Advertisement

Torku Konya Selçuk Üniversitesi, Mersin'in Biletini Kesti (83-79)

Beko Basketbol Ligi'nin 29. hafta mücadelesinde düşme hattında kader niteliği taşıyan maçta Torku Konya Selçuk Üniversitesi, sahasında konuk ettiği Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 83-79 mağlup ederek rakibinin ligde kalma umutlarına son verdi. Bu sonucun ardından ev sahibi Konya ekibi, ligdeki 10. galibiyetini alırken, 7 galibiyette kalan Mersin Büyükşehir Belediyesi ise bitime 1 hafta kala matematiksel olarak lige veda etti..

Her iki takımın da 33 ribaund aldığı karşılaşmada ev sahibi Torku Konya Selçuk Üniversitesi, rakibine asistlerde 20-7'lik üstünlük kurmayı başardı. Çok sık serbest atış kullanılan mücadelede Konya ekibi; 19/34 ikilik, 8/17 üçlük ve 21/34 serbest atış isabeti kaydederken, dış atışlarda felaket bir maç çıkartan Mersin Büyükşehir Belediyesi ise; 26/42 ikilik, 3/19 üçlük ve 18/30 serbest atış isabeti kaydetti. Son maçlarda kadroda pek fazla yer almayan Litvanyalı guard Tomas Delininkaitis, 5/9 üçlük isabeti bularak 17 sayı üretirken, 5/9 ile şut atan Troy DeVries ve 3/9 ile isabet bulan Derrick Low ikilisi ise 14'er sayı kaydetti. Bir pozisyonda topu yanlışlıkla kendi potasına tipleyen Sean Williams ise 13 sayı ve 12 ribaund ile double-double yapmayı başardı. Organize hücumlar yerine çok fazla bireysel gayret harcayan Mersin ekibinde Gerald Fitch, 8/14 saha içi isabetiyle 25 sayı üretirken, 7/9 saha içi isabeti kaydeden tecrübeli power forvet Ali Karadeniz 17 sayı ve 8 ribaund, 5/10 ikilik isabetine rağmen 0/9 ile üçlük atan Antwain Barbour ise 15 sayı ve 6 ribaund ile maçı tamamladı. 

Geçtiğimiz hafta oynanan Olin Edirne maçında Barış Güney'e kafa attığı için 8 maç ceza alan Troy Gillenwater'ın yanı sıra, sakatlığı süren Valentin Pastal'dan da yoksun olarak bu maça çıkan Torku Konya Selçuk Üniversitesi, taraftarı önündeki mücadeleye; Derrick Low, Troy DeVries, Yunus Akçay, Burak Selen ve Sean Williams beşiyle başlarken, Konya deplasmanında kader maçına çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi ise; Jordan Theodore, Gerald Fitch, Antwain Barbour, Nusret Yıldırım ve Ali Karadeniz beşiyle parkeye çıktı. Güney ekibinde sakatlıkları süren Predrag Samardjiski ve Kenny Hasbrouck, bu maçta forma giymediler.

Karşılaşmaya iki takımda sayılarla başladı. Müsabakanın 2. dakikasında rakibiyle ikili mücadeleye giren ev sahibi ekipten Burak Selen sakatlanarak bir süre kenara geldi. Torku Konya Selçuk Üniversitesi; DeVries, Cem ve Williams ile, Mersin Büyükşehir Belediyesi ise; Ali ve Barbour ile sayı buldu. Mücadelenin ilk 5 dakikası 8-7 konuk ekibin üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikadan sonra Delininkatis ile arka arkaya 3'lükler bulan Torku Konya Selçuk Üniversitesi, aradaki farkı 5 sayıya (15-10) çıkardı. Rakibine defansta sert savunma uygulayamayan ev sahibi ekip, Barbour'un boyalı alandaki etkili oyununa engel olamadı. Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nde ise Delininkatis ve De Vries'in 3'lük çizgisindeki isabetli şutları dikkati çekti. Mücadelenin ilk periyodu 23-14 ev sahibinin üstünlüğüyle geçildi. İkinci periyoda etkili başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Barbour ile sayı buldu. Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nde ise Low ile ilk 4.5 dakikada 5 sayı attı. Tempolu oyununu sürdüren ev sahibi ekip, 15. dakikada farkı 14 sayıya (30-16) çıkardı. Hücümda istediği etkinliği kuramayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, defansta da; Low, Cem, Yunus ve Williams'ı durdurmakta zorlandı. Periyodun bitmesine 2 dakika kala aradı fark 17 sayıya (41-24) çıktı. Son dakikaları karşılıklı basketlerle geçen ikinci periyodu Torku Konya Selçuk Üniversitesi, 17 sayı farkla 47-30 önde tamamladı.
      
