Advertisement

Fenerbahçe Ülker, Kaf Kaf'ı Bu Kez Devirdi (88-69)

Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek yarı final serisi ilk maçında Fenerbahçe Ülker, Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da konuk ettiği Pınar Karşıyaka'yı özellikle ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 88-69 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. Sarı-Lacivertliler, bu sezon dördüncü kez karşılaştığı rakibine karşı da ilk galibiyetini almış oldu. Serinin ikinci maçı, 24 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00'de yine Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da oynanacak..

Ribaundlarda Pınar Karşıyaka'nın 33-32'lik üstünlüğü olan maçta asistlerde ise Fenerbahçe Ülker'in 23-10'luk büyük üstünlüğü vardı. Karşılaşmayı 9 top kaybıyla tamamlayan sarı-lacivertliler, pota altından etkili olduğu maçta; 25/35 ikilik, 11/25 üçlük ve 5/8 serbest atış isabeti sağlarken, takım olarak 14 top kaybı yapan Pınar Karşıyaka ise; 15/30 ikilik, 9/29 üçlük ve 12/18 serbest atış isabeti buldu. Fenerbahçe Ülker'in Litvanyalı yıldızı Linas Kleiza, 7/10 saha içi isabetiyle 17 sayı üreterek takımının galibiyetinde baş mimar olurken, 7/7 ile isabet bulan Oğuz Savaş 14 sayı, 5/7 ile şut atan Bo McCalebb ise 12 sayı ve 9 asist ile maçı tamamladı. Pınar Karşıyaka'nın ABD'li forveti Jon Diebler, 4/10 ile şut atarak ürettiği 18 sayıyla maçın en skorer ismi olsa da çabaları mağlubiyeti önleyemedi. 4/11 ile isabet kaydeden Bobby Dixon 13 sayı, 4/9 ile şut atan Jawad Williams ise 12 sayıyla Kaf Kaf'ta öne çıkan diğer isimler oldular.

Tribün gelirlerinin Somalı çocukların eğitim havuzuna aktarıldığı karşılaşmaya Fenerbahçe Ülker; Bo McCalebb, Melih Mahmutoğlu, Bojan Bogdanovic, Linas Kleiza ve Oğuz Savaş beşiyle başlarken, konuk ekip Pınar Karşıyaka ise; Yunus Emre Sonsırma, Bobby Dixon, Jon Diebler, Barış Hersek ve Esteban Batista beşiyle parkeye çıktı. Fenerbahçe Ülker'in yeni genel menajeri Maurizio Gherardini de karşılaşmayı tribünden takip etti. Öte yandan Emir Preldzic, bu maçla birlikte Beko Basketbol Ligi kariyerindeki 250. maçına çıktı. Karşılaşma öncesi düzenlenen törende Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ve Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Özokur, sarı-lacivertli oyuncuya günün anısına çikolata dolu hediye sepeti verdi.

Fenerbahçe Ülker, maça Melih ve Kleiza'nın sayılarıyla 6-0'lık seriyle başlarken, sonraki dakikalar karşılıklı basketlere sahne oldu. Periyodun ortalarından itibaren iki takımın da savunmadaki baskısını arttırdığı maçta 1. çeyrek Fenerbahçe Ülker'in 20-18'lik üstünlüğüyle tamamlandı. Pınar Karşıyaka, ikinci periyodun büyük bölümünde dengeli geçen mücadelede 17. dakikada Williams'ın üçlüğüyle skoru 28-28 eşitledi. Bu dakikalarda dış atışlarda isabet kaydeden konuk ekip, Diebler ve Dixon ile üst üste bulduğu üçlüklerle 19. dakikanın başında 34-28 öne geçti. Temposunu yükselten Fenerbahçe Ülker, Oğuz, Kleiza ve McCalebb ile ürettiği sayılarla bitime 29 saniye kala skora eşitlik (34-34) getirdi. McCalebb'in son saniyelerde de Dixon'dan çaldığı topla boş pozisyonda bulduğu basket sarı-lacivertli takımı 36-34 öne geçirdi ve devreye de bu skorla girildi. Fenerbahçe Ülker, üstün oynadığı 3. çeyrekte skoru da elinde tuttu. Daha sonra karşılıklı üçlüklerin atıldığı mücadelede, sarı-lacivertli ekip son periyoda da 59-53 üstün girdi. Son çeyreğe; Bogdanovic ile pota altından, gününde olan Kleiza ile de dışarıdan bulduğu sayılarla hızlı bir giriş yapan sarı-lacivertliler, 31. dakika geçilirken 11 sayılık farkı yakaladı: 64-53. Temposunu düşürmeyen Fenerbahçe Ülker, 33. dakikada Bogdanovic'in üçlüğüyle farkı 17 sayıya (72-55) yükseltti. Kalan sürede farkı koruyan sarı-lacivertliler mücadeleyi 88-69 kazandı ve seride 1-0 öne geçti.


