Advertisement

Ufuk Sarıca'dan Basın Açıklaması

Bu sezon yoluna, mücadele ettiği üç kulvarda da iddialı şekilde devam eden Pınar Karşıyaka'da, başantrenör Ufuk Sarıca ve basketbol şube sorumlusu Tamer Ustaoğlu, ligin ilk yarısına ilişkin değerlendirmelerinin bulunduğu bir basın açıklaması düzenlediler..

Genç teknik adam Ufuk Sarıca'nın basın açıklamasındaki değerlendirmeleri şu şekilde;

"Yaklaşık olarak 6 aylık bir süreci geride bıraktık. Öncelikle taraftarımıza takıma ve basketbola olan ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle sosyal medya üzerinden ben ve resmi hesaplarımız çok fazla soru alıyoruz ve kendilerine cevapları düzenlediğimiz basın toplantısı üzerinden vermenin daha sağlıklı olacağını düşündük. Bu sene çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Geçen senelere göre omuzlarımızda artan bir yük var. Geçen seneki başarımızdan sonra insanların beklentileri arttı ve bunu biz bu duruma getirdik. Öncelikle geçen sene de belirttiğim gibi, Pınar Karşıyaka'nın süpriz bir takım algısından çıkması gerekiyor. Bence bu sene biz bunu gerçekleştirdik. Bizden üst düzeyde olan takımları yendiğimiz zaman insanlar bunu süpriz olarak görmüyor ve geçtiğimiz bir dönemde bir basamak yukarı çıktığımızı düşünüyorum. Sporda sürdürülebilir başarı çok önemli ve bunu ekip olarak başardığımıza inanıyorum. Sezon başında iskelet yapımızı farklı nedenlerden dolayı koruyamadık ve 7 yeni oyuncu ile yola çıktık. Yeni kadro ile yola çıktığımız bu sezonda tarihimizde ilk defa Eurocup oynadık ve son 32'ye kalma başarısını gösterdik. Eurocup'ta bizden hem bütçe hem de kadro olarak üst düzeyde olan takımlar bulunmakta. Bu 32 takımdan 15 tanesi Euroleuge oynamak için kurulmuş takımlar. Şu anda hala devam eden şansımız var. Geçen seneye baktığımızda geldiğimiz nokta çok önemli. Eurochallange'da Final Four'a ev sahipliği yapmamız hem kulüp başarısı hem de ana sponsorumuz olan Pınar'ın ve Yaşar Holding'in adına önemli bir organizasyondu. Bu organizasyonlar her iki kurumuda yukarıya taşıyan hadiseler. Önümüzde zorlu bir süreç bulunmakta. Türkiye Kupası'nda 8'li final grubunda mücadele edeceğiz. Kısa vadede önümüzde hedefler bulunmakta. Türkiye Kupası'ndaki maçlar günlük şans ve performanslara bağlı ama özellikle belirtmek isterim ki biz her kulvarda işin içindeyiz.

"TRANSFER YAPMAMIZ GEREKEN NOKTALAR BULUNMAKTA"

