Advertisement

Fırtına, Royal Halı Gaziantep'in Umutlarını Bitirdi (68-73)

Beko Basketbol Ligi'nin 29. hafta mücadelesinde Trabzonspor Medical Park, Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda konuk olduğu Royal Halı Gaziantep'i 68-73'lük skorla mağlup etmeyi başardı. Play-off şansı kalmayan iki takım da bu sonuçla haftayı 12'şer galibiyette kapattı. FIBA Eurochallenge Cup'ta üçüncü olan Royal Halı Gaziantep, bir maç eksiğine rağmen bu maçı kazansaydı sekizinci sıra için umutlarını son haftaya taşıyabilecekti..

Ev sahibi Royal Halı Gaziantep, bu maçta rakibine ribaundlarda 34-33 üstünlük kurarken, asistlerde ise Trabzonspor Medical Park'ın 22-18'lik üstünlüğü vardı. Maçı 15 top kaybıyla tamamlayan Royal Halı Gaziantep; 18/30 ikilik, 7/33 üçlük ve 11/15 serbest atış isabeti kaydederken, 19 top kaybı yapan Trabzonspor Medical Park ise; 21/37 ikilik, 5/11 üçlük ve 16/27 serbest atış isabeti kaydetti. Bordo-Mavililerin Bosnalı pivotu Andrija Stipanovic, 6/8 saha içi isabetiyle 12 sayı ve 6 ribaund kaydederken, Meksikalı guard Paul Stoll 4/6 isabetle 10 sayı, tecrübeli oyun kurucu Tutku Açık ise 2/5 isabetle 9 sayı ve 11 asist ile maçı tamamladı. Üç oyuncunun double-double yaptığı Royal Halı Gaziantep'te; 5/8 saha içi isabetiyle oynayan Sırp power forvet Oliver Stevic 17 sayı ve 10 ribaund, 4/5 ikilik isabetine rağmen 0/6 ile üçlük atan Barış Ermiş 10 sayı ve 10 asist, 5/6 ile şut atan Sertaç Şanlı ise 10 sayı ve 10 ribaund kaydetti. 3/11 ile isabet bulan Ernest Bremer ise 11 sayı üretti.

Ev sahibi Royal Halı Gaziantep, karşılaşmaya; Barış Ermiş, Ernest Bremer, Domen Lorbek, Oliver Stevic ve Sertaç Şanlı beşiyle başlarken, konuk ekip Trabzonspor Medical Park ise; Jerome Randle, Caner Şentürk, Kirk Penney, Kaya Peker ve Jack Cooley beşiyle parkeye çıktı.

Maça konuk takım Cooley'in basketiyle başladı. Ev sahibi takım Royal Halı Gaziantep ise Sertaç Şanlı ile karşılık verdi. Barış Ermiş-Sertaç Şanlı ikilisinin etkili oyunuyla Royal Halı Gaziantep ilk 5 dakikaya 10-3 önde girdi. Trabzonspor Medical Park ise Stipanovic'in basketleriyle oyuna denge getirdi ve periyot 15-15 sona erdi. İkinci periyotta iki takım da başa baş mücadele gösterdi. Royal Halı Gaziantep, Borovnjak ve Barış Ermiş ile sayı ararken, Trabzonspor Medical Park ise Cooley, Penney ve Randle ile etkili oldu. Maçı başından itibaren geride götüren Trabzonspor Medical Park, 19. dakikada 31-30 öne geçti ve devreye de 33-30'luk üstünlükle girdi.

Üçüncü periyotta da başa baş mücadele devam etti. Royal Halı Gaziantep Stevic, Lorbek ve Bremer ile farkı kapatıp öne geçmeye çalıştı. Trabzonspor Medical Park ise Kaya Peker, Can Maxim Mutaf ve Stipanovic ile etkili oldu. Konuk takım, 16 sayı ürettiği çeyreği 49-48 önde tamamladı. Karşılaşmanın son periyodunda da Trabzonspor Medical Park etkili oyununu sürdürdü ve 32. dakikada aradaki farkı 8 sayıya (58-50) çıkardı. Royal Halı Gaziantep ise Bremer, Barış Ermiş ve Stevic'in etkili oyununa rağmen aradaki farkı kapatamadı ve maçı Trabzonspor Medical Park 73-68 kazandı.


