Advertisement

Play-Off Provası Galatasaray Liv Hospital'in (73-70)

Beko Basketbol Ligi'nde 27. hafta erteleme mücadelesinde Galatasaray Liv Hospital, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk ettiği Uşak Sportif'i 73-70'lik skorla mağlup etmeyi başardı.  Ligi dördüncü tamamlama şansı süren Sarı-Kırmızılılar, bu sonuçla ligdeki 19. galibiyetini alırken, 16 galibiyette kalan Uşak Sportif ise ligi yedinci bitirmeyi garantiledi ve play-off ilk turunda Fenerbahçe Ülker ile eşleşti..

Uşak Sportif, bu maçta rakibine ribaundlarda 38-33'lük üstünlük kurarken, asistlerde ise Galatasaray Liv Hospital'in 18-15'lik üstünlüğü vardı. Pota altından bulduğu sayılarla etkili olan Galatasaray Liv Hospital; 22/36 ikilik, 5/26 üçlük ve 14/20 serbest atış isabeti kaydederken, konuk Uşak Sportif ise; 20/41 ikilik, 8/22 üçlük ve 6/8 serbest atış isabeti kaydetti. Sarı-Kırmızılıların Gürcü forveti Manuchar Markoishvili, 6/11 saha içi isabetiyle 17 sayı üreterek takımının galibiyetinde baş mimar olurken, 4/8 ile şut atan Sırp power forvet Zoran Erceg 14 sayı ve 7 ribaund, 5/7 ile şut atan milli oyuncu Furkan Aldemir ise 12 sayı ve 9 ribaund ile galibiyette öne çıkan diğer isimler oldular. Uşak Sportif'in genç guardı İbrahim Yıldırım, 4/5 üçlük isabeti kaydederek 16 sayı ve 7 ribaund kaydederken, 5/12 ile şut atan Justin Carter 14 sayı, 5/15 ile isabet bulan Chris Warren 12 sayı ve 6 asist, 4/8 ile isabet kaydeden Orhan Hacıyeva da 10 sayı üretti. Uşak ekibinin ABD'li pivotu Elijah Holman da 5/9 isabet kaydederek 10 sayı ve 10 ribaundla double-double yapsa da çabaları mağlubiyeti önleyemedi.

Galatasaray Liv Hospital, taraftarı önündeki mücadeleye; Carlos Arroyo, Sinan Güler, Manuchar Markoishvili, Zoran Erceg ve Furkan Aldemir beşiyle başlarken, Sarı-Kırmızılılarda; Nathan Jawai, Jamont Gordon, Henry Domercant ve Milan Macvan kadroda yer almadı. Konuk ekip Uşak Sportif ise; Christopher Warren, İbrahim Yıldırım, Alper Saruhan, Miha Zupan ve Elijah Holman beşiyle parkeye çıktı.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçın 2. dakikasında 6-0'lık seri yakalayan Galatasaray Liv Hospital, durumu 8-2'ye getirdi. Ev sahibi ekip, Markoishvili'nin üst üste kaydettiği basketlerle, 5. dakikayı 17-9 üstün geçti. Warren ve Holman'ın sayılarıyla rakibine 7-0'lık bir seriyle cevap veren Uşak Sportif, 9. dakikada 19-19 beraberliği yakaladı. Sarı-kırmızılılar, serbest atış çizgisinden bulduğu isabetlerle, ilk periyodu 23-19 önde tamamladı. İkinci çeyreğe İbrahim Yıldırım ve Zupan'ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle giriş yapan konuk takım, 12. dakikada 25-25 ile skora bir kez daha denge getirdi. Galatasaray Liv Hospital'ın yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren Uşak Sportif, Carter'ın smaç basketiyle 25. dakikada maçta ilk defa öne geçti: 29-31. Sarı-kırmızılılar, ikinci periyotta düşük yüzdeyle şut atarken, hızlı hücumlarla skor üreten konuk ekip, farkı 8 sayıya kadar çıkararak, soyunma odasına 39-31 üstün gitti.

Üçüncü periyodun başlarında Markoishvili ve Erceg'i etkili kullanarak öne geçen ve bu dönemde rakibine sadece iki basket imkanı tanıyan Galatasaray Liv Hospital, 25. dakikada yakaladığı 10-0'lık seriyle, durumu 50-43'e getirdi. Çeyreğin son bölümlerinde pota altında Furkan Aldemir ile skor üreten ev sahibi ekip, Cenk Akyol'un üç sayılık isabetiyle final periyoduna 59-50 önde girdi. Galatasaray Liv Hospital, son çeyrekte skor üstünlüğünü elinde bulundursa da Uşak Sportif, bitime 1 dakika kala Warren ve İbrahim Yıldırım'ın dış atışlarıyla farkı 1 sayıya kadar (70-69) indirdi. Kalan sürede gelen taktik faullerde hata yapmayan sarı-kırmızılılar, son periyotta farkı bir ara çift haneli sayılara çıkardığı karşılaşmadan 73-70 galip ayrıldı.


