Advertisement

Banvit, Tofaş'ı Zor Geçti (82-78)

Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında normal sezon lideri Banvit, Bandırma'da konuk ettiği Tofaş'ı büyük çekişmeye sahne olan maçta özellikle son bölümdeki etkili oyunuyla 82-78 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı, 16 Mayıs Cuma günü saat 18:30'da Bursa Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak. Bu turu geçen ekip, yarı final serisinde; Galatasaray Liv Hospital - Beşiktaş İntegral Forex serisinden gelecek takımla eşleşecek..

Ev sahibi Banvit, rakibine ribaundlarda 37-29'luk üstünlük kurarken, asistlerde ise Tofaş'ın 27-11'lik üstünlüğü vardı. Normal sezonun MVP'si de seçilen Sammy Mejia önderliğinde yüksek yüzdeli hücum eden Banvit; 24/51 ikilik, 6/11 üçlük ve 16/23 serbest atış isabeti kaydederken, rakibine oranla daha çok dış atışlara yönelmek zorunda kalan Tofaş ise; 22/40 ikilik, 9/22 üçlük ve 7/12 serbest atış isabeti kaydetti. 9/20 saha içi isabetiyle 27 sayı ve 9 ribaund üreten Sammy Mejia, Banvit'in galibiyetinde baş mimar olurken, 4/8 şut isabeti bulan Stefan Markovic 11 sayı, 4/6 ile şut atan Ermal Kuqo ve 2/3 ile isabet kaydeden Chuck Davis ikilisi ise 8'er sayı ürettiler. Tofaş'ta genç pivot Doğan Şenli, 7/9 isabetle 15 sayı üreterek takımının en skoreri olurken, Nijeryalı pivot Chinemelu Elonu 7/8 isabetle 14 sayı buldu. Tofaş'ta; Serhat Çetin, Deividas Dulkys ve Evren Büker üçlüsü ise 10'ar sayı üretti. Ayrıca 11 asist yapan Evren Büker, maçta tek double-double yapan isim oldu.

Yabancı kontenjanı nedeniyle Alade Aminu'nun kadroda yer almadığı Banvit, mücadeleye; Earl Jerrod Rowland, Sammy Mejia, Erkan Veyseloğlu, Cevher Özer ve Ermal Kurtoğlu beşiyle başlarken, Bandırma deplasmanındaki maçta Rok Stipcevic'ten yoksun mücadele eden Tofaş ise; Marcus Denmon, Evren Büker, Serhat Çetin, Jure Balazic ve Chinemelu Elonu beşiyle parkeye çıktı.

Maç, iki takımın karşılıklı basketleriyle başladı. Banvit; Ermal ve Erkan, Tofaş da Evren ile sayılar kazanırken 3. dakika 6-6 eşitlikle geçildi. Takımların sert savunmalarıyla başlayan maçın 5 dakikalık bölümünde de taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı: 8-8. Hızlı hücumlarda Davis ile başarılı olan turuncu-yeşilli Banvit  karşısında Muhammed ve Balazic ile etkili görünen Tofaş, 7. dakikada bir sayı farkla öne geçti: 11-12. Oldukça çekişmeli geçen ilk periyodu konuk ekip 17-15 önde tamamladı. Mücadelenin ikinci periyodunda sert savunmasını sürdüren Banvit, Cevher, Mejia, Davis'le bulduğu sayılarla 14. dakikada farkı 4 sayıya çıkardı: 27-23. Samet ve Elonu ikilisiyle farkı önlemeye çalışan Tofaş karşısında Simmons'la pota altını iyi kullanan ev sahibi ekip, 17. dakikada skoru 33-26 yaptı. Devrede son 2 dakikaya girilirken Dulkys ve Evren'le 8-0'lık seri yakalayan Tofaş, son dakikada farkı 1 sayıya indirdi: 38-37. Tofaş, Dulkys'nin son saniye 3'lüğüyle soyunma odasına 40-39  önde girdi.

