Advertisement

TB3L Final Grubu Basın Toplantısı Yapıldı

13 Mayıs Salı günü Adana Menderes Spor Salonu’nda başlayacak olan Türkiye Basketbol 3. Ligi Final Grubu’nun basın toplantısı bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana ziyaretinde konakladığı ev olan Atatürk Evi’nde gerçekleştirildi. Adanaspor, Afyon Belediye, Aşut Mersin, Gediz Üniversitesi, İstanbulspor ve Melikşah Üniversitesi’nin, önümüzdeki sezon TB2L’de yer almak için mücadele edeceği Final Grubu’nun basın toplantısına Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, TBF Erkek Ligleri Koordinatörü Ayhan Özgümüş, TBF Kadın Ligleri Koordinatörü Murat Tümer, Basketbol İl Temsilcisi Rıza Öztürk, takım temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Fazlı Bayram Hadi, basketbol kültürü yüksek kentte terfi müsabakalarına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Adana’da organizasyon konusunda profesyonel bir ekip bulunduğunu, TB3L Final Grubu’na katılan takımların rahatlığı için tüm önlemlerin alındığını kaydeden Hadi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Turnuvaya katılan sporcu, hakem, antrenör, yönetici ve taraftarların rahatlığı için her türlü önlemi aldık. İlimizde sporcu ve kulüp sayısı bazında basketbol potansiyeli hayli yüksek durumdadır. Altyapıya büyük önem verdiğimiz gibi, BOTAŞ Spor’un yıllardır liglerde ve Avrupa Kupaları’nda mücadele etmesi, kentte basketbolda patlama yaşanmasına ve her eve basketbol topunun girmesine neden olmuştur. Turnuva için kentimizde bulunan tüm takımlara Adana konukseverliğini göstereceğiz. Evrensel dil olan sporun dini, dili, ırkı olmaz. Tüm takımlara başarılar diliyorum. Ekibimle birlikte takımların hizmetindeyiz.”

TBF Erkek Ligleri Koordinatörü  Ayhan Özgümüş, Adana’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Adana’da organizasyon konusunda deneyimli  İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve ekibi sayesinde hiçbir sorun yaşanmayacağına inanıyorum,” dedi. Turnuvanın 6 gün süreceğini, Cuma günü tüm takımlara dinlenme verileceğini,  her müsabakadan sonra basın toplantısı düzenleneceğini, 3 takımın TB2L’ye yükseleceğini ifade eden Özgümüş, her karşılaşmanın ardından kazanan takımın oyuncularından “Maçın Yıldızı”nın belirleneceğini de vurguladı.

TBF Kadın Ligleri Koordinatörü Murat Tümer ile Basketbol İl Temsilcisi Rıza Öztürk ise, Adana’da mücadele edecek 6 takımın büyük özveriyle buraya kadar geldiklerini, maçların kaliteli geçeceğine inandıklarına dile getirerek takımlara başarılar dilediler.

Adanaspor Teknik Sorumlusu Şahin Ateşdağlı, Aşut Mersin Teknik Sorumlusu İsmail Beleş, Melikhşah Üniversitesi  Teknik Sorumlusu Timuçin Meriç, Afyon Belediyespor Teknik Sorumlusu Gürkan İşbırakmaz, İstanbulspor Teknik Sorumlusu Kenan Kaan Atıkır ve Gediz Üniversitesi Teknik Sorumlusu Deniz Atak ile turnuvaya katılan takımların kaptanları,  TB3L’de elenen takımların bile güçlü olduğunu, ilk 6 arasına girmenin kolay olmadığını, Adana’da mücadele edecek tüm takımların favori olduğunu belirterek, karşılaşmaların sakatlıksız, kazasız geçmesi dileğinde bulundular.

Toplantıda, Adanaspor Basketbol Kulübü Başkanı Tevriz Dura, BOTAŞ Spor ve Ceyhan Belediyespor Basketbol Kulübü eski yöneticisi Haki Buhari ve diğer yöneticiler hazır bulundu.


TB3L Final Grubu’nun ilk gününde, 13 Mayıs Salı günü Menderes Spor Salonu’nda yapılacak karşılaşmalar şöyle:

14.00 Aşut Mersin - Melikşah Üniversitesi
16.00 Adanaspor - Gediz Üniversitesi
18.00 Afyon Belediye - İstanbulspor
TB3L Final Grubu Basın Toplantısı Yapıldı TB3L Final Grubu Basın Toplantısı Yapıldı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:31 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.