlerle final periyoduna 57-47 üstün girdi. Ev sahibi ekip, Planinic'in devreye girmesiyle, 35. dakikada farkı 14 sayıya kadar (69-55) çıkardı. Üç sayılık basketlerle maça tutunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bitime 14 saniye kala, farkı 5 sayıya (75-70) indirse de Anadolu Efes mücadeleden 77-71 galip ayrıldı.


Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Anadolu Efes Başantrenörü Vaggelis Aggelou, "Karşılaşma öncesi Doğuş Balbay'ın sakatlığının beklediğimizden ciddi olduğunu öğrendik. Bu biraz moralimizi bozdu. Maça gelecek olursak, standartlarımızın altında bir oyun sergiledik. Son maçlarda son bölümlerde yaşadığımız problemleri gidermeye çalışıyoruz. İyi oynadığımız söylenemez ama daha iyi olmak için çabalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes'in milli oyuncusu Deniz Kılıçlı da maç sonlarında yaşadıkları düşüş üzerinde çalıştıklarını belirterek, her geçen gün daha iyiye gittiklerini ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Mete Babaoğlu ise kendileri açısından önemli bir maçı kaybettiklerini kaydederek, "Kadro ve bütçe olarak ortada bazı gerçekler var. Kötü oynamadık ama kazanamadığımız için üzgünüm. Maç içinde iki büyük sıkıntımız oldu. Dış atışlardan çok sayı yedik. Fark açılınca geri dönmek zor oldu. İkincisi de Barbour'ın dışında skorer çıkaramadık" diye konuştu. Kadrolarına ABD'li basketbolcu Gerald Fitch'i kattıklarını anlatan Babaoğlu, "Gerald Fitch ile anlaşarak, kadromuza yeni bir takviye yaptık. Bu dönemde oyuncu bulmak zor. Türkiye'de deneyimi olan bir oyuncu olduğu için tercih ettik. Fitch'in de aramıza katılmasıyla özellikle dış atışlarda verimli bir performans sergileyerek, kalan 7 maçta daha dengeli bir basketbol oynamaya çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Konuk ekibin Makedon pivotu Predrag Samardjiski de Anadolu Efes'i aldığı galibiyetten dolayı kutlayarak, "Ligde zor durumdayız. Kazanmak istiyorduk ama karşımızda Turkish Airlines Euroleague'de oynayan tecrübeli bir takım var. Kritik anlarda sayılar üreterek, galibiyete ulaştılar. Kalan haftalarda ligde iyi bir noktaya geleceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Ali Şakacı, Mehmet Şahin

ANADOLU EFES (77): Doğuş Balbay, Cedi Osman 7 (3 ribaund), Kostas Vasileiadis 7 (2 ribaund- 1 asist), Birkan Batuk 14 (2 ribaund- 1 asist), Semih Erden 2 (2 ribaund), Kerem Gönlüm 10 (7 ribaund), Deniz Kılıçlı 6 (6 ribaund- 1 asist), Dusko Savanovic 2 (2 asist), Jamon Gordon 2 (3 ribaund- 5 asist), Zoran Planinic 16 (3 ribaund- 2 asist), Emircan Koşut, Milko Bjelica 11 (4 ribaund- 3 asist).

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR (71): Ahmet Buğrahan Tuncer, Ali Karadeniz 14 (3 ribaund- 1 asist), Antwain Barbour 24 (7 ribaund- 3 asist), Altan Erol 11 (5 ribaund), Levent Bilgin, Predrag Samardjiski 10 (11 ribaund- 2 asist), Nusret Yıldırım (1 ribaund- 1 asist), Jordan Theodore 8 (4 ribaund- 3 asist), Tibet İlhan, Tayfun Erülkü 2 (1 ribaund- 1 asist), Kenny Hasbrouck 2 (1 ribaund- 1 asist), Ömer Berkay Şalcı.

1.PERİYOT: 16-19
2.PERİYOT: 23-12
3.PERİYOT: 18-16
4.PERİYOT: 20-24
Anadolu Efes, Mersin BŞB Engeline Takılmadı (77-71) Anadolu Efes, Mersin BŞB Engeline Takılmadı (77-71) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.