Advertisement

Kupada Finalin Basın Toplantısı Yapıldı

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası finalistleri bugün düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi. Ankara’da yarın sona erecek olan Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası 8’li Finallerinde rakiplerini mağlup ederek adlarını finale yazdıran Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank’ın antrenör ve oyuncuları bugün düzenlenen basın toplantısında görüşlerini paylaştı.

Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya TBF Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Kurulu Başkanı Kamil Uzun da katılırken, açılış konuşmasında şunları söyledi; “Spor Toto kadınlar Türkiye Kupası 8’li Finalleri’nin geride kalan 3 günü gerçekten güzel geçti. Ezeli rekabet içinde olan 2 kulübümüz finale kaldı. Sakatsızlık bir mücadele ile birlikte coşkulu 2 takım taraftarının ve oyuncularının saha içinde ve dışında dostlukla maçı tamamlamalarını ve hak edeninin kazanmasını diliyorum”.  

Kamil Uzun’un ardından sözü alan Galatasaray Odeabank Antrenörü Ekrem Memnun, sezon başında belirledikleri hedeflerden birine yaklaştıklarını ifade ederek, “Yarın çok ciddi bir rakibe karşı oynayacağız. İki takım da birbirini çok iyi tanıyor. Biz sakatlıklar yüzünden oyun düzenimizin içindeki rolleri oturtmakta zorlanmış olsak da kupada geride kalan 2 maçta oyunumuzu biraz daha ileri taşıdık. Ancak halen çok iyi oynadığımızı söylemem. Yarın ilk iki günden daha iyi mücadele ederek kazanmaya çalışacağız” dedi.  

Sarı Kırmızılı takımının oyuncularından Ayşe Cora, yarın iyi oynayarak kazanmak istediklerini belirterek, “Biz geçen senelerdeki başarımızı tekrarlamak ve kupayı kaldırmak istiyoruz. Her geçen gün oyumuzu geliştiriyoruz ve üzerine koyarak devam ediyoruz. Yarın da kazanacağımıza inanıyorum” diye konuştu.  

Fenerbahçe Antrenörü Roberto Iniguez, geride kalan 2 maçta oyuncularının performanslarından mutlu olduğunu vurgulayarak, “Özellikle dün oynadığımız yarı final maçında oyuncularım sahada çok iyi savaştı ve onların bu mücadelesi de beni çok mutlu etti. Arka arkaya böyle iki maç oynadıktan sonra toparlanmak zor elbette ama biz Fenerbahçe olarak oynadığımız tüm finalleri kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Yarın da böyle olacak ve elimizden geleni yapacağız. Galatasaray Odeabank gibi güçlü bir rakibe karşı aynı sezonda 3 maç arka arkaya kazanmak hiç kolay değil. Bunun bilinci ile hazırlanıyoruz” dedi.

Sarı Lacivertli takımın oyuncusu Tuğçe Canıtez ise, “Sezona 4 kupa hedefiyle başladık. Bunlardan birini Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanarak gerçekleştirdik. Şimdi sıra ikinci hedefe geldi. Avrupa’da yolumuza yenilgisiz devam ediyoruz, Ligde iyi durumdayız ve sezonun ikinci kupasını kazanmaya da çok yakınız” diye konuştu.

Toplantının sonunda kendilerine yöneltilen soruları da yanıtlayan antrenörlerden Roberto Iniguez, yarınki oyuncu seçimleri ile ilgili olarak cevabında, “Biz bir aile gibiyiz. Oyuncularım da bu ailenin bireyleri. Takım için kadro olarak en iyi tercihleri yapmaya çalışıyorum ama zaman zaman hata yaptığımda oluyor tabi. Yarın için yapacağım tercihi şu an açıklamamı beklemeyin ama en iyisini yapmaya çalışacağım” dedi.

Ekrem Memnun ise Alba Torrens’in sağlık durumu ve üst üste 4 kez bu kupayı kazanmalarının üzerlerinde yarattığı etki ile ilgili soruya; “Alba Torrens düşmeyen yüksek ateş ile hastaneye kaldırıldı ve sonrasında zatürree teşhisi ile tedavisi 6 gündür devam ediyor. Bu akşam hastaneden çıkmasını bekliyoruz. 4 kez üst üste bu kupayı kazanmış olmamız ile ilgili sorunuza gelince; hayır benim ve oyuncularımın üzerinde bu bir baskı oluşturmuyor. Yarın çıkıp oynayacağız” diyerek cevap verdi.  

Kupada Finalin Basın Toplantısı Yapıldı Kupada Finalin Basın Toplantısı Yapıldı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:58 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.