Advertisement

Galatasaray Liv Hospital'den Rahat Prova (88-100)

Beko Basketbol Ligi'nin son hafta mücadelesinde Galatasaray Liv Hospital, Mersin Servet Tazegül Spor Salonu'nda konuk olduğu Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni formalite maçında 88-100'lük skorla mağlup edip sezonu 20 galibiyetle dördüncü sırada tamamladı ve beşinci olan Beşiktaş İntegral Forex ile eşleşti. Ligden düşmesi geçen hafta kesinleşen Mersin Büyükşehir Belediyesi ise bu sonuçla sezonu 7 galibiyette kapattı..

Rölanti geçen oyunda Galatasaray Liv Hospital, rakibine; ribaundlarda 44-31, asistlerde ise 22-12'lik üstünlükler kurmayı başardı. Hücumda daha çok Fitch ve Ali Karadeniz üzerinden oynayan Mersin Büyükşehir Belediyesi; 26/46 ikilik, 9/25 üçlük ve 9/14 serbest atış isabeti kaydederken, hücumda genelde rakibinin pota altı zaafını kullanan Galatasaray Liv Hospital ise; 39/62 ikilik, 3/12 üçlük ve 13/21 serbest atış isabeti kaydetti. Galatasaray Liv Hospital’ın en etkili ismi; 20 sayı ve 14 ribaund ile ‘double-double’a imza atan Pops Mensah-Bonsu oldu. İstanbul ekibinin diğer bir pota altı oyuncusu Ersin Dağlı ise 19 sayı ve 6 ribaund üretti. 6/8 ile şut atan Malik Hairston 13 sayı, 5/9 ile isabet bulan Göksenin Köksal ise 11 sayı ile maçı tamamladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde ise eski takımına karşı forma giyen ABD'li skorer Gerald Fitch, 11/20 saha içi isabetiyle 31 sayı üretirken, 8/14 ile şut atan Ali Karadeniz 17 sayı, 4/4 ile isabet kaydeden Nusret Yıldırım ise 10 sayı ile maçı tamamladılar.

Bu mücadeleye; Jordan Theodore, Predrag Samardjiski ve Kenny Hasbrouck'tan yoksun olarak çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi, karşılaşmaya; Gerald Fitch, Altan Erol, Antwain Barbour, Nusret Yıldırım ve Ali Karadeniz beşiyle başlarken, konuk ekip Galatasaray Liv Hospital ise; Engin Atsür, Göksenin Köksal, Cenk Akyol, Ersin Dağlı ve Pops Mensah-Bonsu beşiyle parkeye çıktı. Sarı-Kırmızılılarda; Nathan Jawai, Jamont Gordon, Milan Macvan, Carlos Arroyo, Zoran Erceg, Ender Arslan ve Manuchar Markoishvili, maç kadrosunda yer almayan isimlerdi.

Ligden düşmesi kesinleşen rakibi karşısında maça iyi başlayan sarı-kırmızılı ekip, beşinci dakikayı 12-9 önde geçti. Karşılıklı sayıların bulunduğu ilk çeyrek, konuk takımın 25-20 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyrekte de daha iyi bir oyun ortaya koyan Galatasaray Liv Hospital 15. dakikasını 37-28 önde geçtiği bu periyodu 9 sayı farkla (51-42) üstün bitirdi. Üçüncü çeyreğin başlarında Mersin Büyükşehir Belediyesi bulduğu sayılarla ve yaptığı iyi savunmayla rakibini yakalamaya çalıştı ancak periyodun sonlarında hucümlarda hata yapınca sarı-kırmızılı takım son çeyreğe de 75-67 önde girdi. Karşılıklı sayılarla geçilen son periyotta da rakibine oranla daha iyi oyun ortaya koyan Galatasaray Liv Hospital karşılaşmayı 100-88 kazandı.


Mersin Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Mete Babaoğlu, Galatasaray Liv Hospital maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında, bu sezonun muhasebesini yaptıklarında suçun oyuncularda olmadığını düşündüğünü belirterek, yerel seçimin etkisiyle istedikleri takımı kuramadıklarını söyledi. Başarı ve başarısızlıkta antrenör ile oyuncuların tek başına bir şey yapamayacağını vurgulayan Babaoğlu, "Camia olarak bütün olmak lazım. Oyuncularım ve kendim adına Mersin halkından özür diliyorum. Sezon başında bütçemiz yüzde 30 azaltıldı. Bu da Türk oyuncu rotasyonunu engelledi," dedi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı'nın değiştiğini anımsatan Babaoğlu, yeni yönetimin gelecek adına iyi düşünceleri olduğunu, takım için antrenman sahası yapımı konusunda şimdiden yer arayışları içinde bulunduğunu söyledi. Babaoğlu, takımın başında kalıp kalmayacağının sorulması üzerine, "Daha önce iki kez 2. Lig'de takım çalıştırdım ve üst lige çıkardım. Yönetim isterse ve gerekli şartlar oluşursa olabilir. Kendimi Mersin'e karşı borçlu hissediyorum ve bu borcu ödemek isterim," diye konuştu.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman ise ligde son zamanlarda az süre verdiği oyuncuları oynatmak istediğini belirterek, bu oyuncuların da iyi bir performans ortaya koyduğunu ve kazandıklarını söyledi. Ataman, Play-Off maçlarının sezonun gerçeğini yansıtacağının altını çizerek, "Bugüne kadar Avrupa maçları nedeniyle ligde beklemediğimiz kadar mağlubiyet aldık. Artık Avrupa bittiğine göre tamamen Play-Off'a konsantre olacağız. Play-Off'ta 8 takımın da şampiyonluk şansı var ve bu adaylardan en kuvvetlisi de biz olacağız," ifadesini kullandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ligden düşmesine üzüldüğünü anlatan Ataman, şanssız bir sezon geçiren Mersin ekibinin yeniden Beko Basketbol Ligi'nde olmasını diledi.


SALON: Servet Tazegül Spor Salonu

HAKEMLER: Erşan Kartal, Erman Erdemli, Alper Altuğ Köselerli

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR (88): Ahmet Buğrahan Tuncer 2 (2 ribaund), Gerald Fitch 31 (5 ribaund- 2 asist), Ali Karadeniz 17 (1 ribaund- 2 asist), Antwain Barbour 9 (4 ribaund- 3 asist), Altan Erol 1 (4 ribaund- 3 asist), Levent Bilgin 9 (6 ribaund), Ahmet Oruç, Nusret Yıldırım 10 (3 ribaund- 1 asist), Burak Can Bektaş, Tibet İlhan 3 (2 ribaund), Tayfun Erülkü 6 (1 asist), Ömer Berkay Şalcı.

GALATASARAY LIV HOSPITAL (100): Göksenin Köksal 11 (2 ribaund- 2 asist), Malik Hairston 13 (3 ribaund- 1 asist), Şuacan Pişkin, Engin Atsür 9 (5 ribaund- 8 asist), Cenk Akyol 4 (2 ribaund- 4 asist), Furkan Aldemir 9 (6 ribaund- 1 asist), Pops Mensah-Bonsu 20 (14 ribaund- 1 asist), Sinan Güler 8 (3 ribaund- 2 asist), Ersin Dağlı 19 (6 ribaund- 2 asist), Henry Domercant 7 (1 ribaund- 1 asist).

1.PERİYOT: 20-25
2.PERİYOT: 22-26
3.PERİYOT: 25-24
4.PERİYOT: 21-25
Galatasaray Liv Hospital'den Rahat Prova (88-100) Galatasaray Liv Hospital'den Rahat Prova (88-100) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:30 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.