Galatasaray Liv Hospital'in başarılı teknik adamı Ergin Ataman, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, play-off maçları öncesi hakemlerin daha formda olması gerektiğini anlatarak, "Önümüzdeki hafta play-off maçları başlıyor. Bu play-off maçlarına takımların hazır olması kadar hakemlerimizin de daha fazla konsantre olması gerek. Bir maçı 3 hakem yönetirken, sadece 1 hakem düdük çalmamalı. Maçın içinde bazı hatalar olabilir ama bazı hakem arkadaşları çok formsuz görüyorum" diye konuştu. Devre arasında yaptıkları konuşmanın maçı kazanmalarında etkili olduğunu kaydeden Ataman, "İlk periyotta iyi basketbol oynadık ama sonra maça dahil olan oyuncularla performansımız düştü. Top kayıplarıyla, maçın kontrolünü kaybettik. Sert bir soyunma odası geçti. Sonrasında daha istekli ve akıllı oynayarak başladık. Ancak devre arasını beklemeden, play-off karşılaşmalarında bu istekte olmamız gerek. Yoksa şampiyonluk Galatasaray Liv Hospital için hayal olur. Bu konuda gerekli tedbirleri alacağız. Bu sezon 70'e yakın resmi maç oynadık. Artık önemli olan mental olarak tüm oyuncularımızın play-off müsabakalarına konsantre olması" dedi. Uşak Sportif'i mücadelesinden dolayı kutlayan Ataman, "Beko Basketbol Ligi'ne renk kattılar. İlk kez birinci ligde olmalarına rağmen play-off'a kaldılar. Play-off'ta ne kadar iddialı olduklarını da bu akşam gösterdiler" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray Liv Hospital'ın milli oyuncusu Furkan Aldemir de bu sezon bir kez daha şampiyonluğa ulaşmak istediklerini belirterek, "Artık sezon sonuna geldik. Play-off'a bir maçımız kaldı. Ligde 4'üncülüğü garantiledik. Play-off'lara iyi başlayarak, Galatasaray Liv Hospital'ın gücünü göstermek istiyoruz. Geçen sene kazandığımız şampiyonluğun ardından üst üste ikinci şampiyonluğu taraftarlarımıza getirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Uşak Sportif Başantrenörü Ozan Bulkaz ise sarı-kırmızılılar karşısında gösterdikleri performansla play-off maçları için umutlandıklarını ifade ederek, "Lig sonuna doğru bize kazandıran istatistiklerde bu haftaya kadar ödün vermiştik. Ancak özellikle hücum ribauntlarında bu maçla birlikte kimliğimizi tekrar ortaya koyduk. Yaptığımız mücadele bizi umutlandırdı. Son hafta Trabzonspor Medical Park maçını kazanıp, dışarıda başlayıp evimizde devam edeceğimiz play-off serisinde başarılı olmak istiyoruz" diye konuştu.

Konuk takımın skorer ismi İbrahim Yıldırım da maça kötü başlamalarına rağmen son ana kadar galibiyeti kovaladıklarını ve mücadele gücü yüksek bir karşılaşma olduğunu dile getirdi.


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Kaan Büyükçil, Mehmet Şahin

GALATASARAY LIV HOSPITAL (73): Zoran Erceg 14 (7 ribaund- 3 asist), Göksenin Köksal (1 ribaund), Malik Hairston 2 (2 ribaund- 1 asist), Manuchar Markoishvili 17 (1 asist), Engin Atsür, Cenk Akyol 5 (1 ribaund- 1 asist), Furkan Aldemir 12 (9 ribaund), Pops Mensah-Bonsu 7 (4 ribaund), Carlos Arroyo 7 (1 ribaund- 7 asist), Sinan Güler 5 (5 ribaund- 2 asist), Ender Arslan (3 asist), Ersin Dağlı 4 (2 ribaund).

UŞAK SPORTİF (70): Chris Warren 12 (3 ribaund- 6 asist), Orhan Hacıyeva 10 (5 ribaund- 2 asist), Özcan Sürücü, Yiğitcan Turna, Justin Carter 14 (5 ribaund- 2 asist), Miha Zupan 5 (1 ribaund), Mehmet Emre Boztepe, Erdinç Balto, Alper Saruhan 3 (3 ribaund), İbrahim Yıldırım 16 (7 ribaund- 4 asist), Elijah Holman 10 (10 ribaund- 1 asist), Ogün Sevinç.

1.PERİYOT: 23-19
2.PERİYOT: 8-20
3.PERİYOT: 28-11
4.PERİYOT: 14-20

Özet: A.A
Play-Off Provası Galatasaray Liv Hospital'in (73-70) Play-Off Provası Galatasaray Liv Hospital'in (73-70) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:38 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.