Advertisement

Fenerbahçe Ülker, Türk Telekom Engeline Takılmadı (63-69)

Beko Basketbol Ligi'nin 21. haftasında Fenerbahçe Ülker, Ankara Spor Salonu'nda konuk olduğu Türk Telekom'u rölanti geçen bir karşılaşmada 63-69'luk skorla mağlup etmeyi başardı. Bu sonucun ardından Sarı-Lacivertliler, ligdeki 17. galibiyetini alarak ikinci sıradaki yerini korurken, 7 galibiyette kalan Türk Telekom ise averajla haftayı 13. sırada kapattı..

Her iki takımın da 18 asist yaptığı mücadelede Fenerbahçe Ülker, ribaundlarda 41-30'luk üstünlük kurmayı başardı. Maçtaki ilk basketini, ilk periyotun bitimine 4.27 kala Andric'in smacı ile bulan Türk Telekom, mücadeleyi; 16/36 ikilik, 5/19 üçlük ve 16/27 serbest atış isabetiyle tamamlarken, maçın ilk yarısını 1/9 üçlük isabetiyle tamamlayan Fenerbahçe Ülker ise; 20/35 ikilik, 5/21 üçlük ve 14/17 serbest atış isabeti buldu. 

Mücadeleyi; 3/4 ikilik ve 2/4 üçlük isabetiyle tamamlayan iki oyuncu Melih Mahmutoğlu ve Nemanja Bjelica, 15'er sayıyla Fenerbahçe Ülker'in galibiyetinde öne çıkan isimler olurken, 2.09'luk Sırp power forvet ayrıca 15 de ribaund aldı. Sakatlık süreci sonrası yavaş yavaş toparlanan Oğuz Savaş, 3/6 isabetle 9 sayı ve 7 ribaundluk performans sergiledi. 21 dakika sahada kalan tecrübeli kaptan Ömer Onan 0/2 ile üçlük atarak, 14 dakika sahada kalan Linas Kleiza ise 0/6 ile üçlük atarak sayı üretemeden maçı tamamladılar. Türk Telekom'un 2.03'lük Sırp power forvet Luka Bogdanovic, 5/9 saha içi isabetiyle 13 sayı ve 6 ribaund kaydederek takımının en etkili ismi olurken, 5/6 ile saha içi isabeti bulmasına rağmen 2/7 ile serbest atış atabilen Cemal Nalga 12 sayı, 4/5 ile isabet bulan Luksa Andric de 11 sayı üretti. 31 dakika sahada kalan tecrübeli guard Kerem Tunçeri, 0/9 ile şut atarak sayı üretemezken, mücadeleyi 7 asistle tamamladı.

Sakatlığı süren Ramel Bradley'in yanı sıra, Pertev Öngüner ve Okan Bostancı'nın da maç kadrosunda olmadığı Türk Telekom, mücadeleye; Kerem Tunçeri, Murat Kaya, Josh Shipp, Ümit Sonkol ve Luksa Andric beşiyle başlarken, Fenerbahçe Ülker ise; Bo McCalebb, Melih Mahmutoğlu, Emir Preldzic, Nemanja Bjelica ve Luka Zoric beşiyle karşılaşmaya başladı. Sarı-Lacivertlilerde sakatlıkları devam eden; Gasper Vidmar, İlkan Karaman ve Kenan Sipahi ile birlikte, yabancı kontenjanı nedeniyle Blagota Sekulic ve lig lisansı çıkartılmayan Pierre Jackson, maç kadrosunda yer almadı.

Türk Telekom maça oldukça tutuk başladı. Dış atışlardan sayı bulamayan ve pota altına girmekte zorlanan mavi-beyazlı ekip, üst üste beş hücumdan eli boş dönünce farkın açılmasına engel olamadı. Periyodun ilk 5 dakikası 8-0 Fenerbahçe Ülker'in üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikadan sonra her iki takım da oyuncu değişikliğine gitti. Türk Telekom ilk sayısını Andric ile bulurken (2-8), Fenerbahçe Ülker, periyodun son iki dakikasına 12-6 üstün girdi. Türk Telekom, Andric ve Polat Kaya ile farkı eritmeye çabalarken, sarı-lacivertli ekip Bogdanovic, Preldzic ve Melih Mahmutoğlu ile etkili oldu. İlk periyot 20-10 konuk takımın lehine geçildi. İkinci periyoda Can Akın'ın basketiyle başlayan Türk Telekom'da Cemal Nalga'nın sayılarına karşılık Fenerbahçe Ülker, Bogdanovic ve Oğuz Savaş ile basketler buldu. Pota altında iyi kapanan Türk Telekom karşısında, dış atışlardan da umduğunu bulamayan Fenerbahçe Ülker, farkın erimesine engel olamadı. Periyodun son 3 dakikasına girildiğinde kazandığı faul atışlarını Shipp ile sayıya çeviren Türk Telekom, farkı 2 sayıya indirdi: 31-33. Fenerbahçe Ülker, soyunma odasına 36-31 önde gitti.