Kurduğumuz takım doğrultusunda hedeflerimize ulaşarak başarıyı yakalamak istiyoruz. Hepinizin bildiği gibi Leo Lyons'ın şu anda kadro dışı olması ve muhtemelen aramıza dönmeyecek olmasından dolayı transfer yapmamız gerekiyor. Ana sponsorumuz ile geçtiğimiz hafta gerekli görüşmeleri yaptık ve kendilerinden cevap bekliyoruz. Olumlu bir cevap alırsak 2 transfer yapmak istiyoruz. Teknik ekip ve yönetim ile yapılan görüşmeler sonucu odaklandığımız belli isimler var. Yaklaşık 2 ay önce de takviye yapmamız gerektiğini belirtmiştim. Beko Basketbol Ligi'nde 4 yabancı ile mücade eden takımlardan biriyiz. Sezon başında da Aralık sonuna doğru bir takviye yapabileceğimizin konuşmalarını yapmıştık. Sürdürülebilir başarıyı sağlamak adına hedeflerimiz doğrultusunda doğru transferler yapmamız lazım. 1 hafta içinde transfer yapamazsak, mevcut kadromuzla yolumuza devam edeceğiz. Geçen sene olduğu gibi uzun forvet ve kısa rotasyona oyuncu dahil etmek istiyoruz. Çünkü mevcut kadromuzda herhangi bir sakatlık olduğu zaman sınırlarımızı zorluyoruz. Yüksek devirde çalışan bir makina gibiyiz ve bir süre sonra oyuncular hem fiziksel hem de psikolojik olarak yoruluyor. Parçalardan bir tanesinin eksik olması bizi sıkıntıya sokarken iki eksik durumunda rotasyonu çevirebilecek gücümüz yok ve yara alıyoruz.

"DAR ROTASYONDA OYUNCULAR AYNI PERFORMANSI GÖSTEREMEYEBİLİR"

Kısa sürede 29 resmi maça çıktı. Bu düzende herkesin aynı performansı göstermesi mümkün değil. Bu durumlarda hedeflerimizde sapmalar olabiliyor. Ben hiçbir zaman bahane sunan bir insan olmadım ama görmek zorunda olduğumuz gerçekler var. Beko Basketbol Ligi'nin ilk devresini 10 galibiyet 5 mağlubiyet ile tamamladık ve şu anda play-off turu için saha avantajımız bulunuyor. Geçtiğimiz sene 5. sıranın altından gelerek Fenerbahçe Ülker'i eledik ama bu her seferinde olmayabilir. Her şeyi şansa bağlayamayız. Bizden daha geniş rotasyona sahip olan yüksek bütçeli takımlar genelde üst seviyelerde bulunuyor. Beko Basketbol Ligi'nde bizle denk bütçeye yada bizden daha fazla bütçesi olup daha farklı noktalarda bulunan takımlar var ve bizim bulunduğumuz nokta ortada. Bunun takdirini de sizlere bırakıyorum.

Yerli transfer yapmak istiyoruz fakat yerli transferde çok fazla seçeneğimiz yok. İstediğimiz nitelikte olan oyuncular kısıtlı. Ama yabancı oyuncularda da günümüz kurlarında çok fazla maliyet bulunmaktadır.

"BASKETBOL BİR TAKIM OYUNUDUR"

Basketbol bir takım oyunudur ve dışarıdan bakınca her takımda öne çıkan oyuncular vardır. Bobby Dixon takımın kilit bir parçası fakat onun sakatlığında diğer oyuncularımızın katkıları çok önemliydi. Lyons, Can ve Dixon'ın oynamadığı ve benim de takımla beraber sahada bulunamadığım bir maçta Aykon TED Ankara Kolejilere karşı oynadığımız son maçımızdan galibiyet ile ayrılık.

"ALTYAPIDAN GELEN OYUNCULARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Altyapıdan gelen oyunculara burada gerçekten çok değer veriliyor. Egemen Güven, Türk basketbolu adına ileride çok önemli bir oyuncu. Kulüp olarak oyuncularımıza yatırım yapıyoruz. Ama her şeyin belli bir zamanı var. Egemen hem sakatlığından dolayı hem de Milli Takım çalışmalarından dolayı bizimle her zaman antrenmanlara katılamıyor. Esas amaç ben burada olayım veya olmayayım Egemen'i önümüzdeki sene A Takım kadrosunda önemli bir noktada bulundurmak. Gerek Mert Celep gerek Onur Kentli gerekse de Egemen'e süre, benim verebileceğim bir şey değil. Kendilerinin gayreti ile olabilecek bir şey."


İçerik: KSKBasketbol.net
Ufuk Sarıca'dan Basın Açıklaması Ufuk Sarıca'dan Basın Açıklaması Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:51 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.