Üçüncü periyoda Williams'ın basketiyle başlayan Torku Konya Selçuk Üniversitesi, Delininkatis ve De Vries'in sayılarıyla aradaki farkı 21 sayıya (58-37) çıkardı. Konuk ekip ise Barbour, Theodore ve Ali'nin basketleriyle aradaki farkı kapatmaya çalıştı. Delininkaitis ve Fatih ile hücümda etkinliğini devam ettiren Torku Konya Selçuk Üniversitesi aradaki farkı tekrar 21 sayıya çıkardı: (67-46) Karşılaşmanın üçüncü periyodu 69-49  ev sahibi ekip üstünlüğüyle sona erdi. Son periyoda hızlı başlayan konuk ekip Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ali, Nusret ve Barbour'un sayılarıyla aradaki farkı kapatmaya çalıştı. Ev sahibi ekibin top kayıplarını iyi değerlendiren konuk ekip müsabakanın son 6 dakikasında farkı 11 sayıya kadar (71-60) indirdi. Hücümda etkinlik gösteremeyen ev sahibi ekip son periyodun ilk 6 dakikasında Burak ile sadece 5 sayı bulabildi. Rakibin top kayıplarını iyi değerlendiren Mersin Büyükşehir Belediye, Fitch ve Ali'nin basketleriyle son 2 dakikada aradaki farkı 1 sayıya kadar (75-74) indirdi. Karşılıklı faul atışlarıyla geçen son dakikaları iyi değerlendiren Torku Konya Selçuk Üniversitesi, bu kritik mücadelede rakibini 83-79 yendi.


SALON: Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Aytuğ Ekti, Semih Vural

TORKU KONYA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (83): Derrick Low 14 (5 ribaund- 8 asist), Murat Yolcu (1 ribaund), Tomas Delininkaitis 17 (1 asist), Troy DeVries 14 (1 ribaund), Yunus Akçay 7 (4 ribaund- 6 asist), Fatih Solak 6 (3 ribaund), Cem Coşkun 6 (2 ribaund- 2 asist), Burak Selen 6 (2 ribaund- 1 asist), Ömer Eren Özteke, Mustafa Berker Yılmaz, Sean Williams 13 (12 ribaund- 2 asist).

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR (79): Ahmet Buğrahan Tuncer 2, Gerald Fitch 25 (5 ribaund- 2 asist), Ali Karadeniz 17 (8 ribaund- 1 asist), Antwain Barbour 15 (6 ribaund- 2 asist), Altan Erol 6 (3 ribaund), Levent Bilgin (1 ribaund), Nusret Yıldırım 4 (7 ribaund- 1 asist), Jordan Theodore 8 (3 ribaund- 1 asist), Tibet İlhan, Tayfun Erülkü 2, Kenny Hasbrouck, Ömer Berkay Şalcı.

1.PERİYOT: 23-14
2.PERİYOT: 24-16
3.PERİYOT: 22-19
4.PERİYOT: 14-30

Torku Konya Selçuk Üniversitesi, Mersin'in Biletini Kesti (83-79) Torku Konya Selçuk Üniversitesi, Mersin'in Biletini Kesti (83-79) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 05:07 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.