Karşılaşmanın üçüncü periyodu da karşılıklı sayılarla başladı. Banvit, Rowland ve Ermal, Tofaş ise Elonu ve Samet'le pota altında etkili oldu. 23. dakikada konuk ekip, farkı 4 sayıya çıkardı: 43-47. Banvit, Mejia ve Ermal'la bulduğu sayılarla 26. dakikada eşitliği sağladı: 49-49. Ev sahibi ekibin boş toplarını Muhammed, Balazic, Serhat'la cezalandıran Tofaş, periyodun son dakikasına 57-54 önde girdi. Turuncu-yeşilli ev sahibi ekip, Mejia ile 7-0'lık seri yakaladı. Serhat, son saniyede pota altında bulduğu topu sayıya çevirince Tofaş, son bölüme 59-58 avantajla girme imkanına sahip oldu. Tofaş, son bölüme, savunmasını sertleştirerek başladı. Elonu ve Markovic'in karşılıklı sayıları 32. dakikada eşitliği getirdi: 61-61. Banvit, Mejia ve Simmons'un sayılarıyla 34. dakikada skoru 66-61 yaptı. Banvit'in 10-0'lık serisini rakip takımdan Serhat, faul atışlarıyla bozdu. 36. dakika da 71-63 ev sahibi takımın üstünlüğüyle geçildi. Balazic, Muhammed, Serhat ve Dulkys ile üst üste sayılar bulan Tofaş 38. dakikada farkı 1 sayıya indirdi: 74-73. Davis'in son saniyelerde faul atışlarından kazandırdığı sayılar Banvit'e 82-78'lik galibiyeti getirdi.


Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında Tofaş'ı 82-78 yenen Banvit'in başantrenörü Dimitris Itoudis, "Önemli bir galibiyet elde ettik. Maç boyunca bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza çok teşekkür ederim" dedi. Itoudis, müsabaka sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, izleyiciler bakımından seyir zevki yüksek, kendileri için zor bir mücadeleyi geride bıraktıklarını söyledi. Çok iyi bir Tofaş takımına karşı oynadıklarını belirten Itoudis, "Maçın belirli bölümlerinde iyi oynadık. Özellikle savunmada Tofaş'ı durduğumuz dakikalarda iyi hücum ettik. Defansta iyi olduğumuz zaman hücumda da iyi oluyoruz" ifadesini kullandı. Itoudis, çeyrek final serisinde ikinci maçın yapılacağı Bursa'ya avantajlı gideceklerini anlattı. İyi bir mücadele ortaya koyduklarını vurgulayan Itoudis, "Önemli bir galibiyet elde ettik. Maç boyunca bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza çok teşekkür ederim. Bir teşekkür de Samuel Jose Mejia'ya. Çünkü kendisi, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun coachlar ve genel menajerler üzerinde yaptığı oylama sonucu 'sezonun en değerli oyuncusu' seçildi" diye konuştu.

Tofaş Başantrenörü Ahmet Çakı ise basketbolseverlere play-off'a yakışır bir maç izlettiklerini dile getirdi. Banvit deplasmanında çok iyi mücadele ettiklerini bildiren Çakı, şunları kaydetti: "İlk yarıyı 1 sayı önde kapadık. Maç sonuna kadar kontrol elimizdeydi. Özellikle 6 sayı öne geçtiğimiz bölümde basit hatalar yaptık. Maçın sonlarına doğru istediğimiz seviyeye geldik ama bu, maçı kazanmamıza yetmedi. Takım halinde Banvit'e karşı iyi bir reaksiyon gösterdik. Bu maçta yaptığımız hatalar üzerinde çalışarak evimizde oynayacağımız Banvit maçını kazanıp seriyi Bandırma'ya getirmeye çalışacağız."


SALON: Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Ziya Özorhon, Mehmet Şahin

BANVİT (82): Earl Jerrod Rowland 7 (1 ribaund- 4 asist), Şafak Edge, Chuck Davis 8 (5 ribaund- 2 asist), Sammy Mejia 27 (9 ribaund- 2 asist), Stefan Markovic 11 (2 ribaund- 2 asist), Dusan Cantekin, Keith Simmons 8 (7 ribaund), Talat Alp Altunbey, Ermal Kuqo 8 (2 ribaund), Klemen Prepelic, Cevher Özer 6 (4 ribaund- 1 asist), Erkan Veyseloğlu 7 (4 ribaund).

TOFAŞ (78): Evren Büker 10 (3 ribaund- 11 asist), Samet Geyik 7 (4 ribaund), Marcus Denmon 5 (2 ribaund- 8 asist), Chinemelu Elonu 14 (6 ribaund- 2 asist), Ramazan Tekin, Serhat Çetin 10 (2 asist), Gökhan Aydın, Uğur Dokuyan, Hakan Demirel, Deividas Dulkys 10 (3 ribaund- 1 asist), Jure Balazic 7 (6 ribaund- 3 asist), Muhammed Doğan Şenli 15 (4 ribaund).

1.PERİYOT: 15-17
2.PERİYOT: 24-23
3.PERİYOT: 19-19
4.PERİYOT: 24-19


Özet: A.A
Banvit, Tofaş'ı Zor Geçti (82-78) Banvit, Tofaş'ı Zor Geçti (82-78) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:49 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.