Ülker Sports Arena'daki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, bilet hasılatı Somalı çocukların yararına olan maça taraftarlarının gösterdiği ilgiye teşekkür etti. Karşılaşmanın ikinci yarısında özellikle savunmada iyi bir oyun çıkardıklarını kaydeden Obradovic, "Açıkça görünüyor ki ikinci yarıda çok daha iyi oynadık. Özellikle savunma açısından çok iyiydik. Hücum açısından da iyiydik. Takımıma galibiyet için teşekkür ediyorum. 1-0 tabii ki önemli bir şey ama play-offlarda daha çok uzun yolumuz var. Pınar Karşıyaka çok saygı duyduğumuz bir takım. Bir sonraki maçta büyük bir mücadele vereceğini de biliyoruz. Rekabet açısından böyle bir eşleşme çok güzel oldu. Akıllı hücum ve sert savunmayla bu maçı kazandık" dedi. Kleiza'nın motivasyonu yüksek bir oyun çıkardığını kaydeden Obradovic, "Atıp da kaçırdıktan sonra devam etmesi gerektiğini ve atabileceğini biliyordu" ifadelerini kullandı.

Litvanyalı forvet Linas Kleiza da maç sonunda yaptığı açıklamada, mücadelenin özellikle ilk yarısında çok hataları olduğunu, daha sonra oyunu kontrol altına alıp agresif oynadıklarını belirterek, "Herkes beni iyi gördü. Doğru zamanda doğru toplarla karşılaştırdı. Ama savunma açısından agresif oynadığımız için bu maçı kazanabildik" dedi.

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında 88-69 yenildikleri Fenerbahçe Ülker'e son periyotta cevap veremediklerini ve kaybettiklerini ifade etti. Ülker Sports Arena'daki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Sarıca, rakiplerinin özellikle ikinci yarıda iyi oynadığını belirterek, "Maçı geride götürmemize rağmen oyunda dengeyi ilk yarıda çabuk bulduk. Son periyodun başındaki sertliğe cevap veremedik. Fenerbahçe Ülker top kayıpları sonunda açık saha hücumu buldu. Fark açıldı, geri gelmek kolay değildi. 4. periyodun başındaki sertliğe hakemler fazla izin verdiler. Fenerbahçe Ülker sertliği Euroleague seviyesine çıkardı. İlk maçı kaybettik. Kötü oynadığımızı söyleyebilirim. Fenerbahçe Ülker'i istediğimiz skorda tutamadık" dedi.


SALON: Fenerbahçe Ülker Sports Arena

HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu, Halil Baldemir, Mehmet Serdar Ünal

FENERBAHÇE ÜLKER (88): Bo McCalebb 12 (1 ribaund- 9 asist), Ömer Onan 3 (2 ribaund- 2 asist), Nemanja Bjelica 7 (3 ribaund), Melih Mahmutoğlu 10 (5 ribaund), Linas Kleiza 17 (1 ribaund), İzzet Türkyılmaz (1 asist), Oğuz Savaş 14 (5 ribaund- 3 asist), Luka Zoric 6 (4 ribaund), Berk İbrahim Uğurlu (1 asist), James Metecan Birsen 3 (1 ribaund), Bojan Bogdanovic 8 (3 asist), Emir Preldzic 8 (5 ribaund- 4 asist).

PINAR KARŞIYAKA (69): Barış Hersek 6 (2 ribaund), Onur Kentli, Yunus Emre Sonsırma (2 ribaund), Can Altıntığ 2 (1 ribaund), İnanç Koç 2 (3 ribaund), Bobby Dixon 13 (4 ribaund- 5 asist), Esteban Batista 8 (8 ribaund- 3 asist), Mutlu Demir 2, Jawad Williams 12 (6 ribaund- 1 asist), Jon Diebler 18 (6 ribaund- 1 asist), Egemen Güven, Soner Şentürk 6 (1 ribaund).

1.PERİYOT: 20-18
2.PERİYOT: 16-16
3.PERİYOT: 23-19
4.PERİYOT: 29-16

Özet: A.A
Fenerbahçe Ülker, Kaf Kaf'ı Bu Kez Devirdi (88-69) Fenerbahçe Ülker, Kaf Kaf'ı Bu Kez Devirdi (88-69) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:50 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.