Advertisement

Galatasaray Liv Hospital, Dördüncülük Aşkıyla (93-78)

Beko Basketbol Ligi'nin 29. hafta mücadelesinde Galatasaray Liv Hospital, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk ettiği Olin Edirne'yi 93-78'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Normal sezonu dördüncü sırada bitirmek için mücadelesini sürdüren Galatasaray Liv Hospital, bu sonuçla, bir maç eksiğiyle, ligdeki 18. galibiyetini alırken, 8 galibiyette kalan Olin Edirne ise Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Konya deplasmanında mağlup olmasıyla birlikte son maçlar öncesinde ligde kalmayı garantiledi..

Rotasyonunun tamamını bu maçta kullanan Galatasaray Liv Hospital, rakibine; ribaundlarda 43-39, asistlerde ise 24-14'lük üstünlükler kurmayı başardı. Özellikle dış atışlarda oldukça etkili bir performans sergileyen Sarı-Kırmızılılar; 23/51 ikilik, 15/26 üçlük ve 2/6 serbest atış isabeti kaydederken, rakibinin 5 top kaybına karşılık 9 top kaybı yapan konuk ekip Olin Edirne ise; 20/44 ikilik, 9/22 üçlük ve 11/20 serbest atış isabeti kaydetti. Galatasaray Liv Hospital'ın başarılı guardı Carlos Arroyo, 4/5 üçlük isabeti bulduğu maçta 12 sayı üreterek takımının en skorer ismi olurken, 4/7 saha içi isabeti bulan Göksenin Köksal ve 5/8 ile şut atan Malik Hairston ikilisi 11'er sayı, 4/7 ile şut atan Ender Arslan ve 4/9 ile isabet bulan Cenk Akyol ikilisi ise 10'ar sayı kaydetti. Sarı-Kırmızılılarda, Engin Atsür dışında süre alan tüm oyuncular skor üretmeyi başardı. Olin Edirne'nin sayı kralı guardı Darius Washington, 7/14 saha içi isabetiyle eski takımına karşı 22 sayı  atarak yine takımının en skorer ismi olurken, 7/12 saha içi isabeti bulan Torin Francis 14 sayı ve 9 ribaund, 4/9 ile şut atan Reha Öz ise 12 sayı kaydetti. Edirne ekibinde Barış Güney ise 9 sayı ve 10 asist ile maçı tamamladı.

Az sayıda basketbolseverin izlediği karşılaşmaya ev sahibi Galatasaray Liv Hospital; Carlos Arroyo, Sinan Güler, Manuchar Markoishvili, Zoran Erceg ve Furkan Aldemir beşiyle başlarken, Sarı-Kırmızılılarda; Nathan Jawai, Jamont Gordon, Henry Domercant ve Milan Macvan, maç kadrosunda yer almadılar. Olin Edirne ise mücadeleye; Darius Washington, Barış Güney, Reha Öz, Christos Tapoutos ve Torin Francis beşiyle başladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin 5. dakikası 12-9 Galatasaray Liv Hospital'ın üstünlüğüyle geçildi. İlk çeyrekte dış atışlarda Arroyo ile 3'te 3 isabet sağlayan sarı-kırmızılılar, 8. dakikada farkı 9 sayıya (20-11) çıkardı. Periyodun kalan bölümünde Olin Edirne'nin 7-0'lık serisini engelleyemeyen ev sahibi takım, ilk çeyreği 20-18 önde tamamladı. Maça başladığı ilk 5'i birinci çeyrekte hiç bozmayan Galatasaray Liv Hospital'da başantrenör Ergin Ataman, ikinci periyoda ilk 5'in tamamını değiştirerek başladı. İlk yarı bitmeden tüm oyuncularını kullanan sarı-kırmızılılar, Ender Arslan, Cenk Akyol ve Ersin Dağlı ile skor üreterek, 19. dakikada 13 sayılık (46-33) fark buldu. Konuk takım, Francis, Tapoutos ve Reha Öz'ün basketleriyle farkın açılmasını önlerken, Galatasaray Liv Hospital devre arasına da 48-38 üstün girdi. Üçüncü periyoda etkili başlayan sarı-kırmızılılar, 25. dakikada farkı 18 sayıya (63-45) çıkardı. Konuk takım, Washington'un basketleriyle farkı eritmeye çalışırken, Galatasaray Liv Hospital son periyoda da 68-57 önde girdi. Yakaladığı skor avantajını son periyotta da iyi kullanan ev sahibi takım, maçı 93-78 kazandı.


Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Beko Basketbol Ligi'nde 93-78 kazandıkları Olin Edirne maçında, takımının hücum anlamında gösterdiği performanstan memnun kaldığını söyledi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren Ataman, "Bütün oyuncularımızı kullanma şansı bulduk. Play-off için her oyuncuya ihtiyacımız var. Ofansif anlamda iyi oynadık. Yüzdelerimiz çok yüksek ama savunmadan memnun olduğumu söyleyemem" dedi. Savunmada yeteri kadar sert oynamadıklarını belirten deneyimli başantrenör, "Önümüzdeki haftayı daha sert olabilmek için çalışarak geçireceğiz. Ligde oynayacağımız iki maç kaldı. Onları da kazanarak, play-off'ta hedefe doğru ilerlemek istiyoruz" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı basketbolcu Göksenin Köksal da Olin Edirne'nin ligde alt sıralarda yer aldığına değinerek, "Rakibimizin son haftalarda oynadıkları basketboldan dolayı maça biraz rahat başladık. Onun için ilk yarı başa baş gitti. İkinci yarı farkı açarak galip geldik. Play-off'a giderken her galibiyet çok önemli ama bugünkü maçta çok fazla sayı yedik" ifadelerini kullandı.


Edirne temsilcisinin başantrenörü Cem Akdağ, "Umarım diğer maçlarda sürpriz sonuçlar alınmaz ve sezon başında tek hedefimiz olan ligde kalmayı başarırız" dedi. Akdağ, maç hakkında söylenecek çok fazla bir şey olmadığını vurgulayarak, "Zorlu haftaları geride bıraktık. Torku Konya Selçuk Üniversitesi maçından sonra takımın hem fiziksel hem de mental durumu çok iyi değil. Bugün ise iyi bir mücadele ortaya koydular" şeklinde konuştu.

Olin Edirneli basketbolcu Umar Atin ise Galatasaray Liv Hospital'in kendilerine oranla daha üstün oynadığını aktararak, "Ligde kalmamız için kazanmamız gereken bir maçtı ama olmadı. Diğer takımların da maçlarını bekleyip, ligde kalmak istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik, Ziya Özorhon, Alper Özgök

GALATASARAY LIV HOSPITAL (93): Zoran Erceg 5 (1 ribaund), Göksenin Köksal 11 (2 ribaund- 1 asist), Malik Hairston 11 (2 ribaund- 2 asist), Manuchar Markoishvili 7 (4 ribaund- 2 asist), Engin Atsür (4 asist), Cenk Akyol 10 (2 ribaund- 2 asist), Furkan Aldemir 2 (8 ribaund), Pops Mensah-Bonsu 7 (6 ribaund), Carlos Arroyo 12 (5 ribaund- 5 asist), Sinan Güler 9 (3 ribaund- 3 asist), Ender Arslan 10 (4 asist), Ersin Dağlı 9 (9 ribaund- 1 asist).

OLİN EDİRNE (78): Darius Washington 22 (3 ribaund- 2 asist), Christos Tapoutos 8 (5 ribaund), Ufuk Gürgen 1 (4 ribaund), Reha Öz 12 (6 ribaund), Caner Ercan 3 (3 ribaund), Faik Can Nurkan, Erol Can Çinko 7 (2 ribaund), Berkay Sahillioğlu (1 ribaund- 1 asist), Umar Atın 2, Torin Francis 14 (9 ribaund- 1 asist), Barış Güney 9 (3 ribaund- 10 asist).

1.PERİYOT: 20-18
2.PERİYOT: 28-20
3.PERİYOT: 20-19
4.PERİYOT: 25-21


Özet: A.A
Galatasaray Liv Hospital, Dördüncülük Aşkıyla (93-78) Galatasaray Liv Hospital, Dördüncülük Aşkıyla (93-78) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:20 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.