Advertisement

Play-Off'taki Hücum Düellosu Efes'in (96-90)

Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında Anadolu Efes, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk ettiği Pınar Karşıyaka'yı 96-90 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. İki galibiyete ulaşacak tarafın tur atlayacağı çeyrek final serisinde 1-0 öne geçen Anadolu Efes, 15 Mayıs Perşembe günü saat 18:30'da İzmir'de oynanacak ikinci maçı da kazanırsa adını yarı finale yazdıracak. Pınar Karşıyaka'nın ikinci karşılaşmayı kazanması durumunda serinin galibini belirleyecek son maç, 18 Mayıs Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. Tur atlayan takım yarı finalde, Fenerbahçe Ülker-Uşak Sportif eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

20 hücum ribaundu aldığı maçta rakibine ribaundlarda 37-22'lik üstünlük kuran Pınar Karşıyaka, asistlerde ise 25-13 ile Anadolu Efes'in gerisinde kaldı. Özellikle dış atışlarda Birkan Batuk sayesinde müthiş bir yüzde yakalayan Lacivert-Beyazlılar; 22/32 ikilik, 13/23 üçlük ve 13/22 serbest atış isabeti kaydederken, dış atışlarda potansiyelinin çok altında kalan Pınar Karşıyaka ise; 21/40 ikilik, 9/25 üçlük ve 21/29 serbest atış isabeti kaydetti. Anadolu Efes'in Karadağlı power forveti Milko Bjelica, 9/14 saha içi isabetiyle 24 sayı üreterek takımının galibiyetinde baş mimar olurken, 5/8 üçlük isabeti bulan Birkan Batuk 15 sayı, 6/7 ile şut atan Jamon Gordon 14 sayı, 4/7 saha içi isabeti kaydeden Dusko Savanovic 11 sayı, Doğuş Balbay ve Zoran Planinic ikilisi ise 10'ar sayı ürettiler. Kaf Kaf'ta ise Efes'ten kiralık olarak takıma katılan Uruguaylı pivot Esteban Batista, 11 hücum ribaundu aldığı maçta 11/17 saha içi isabetiyle; 25 sayı ve 16 ribaund kaydederken, 6/13 ile şut atan Bobby Dixon 17 sayı, 3/8 ile isabet bulan Jon Diebler ise 12 sayı ile karşılaşmayı noktaladı. 

Bu maçta da; Stanko Barac, Semih Erden ve Kostas Vasileiadis'ten yoksun olan Anadolu Efes, mücadeleye; Doğuş Balbay, Jamon Gordon, Cedi Osman, Dusko Savanovic ve Kerem Gönlüm beşiyle başlarken, konuk ekip Pınar Karşıyaka ise; Yunus Emre Sonsırma, Bobby Dixon, Jon Diebler, Barış Hersek ve Esteban Batista beşiyle parkeye çıktı. Öte yandan, karşılaşma öncesi Anadolu Efes Başantrenörü Vaggelis Aggelou ve takım kaptanı Kerem Gönlüm, Yıldız Erkekler Türkiye Basketbol Şampiyonası'nda birinciliğe ulaşan Anadolu Efes oyuncularını saha ortasında tebrik ederek, şampiyon takım ve teknik heyetle fotoğraf çektirdi.

Pınar Karşıyaka, maça Batista'nın pota altından kaydettiği basketlerle başladı. Rakibine 7-0'lık seriyle cevap veren ev sahibi ekip, 2. dakikada 7-4 üstünlüğü yakaladı. İki taraf da yüksek yüzdeyle şut atarken, periyodun son iki dakikasına 17-17 eşitlikle girildi. Birkan Batuk ve Gordon ile üst üste üç adet 3 sayılık isabet kaydeden lacivert-beyazlılar, 9-0'lık seriyle ilk çeyreği 26-17 önde tamamladı. İkinci periyotta konuk takımın kolay basket bulmasına izin vermeyen Anadolu Efes, Bjelica ve Planinic'in sayılarıyla 15. dakikada 15 farklı (43-28) üstünlük elde etti. Pınar Karşıyaka, Diebler ve Dixon'ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle 17. dakikada farkı 9 sayıya (43-34) indirdi. Kalan bölümde lacivert-beyazlılarda Doğuş Balbay ve Gordon skora katkı sağlarken, konuk ekip Batista'nın pota altı etkinliğiyle sayı üretti ve soyunma odasına 49-38 Anadolu Efes üstünlüğüyle gidildi.

