Advertisement

Royal Halı Gaziantep - Tofaş Maçının Ardından..

Beko Basketbol Ligi'nin 15. haftasında Royal Halı Gaziantep ile Tofaş arasında Gaziantep'te oynanan ve ev sahibi ekibin 85-68'lik galibiyetiyle sonuçlanan maçın ardından, her iki cepheden de mücadele ile ilgili değerlendirmeler geldi..

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Jurij Zdovc, takıma yeni katılan Barış Ermiş'in bireysel açıdan iyi oynamasına rağmen, sisteme adaptasyon sürecinden dolayı taktiksel açıdan karar vermekte zorlandığını aktararak, "Soyunma odasında da söylediğim gibi oyuncular kazandı. Oyuncularımızın iki ayrı oyun karakterini gördük bugün. İlk devre biraz çekingen oynadılar. İkinci devrede ise agresif olarak oynadılar. Tabi farklı kazandık ama maçın nasıl olduğunu gördünüz. Bu fark aslında çok gerçekçi değil. Oyun sistemi açısından birçok problem yaşadık, yani yeni oyuncumuzun adaptasyon sürecinden dolayı. Benim için bu maçta karar vermek çok zordu çünkü daha önceden Can Uğur Öğüt çok iyi oynuyordu. Şimdi Barış Ermiş'i getirdik. Çok tecrübeli bir oyuncu. Açıkçası ikisi arasında kaldım. Hangisinin ne zaman oynayacağına karar vermekte çok zorlandım." şeklinde konuştu.

Royal Halı Gaziantep'in genç pivotu Sertaç Şanlı ise son haftalarda bir çıkış yakaladıklarını, maça istedikleri gibi başlayamamalarına rağmen iyi bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Bizim için önemli bir maçtı. Son haftalarda bir çıkış yakaladık. Bunu devam ettirmek istiyorduk. Maça istediğimiz gibi başlayamadık. Defansta basit hatalar yaptık. İkinci yarıda sergilediğimiz oyunu oynadık. İyi ve çok önemli bir galibiyet aldık. Rakibimiz Tofaş'ı da mücadelelerinden dolayı kutluyorum" diye konuştu.


Tofaş Başantrenörü Ahmet Çakı, kaybettiklerinden dolayı üzüldüklerini, ligin ikinci yarısındaki maçlara bakacaklarını ifade ederek, Gaziantep ekibini tebrik ettiklerini belirtti. Çakı, mücadelenin ilk ve ikinci yarısının tamamen farklı olduğunu kaydederek, "İlk yarısı tamamen bizim kontrolümüzde geçen 3 sayı ile de olsa önde kapattığımız devreydi. Ama ikinci yarıda biz ilk yarıda yaptığımızın tersine bir oyun oynayıp, beraber oynamaktan uzaklaşıp hem asist sayımızı hem ribaund sayımızı düşük tutunca, Royal Halı Gaziantep de iyi bir takım, bunu değerlendirdiler. İyi bir kadrosu var; tecrübeliler. İkinci yarıda oyunu kontrol edebildiler. Royal Halı Gaziantep iyi mücadele etti. Galibiyeti hak etti" şeklinde konuştu. Maçın ikinci yarısında istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını aktaran Çakı, "Ortaya koymamız gereken organizasyonu, takım halinde paylaşmayı yeteri seviyede yapamadık. O yüzden üzgünüm. Royal Halı Gaziantep takımını tebrik ediyorum. Onlar da iyi maç oynadılar. Artık ligin ikinci yarısındaki maçlara bakacağız" dedi.

Tofaş'ın genç oyuncusu Samet Geyik de ikinci yarıda çok kötü savunma yaptıklarını vurgulayarak, "İlk yarıda oynadığımız oyunu ikinci yarıda devam ettiremedik. İkinci yarıda çok kötü savunma yaptık ve dağıldık. Royal Halı Gaziantep de ilk yarıya oranla hücumda daha iyi oynadı. Kötü oynadık. Yapacak bir şey de yok. Telafi edeceğiz. Başka bir açıklaması da yok. Telafi edip; ikinci yarıda üst sıralara girmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Royal Halı Gaziantep - Tofaş Maçının Ardından.. Royal Halı Gaziantep - Tofaş Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 05:46 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.