Advertisement

Kavasoğlu: “İkinci yarıda alt sıralarda büyük çekişme yaşanacak”

Aliağa Petkim’de baş antrenör Aclan Kavasoğlu, Beko Basketbol Ligi’nin ikinci yarısında özellikle alt sıralarda büyük bir çekişmenin yaşanacağını söyledi. Kavasoğlu ayrıca, ikinci yarıda iç sahada oynayacakları yedi maçı kazanmaları gerektiğini ve deplasmanda da iki veya üç galibiyeti hanelerine ekleyerek ligde kalabileceklerini belirtti.

Göreve başladığında öncelikle Petar Popovic’in sakatlanarak ameliyat olduğunu belirten Aclan Kavasoğlu, kadro ve rotasyonla ilgili olarak, “Popovic’in sakatlanarak ameliyat masasına yatması sonrasında yeniden parkelere dönmesinin iki aylık bir süreci bulacağını öğrendiğimizden yeni bir yabancı oyuncuyla anlaştık. Bu oyuncuyla birlikte, üç yabancı oyuncuyla 4-5 maç oynadık. Bu kurgu içerisinde yabancı oyuncusuz oyun oynamak çok zor oluyor. Kadromuzda da çok derin Türk oyuncu zenginliğimiz yok. Dolayısıyla kadromuza yabancı oyuncu takviyesi gerekiyor ve bunun için de çalışıyoruz,” dedi.

Takım savunmasını ileriye götürdüklerini ve maçlarda özellikle skoru dengede tuttuklarında oyunda kalabildiklerini kaydeden tecrübeli antrenör, “İyi savunma yapmanın yanı sıra hücum organizasyonunda da meziyetli Türk oyuncularımızı kullandık. Skor yükünü de bu şekilde dağıtmaya başladık. Ancak işin içine stres girince ve kadro derinliği gerektiği yerlerde zorlandık. Takım olarak çoğu maçın içinde kalmayı başardık. Ama buna karşın rotasyonda sorunlar yaşadık. Maç içerisinde yaşanan dengesizliklere rotasyonla yanıt veremeyince, bu sefer geri dönüş için çok fazla efor harcadık ve dolayısıyla da maç sonunda sağlıklı kalamadık. Bu denge bizim için çok önem taşıyor,” açıklamasında bulundu.

Beko Basketbol Ligi’nin büyük bir çekişmeye sahne olduğunu kaydeden Kavasoğlu, Olin Edirne’nin beklentilerin üzerinde bir oyun ortaya koyduğunu söylerken, Royal Halı Gaziantep ile Trabzonspor Medical Park’ın da kadro kalitesiyle tehlikeli bölgeden uzaklaşabileceğini belirtti. Tecrübeli antrenör yapmış olduğu değerlendirmede, “Alt sıralarda yer alan takımlara baktığımızda Olin Edirne’nin kendi kapasitesi üzerinde bir oyun ortaya koyduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bizim takımımız ve Torku Konya Selçuk Üniversitesi ise zaaflarıyla basketbol oynamaya çalışıyor. Royal Halı Gaziantep ile Trabzonspor Medical Park’ın da zengin kadrolarının yanı sıra güçlü rotasyonları bulunuyor. Bunun dışında Trabzonspor’un bir de seyirci gücü ve desteği bulunuyor ki bunu da görmezden gelemeyiz. Açıkçası bu kadro ve rotasyon gücüyle Trabzonspor Medical Park’ın ilk 5 veya 6’ya oynaması gerektiğini düşünüyorum. Royal Halı Gaziantep, antrenör değişikliği sonrasında özellikle savunmasını toparladı. Onların aşağı sıralarda çok kalacağını düşünmüyorum. Olin Edirne ise kendisinden beklenen görüntü içerisinde değil. Onlar, bu kadronun ve bütçenin vermiş olduğu avantajı yaşıyorlar. Burada, eksik olmanın vermiş olduğu zorlukla, hedefler ve amaçlar bambaşka. Torku Konya Selçuk Üniversitesi ise sezona çok geç başladı ve Türk oyuncu rotasyonunda da zaafları var,” diye konuştu.

Takım olarak çok ciddi bir şekilde çalıştıklarını ve çaba harcadıklarını kaydeden Aclan Kavasoğlu, transfer konusunda ise “En büyük sorun, oyuncuların ligdeki konumumuz nedeniyle takıma gelmek istememesi. Bu konuda ciddi bir sorun yaşıyoruz. Takımın başına geldiğimde yönetim ile bu durumu paylaştım. Para anlamında bir sorun yaşamıyoruz. Ancak ligdeki konum nedeniyle kariyerli oyuncu takıma katılmayı düşünmüyor. Biz her şeye rağmen bir oyun kurucu ve bir de dört ile beş numara oynayabilen uzun aldığımızda çok ciddi bir güce sahip olacağımıza inanıyoruz,” dedi.

Oynadıkları 6 maçı, son 1.5 dakikada kaybettiklerini söyleyen Kavasoğlu, “Şayet bir takım sorunlar yaşamasak, yine o maçları bir şekilde kazanabilirdik. Hepimiz birer ikişer hata daha az yapsak, durum çok daha farklı olur ve bizim 5 galibiyetimiz daha olabilirdi. Takımı, daha fazla maç içerisinde tutmamız gerekiyor. Şayet doğru transferleri yapabilir ve alternatif oyuncu da alabilirsek, devre arasını iyi değerlendiririz,” açıklamasında bulundu.

Beko Basketbol Ligi’nin ikinci yarısında özellikle iç sahada önemli maçlar oynayacaklarını belirten Aliağa Petkim baş antrenörü Aclan Kavasoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “İkinci devrede Beşiktaş İntegral Forex’i de sayarsak, Torku Konya Selçuk Üniversitesi, Trabzonspor Medical Park ve Royal Halı Gaziantep ile iç sahada oynayacağız. Şayet istediğimiz kadroya ulaşabilirsek, dışarıda da iki ya da üç maç kazanabiliriz. Kaldı ki 10 ya da 11 galibiyet alırsak, ligde kalabiliriz. Ancak içeride oynayacağımız 7 maçı da kazanmalıyız ki dışarıdaki galibiyetlerle üst sıralara yükselelim. Diğer takımlara baktığımızda Trabzonspor Medical Park ve Royal Halı Gaziantep’i sıralamada altımıza almamız zor gözüküyor. Çünkü bu iki takımın ciddi kadroları var. Bu nedenle ligin son maçları, bizim de yakalayacağımız çıkış doğrultusunda çok çetin geçecek ve alt sıralar karışacak.”


Röportaj: Kerem Şahin
Kavasoğlu: “İkinci yarıda alt sıralarda büyük çekişme yaşanacak” Kavasoğlu: “İkinci yarıda alt sıralarda büyük çekişme yaşanacak” Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:06 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.