Advertisement

Aliağa Petkim - Tofaş Maçının Ardından..

Beko Basketbol Ligi'nin 14. haftasında Aliağa Petkim ile Tofaş arasında, İzmir Enka Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında her iki teknik adamdan da mücadele ile ilgili açıklamalar geldi.

İzmir deplasmanından galibiyetle ayrılan Tofaş'ın genç başantrenörü Ahmet Çakı, takım halinde iyi oynayarak kazandıklarını belirterek, “Maçın başından itibaren kontrolü elimize aldık. Deplasmanda ilk galibiyetimiz. Bizim için 14 maçta 7 galibiyet önemli bir derece. Önümüzdeki son maçı kazanıp ilk devreyi 8 galibiyetle bitirmeyi hedefliyoruz. Bugün bizim için önemli olan bir diğer şey ise takım halinde oynamamız ve Doğan Şenli, Samet Geyik ve Evren Büker gibi oyuncularımızın iyi katkı vermesiydi. Bu galibiyet bu açıdan bizim için önemliydi. Aliağa Petkim takımına bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.” dedi.


“Haftalardır maçın sonunda, son 2 dakikada ya da 3 dakikada maçları kaybediyoruz” diye konuşan Aliağa Petkim başantrenörü Aclan Kavasoğlu ise yaptığı açıklamada; “Çok fazla değerlendirme yapacağım bir maç değil. Oyuncularım ellerinden geleni son 4 dakikaya kadar maçın içinde kalarak gösterdi. Takımımız, Türk oyuncuların yoğunluğu ile ciddi bir mücadele veriyor. Takımım sahada bu mücadelenin hakkını tabii ki almak istiyor ve iyi basketbol oynamaya çalışıyor. Rakibimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kavasoğlu, takıma acilen takviye yapılması gerektiğini de söyleyerek, “Amerikalı rotasyonunu yapamadık. Dört ve beş numaraya yabancı oyuncu alacaktık ama artık kısa rotasyonuna bir oyuncu almak zorundayız. Çünkü Serkan da Ahmet de hakikaten çok iyi mücadele ediyorlar. Ama tempolu basketbol oynamaya çalıştığımız için de maçın sonları bizim için zor oluyor. Dolayısıyla oraya takviye yapmamız şart. Yönetimle iki kez görüştüm. İyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama kısa sürede sonuç almamız lazım. Soyunma odasında oyuncularıma söyleyecek bir şey bulamadım. O kadar iyi mücadele ediyorlar, uğraşıyorlar, savaşıyorlar. Ama artık bunun bir izahı olmalı bizim açımızdan. Sonuçta teknik olarak bir izah vermek lazım oyunculara. Çünkü burada herkes gururuyla mücadelesini sürdürmeye çalışıyor. Bunun da bir açıklaması olmalı yönetim bazında.” dedi

Aliağa Petkim - Tofaş Maçının Ardından.. Aliağa Petkim - Tofaş Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 05:05 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.