Üçüncü periyota her iki takım da hızlı başladı. Ev sahibi takımda Andric, konuk ekipte ise Bogdanovic sayılar üretti. Sarı-lacivertli oyuncu İzzet Türkyılmaz pota altındaki etkili bloklarıyla, Türk Telekom'a kolay sayı bulma şansı vermedi. Shipp'in smaç basketiyle 22. dakika 38-38 eşitlikle geçildi. Başa baş giden oyunda sarı-lacivertlilerde Kleiza'nın üç sayılık atış denemeleri başarısız olurken, Shipp, üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketle takımını ilk kez öne geçirmeyi başardı: 45-42. Melih, Bjelica ve McCalebb ile yeniden öne geçen Fenerbahçe Ülker, 3. periyodu 54-51 üstün tamamladı. Son periyotta açılışı Türk Telekom'dan Bogdanovic yaptı ve başkent temsilcisi, fark 1 sayıya indirdi: 53-54. Fenerbahçe Ülker'de Melih Mahmutloğlu ve Bjelica isabetli üç sayılık atışlarla takımlarına katkı sağlarken, Türk Telekom, Cemal Nalga ve Bogdanovic etkili oldu. Melih Mahmutoğlu'nun hem hücumda hem de ribauntlarda yıldızlaştığı periyotta, son iki dakikaya 66-59 Fenerbahçe Ülker'in üstünlüğüyle girildi. Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan da 69-63 galip ayrıldı.

Karşılaşmadan önce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Türk Telekom organizatörlüğünde kadın taraftarlara kırmızı karanfil dağıtıldı. Ayrıca, devre arasında kadın seyirciler arasından seçilen katılımcılara, basket atışı yaptırıldı ve hediyeler verildi. Türk Telekom oyuncuları, sahaya Gelir İdaresi Başkanlığı'nca hazırlanan ve üzerinde "Verginle Güvendesin" yazılı pankartla çıktı.


SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu, Rüştü Nuran, İbrahim Altıntaş

TÜRK TELEKOM (63): Joshua Shipp 9 (6 ribaund- 1 asist), Can Akın 2 (1 ribaund- 1 asist), Murat Kaya 3 (1 ribaund- 1 asist), Kerem Tunçeri (1 ribaund- 7 asist), Ümit Sonkol 1 (3 ribaund- 1 asist), Hüseyin Beşok, Polat Kaya 4 (2 ribaund- 1 asist), Vuk Radivojevic 8 (1 ribaund- 2 asist), Luka Bogdanovic 13 (6 ribaund- 1 asist), Luksa Andric 11 (2 ribaund), Fırat Töz, Cemal Nalga 12 (5 ribaund- 3 asist).

FENERBAHÇE ÜLKER (69): Bo McCalebb 8 (2 ribaund- 5 asist), Ömer Onan, Nemanja Bjelica 15 (15 ribaund- 3 asist), Melih Mahmutoğlu 15 (7 ribaund- 2 asist), Linas Kleiza (1 asist), İzzet Türkyılmaz 2 (1 ribaund- 1 asist), Ayberk Olmaz, Oğuz Savaş 9 (7 ribaund- 1 asist), Luka Zoric 7 (5 ribaund), Berk İbrahim Uğurlu 2 (1 asist), Bojan Bogdanovic 9 (2 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 2 (1 ribaund- 3 asist).

1.PERİYOT: 10-20
2.PERİYOT: 21-16
3.PERİYOT: 20-18
4.PERİYOT: 12-15
Fenerbahçe Ülker, Türk Telekom Engeline Takılmadı (63-69) Fenerbahçe Ülker, Türk Telekom Engeline Takılmadı (63-69) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:46 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.