Yüksek yüzdeyle şut atmaya devam eden Anadolu Efes'te üçüncü periyotta skor yükünü çeken isim Bjelica oldu. Pınar Karşıyaka, Can Altıntığ ve Dixon'ın sayılarıyla farkı bir ara 7 sayıya (55-48) indirse de lacivert-beyazlılar 25. dakikayı 65-51 önde geçti. Karşılıklı basketlere sahne olan mücadelenin üçüncü periyodu, 78-64 Anadolu Efes lehine sona erdi. Son çeyreğe Savanovic'in üç sayılık basketiyle başlayan ev sahibi ekip, 17 sayıyla karşılaşmadaki en farklı skoru (81-64) yakaladı. Pınar Karşıyaka son 3 dakika içerisinde Yunus Emre Sonsırma'nın üst üste kaydettiği basketlerle 10-0'lık seri yakalayarak farkı 5 sayıya kadar düşürse de Anadolu Efes karşılaşmadan 96-90 galip ayrıldı.


Anadolu Efes'te başantrenör Vaggelis Aggelou, oyuncularının savunma ve hücumda sergilediği performanstan memnun olduğunu söyledi. Aggelou, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuncularının bireysel olarak başarılı bir oyun çıkardığını belirterek, "Oyuncularımın bu maçta savunma ve hücumda gösterdiği performanstan çok memnunum. Zor bir maçta baskılı oynadık. Oyuncularımı tebrik ediyorum," ifadelerini kullandı. Play-Off karşılaşmalarının atmosferinin farklı olduğunu vurgulayan Aggelou, şöyle devam etti: "Böyle önemli maçlarda baskı üst düzeyde. İlk yarı verdiğimiz hücum ribaundlarında sorun yaşasak da rakibi top kayıplarına zorlayarak üstünlüğü elde tutmayı başardık. Maçın başlarında gösterdiğimiz performansı son dakikaya kadar taşımak isterdik. Ancak yine de oyundan memnunum. İkinci maçta da bu performansı sergileyerek kazanacağımızı umuyorum."

Pınar Karşıyaka başantrenörü Ufuk Sarıca ise Anadolu Efes'i galibiyetinden dolayı kutlayarak, şu ifadeleri kullandı: "İyi bir oyun oynadılar. Oldukça sert oynadılar. Biz biraz pasif kaldık. 96 sayı yiyerek Anadolu Efes'i İstanbul'da yenmek kolay değil. Aşırı yüksek şut yüzdesi yakaladılar. Basit hatalarımız oldu. Onlar kadar agresif olamadık. Maçın üç-dört anında geri dönmeye çalıştık, ama Birkan ile cevap verdiler. Sonuçta bu bir seri. Onların gösterdiği sertliği İzmir'de biz de uygulayacağız. Kazanarak seriyi Pazar gününe taşımak istiyoruz."


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Kaan Büyükçil, İbrahim Altıntaş

ANADOLU EFES (96): Doğuş Balbay 10 (2 ribaund- 3 asist), Cedi Osman 3 (4 ribaund- 2 asist), Birkan Batuk 15 (1 asist), Kerem Gönlüm 4 (4 ribaund- 1 asist), Deniz Kılıçlı, Dusko Savanovic 11 (1 ribaund- 2 asist), Okben Ulubay, Jamon Gordon 14 (1 ribaund- 5 asist), Dalenta Jamorel Stephens 5 (3 ribaund- 2 asist), Zoran Planinic 10 (2 ribaund- 7 asist), Emircan Koşut, Milko Bjelica 24 (4 ribaund- 2 asist).

PINAR KARŞIYAKA (90): Mertcan Solkol, Barış Hersek 5, Yunus Emre Sonsırma 9 (1 ribaund), Can Altıntığ 8 (2 ribaund- 3 asist), İnanç Koç (1 asist), Bobby Dixon 17 (4 ribaund- 5 asist), Esteban Batista 25 (16 ribaund- 1 asist), Mutlu Demir 6 (2 ribaund), Jawad Williams 6 (4 ribaund), Jon Diebler 12 (1 ribaund- 1 asist), Egemen Güven, Soner Şentürk 2 (3 ribaund- 2 asist).

1.PERİYOT: 26-17
2.PERİYOT: 23-21
3.PERİYOT: 29-26
4.PERİYOT: 18-26

Özet: A.A
Play-Off'taki Hücum Düellosu Efes'in (96-90) Play-Off'taki Hücum Düellosu Efes'in (96-90) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:54 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.