Trabzonspor Medical Park'ın deneyimli teknik adamı Hakan Demir, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk olarak FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali'nde üçüncülüğü elde eden Royal Halı Gaziantep'i tebrik etti. Rakiplerinin ilk maçta kendilerini yendiğini ve bu mağlubiyet sonrasında hedefleri doğrultusunda büyük yara aldıklarını anımsatan Demir, şunları söyledi: "Trabzonspor büyük bir kulüp, büyük bir camia. Sezon bitmeden bizim için hiçbir şey bitmez. Esas olan hedefler. Trabzonspor forması üzerimizde olduğu sürece her maçı kazanmak için sahaya çıkmak zorundayız. Avrupa'ya katılma, ligi üst sıralarda bitirme hedeflerimiz var. Bu doğrultuda çalışmalara ve mücadelemize devam ediyoruz." Oyuncularını gösterdikleri mücadeleden dolayı kutlayan Demir, "Güçlü bir rakibe karşı gerçekten mükemmel bir oyun ortaya koydular. Bu maçı kazandığımız için mutluyuz. Şimdi önümüzde bir maç daha kaldı. Onu da kazanıp, sezonu bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

Gaziantep ekibinin başantrenörü Jurij Zdovc ise FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Finalleri'nden yeni geldikleri için hem duygusal hem de fiziksel anlamda yorgunluk yaşadıklarını dile getirdi. Trabzonspor Medical Park'ın kazanmaya geldiğini ifade eden Zdovc, şöyle konuştu: "Bize karşı çok fiziksel oynadılar ve biz de bu fiziksel oyunda iyi değildik. Maçın içinde olmadığımızın bir kanıtı ise kaçırdığımız boş şutlardı. Oyuncularım hakkında şikayet edecek bir şeyim yok. Denedik, mücadele ettik, fakat bir şekilde ritmi bulamadık. Skorda üstünlük yakaladığımız anda bile hemen iki, üç basit hata yapıp veya rahatlayıp onların gelmesini bekledik. Çok hayal kırıklığına uğradım. İki maçımız daha var. Bunları kazanmak için her şeyi yapmamız gerekiyor."


SALON: Karataş Şahinbey Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik, Ahmet Ersan Ergüler, Mehmet Şahin

ROYAL HALI GAZİANTEP (68): Erden Eryüz, Serhat Büker, Mutlu Akpınar (2 ribaund), Murat Göktaş (2 ribaund), Oliver Stevic 17 (10 ribaund), Barış Ermiş 10 (4 ribaund- 10 asist), Sertaç Şanlı 10 (10 ribaund- 1 asist), Domen Lorbek 9 (1 ribaund), Dejan Borovnjak 8 (3 ribaund- 1 asist), Mikko Koivisto (1 ribaund), Ernest Bremer 11 (5 asist), Can Uğur Öğüt 3 (1 asist).

TRABZONSPOR MEDICAL PARK (73): Paul Stoll 10 (1 ribaund- 2 asist), Jerome Randle 9 (5 ribaund- 3 asist), Kirk Penney 7 (8 ribaund- 1 asist), Önder Külçebaş 4 (2 ribaund- 1 asist), Tutku Açık 9 (2 ribaund- 11 asist), Kaya Peker 8 (4 ribaund- 1 asist), Caner Şentürk 2 (1 asist), İsmet Alkan, Can Maxim Mutaf 6 (3 ribaund), Andrija Stipanovic 12 (6 ribaund- 1 asist), Jack Cooley 6 (1 ribaund- 1 asist), Alper Özcan.

1.PERİYOT: 15-15
2.PERİYOT: 15-18
3.PERİYOT: 18-16
4.PERİYOT: 20-24


Özet: A.A

Fırtına, Royal Halı Gaziantep'in Umutlarını Bitirdi (68-73) Fırtına, Royal Halı Gaziantep'in Umutlarını Bitirdi (68-73) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:36 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.