Advertisement

Banvit, Alade Aminu İle Anlaşma Sağladı

Sezon başında kadrosuna kattığı Drew Gordon ile yollarını ayırdıktan sonra uzun rotasyonuna takviye için çalışmalarını sürdüren Banvit, geçtiğimiz sezon Pınar Karşıyaka forması giyen Nijeryalı pivot Alade Aminu ile anlaşma sağladı.

Sezona İtalyan ekibi Enel Brindisi'de başlayan 26 yaşındaki ve 2.10 boyundaki Abdul Wahab 'Alade' Aminu için Pınar Karşıyaka'ya da çıkış bedeli ödenecek. Georgia Tech mezunu olan Atlanta doğumlu Aminu, profesyonel kariyerine 2009'da NBA D-League takımlarından Erie Bayhawks'da başlamış, ardından yine aynı ligdeki Bakersfield Jam forması giydikten sonra 2010-2012 sezonları arasında Fransız ekibi Elan Chalon kadrosunda yer almıştı. Geçtiğimiz sezon FIBA Eurochallenge Cup'ta final oynayan Pınar Karşıyaka'da, Beko Basketbol Ligi'nde 11.9 sayı ve 5.9 ribaund, FIBA Eurochallenge Cup'ta ise 11.1 sayı ve 4.5 ribaund ortalamaları tutturan Aminu, bu sezon başında ise İtalyan ekibi Enel Brindisi ile anlaşma sağlamış fakat 30 Aralık 2013'te bu takımla yollarını ayırmıştı.

Bu sezon Enel Brindisi forması ile İtalya Ligi'nde 12 maça çıkan Nijeryalı milli oyuncu, ortalama 18.3 dakika sahada kalarak; 7.3 sayı ve 3.7 ribaund ortalamaları tutturmuştu.
Banvit, Alade Aminu İle Anlaşma Sağladı Banvit, Alade Aminu İle Anlaşma Sağladı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:08 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.