Advertisement

3. Pergamon Cup: "Bütün basketler SOMA için”

Türkiye’de düzenlenen ilk ve tek veteran basketbol turnuvası olan “Uluslararası Bergama Veteran Turnuvası” Bergama Belediyesi ve Barilla sponsorluğunda 23-25 Mayıs tarihleri arasında efsane basketbolcuları, Bergama’da üçüncü kez bir araya getiriyor. Tunuvanın bu yılki sloganı "Bütün basketler SOMA için"

Üç yıl önce basketbol dünyasının tanınmış isimleri Ufuk Akyüz, Burak Güner ve Fatih Dalay tarafından Türkiye'de 40 yaş ve üzeri basketbolcuları bir araya getirmek için düzenlenen "Uluslararası Bergama Veteran Turnuvası", bu yıl 23-25 Mayıs tarihleri arasında toplam 12 Erkek ve 7 Kadın takımının katılımıyla üçüncü kez gerçekleştirilecek. 

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in hem spora ve hem de turnuvaya verdiği destek sayesinde katılımın her yıl arttığı “Uluslararası Bergama Veteran Turnuvası”na bu yıl Rusya’dan St. Petersburg takımı hem erkekler hem de kadınlar da katılıyor. UNESCO Dünya Mirası Adayı olan Bergama’da bu yıl üçüncü kez düzenlenen turnuvaya yabancı takımların ilgisinin artması bir yandan yöre turizmine katkı sağlarken diğer yandan da ülkemizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Basketbola gönül verenlerin kıyasıya mücadele edeceği turnuvanın bir diğer önemli destekçisi de dünyanın bir numaralı makarna markası Barilla. Birçok değerli sporcunun hem oyuncu hem de misafir olarak ağırlanacağı organizasyonda Barilla, diğer iki turnuvada olduğu gibi bu yıl da birbirinden leziz gerçek İtalyan lezzetindeki makarna seçenekleriyle basketbol heyecanına lezzet katacak. Barilla diğer yandan turnuvada üç kategoride en değerli oyuncu (MVP) seçilen basketbolculara da özel ödüller verecek.

Bergama Belediyesi ve Barilla’nın desteği ile gerçekleşecek turnuvada, basketbol camiasının efsanevi eski oyuncularından kurulu veteran takımları, yakın zamanda Bergama’nın komşu ilçesi Soma'da yaşanan elim maden kazası nedeniyle sahaya “Bütün Basketler SOMA için” parolası ile çıkacaklar. Turnuvada bu parola doğrultusunda Toplum Gönüllüleri Vakfı ile ortak bir bağış kampanyası da düzenlenecek. Vakfın, Soma’da birinci derecede yakınları hayatını kaybeden çocukların eğitim masraflarını karşılamak üzere başlattığı bağış kampanyası doğrultusunda turnuvadaki maç skorlarına göre bir bağış toplanacak ve kampanyaya katkıda bulunulacak. Bunun yanı sıra turnuvaya katılan veteran basketbolcular, 24 Mayıs tarihinde Soma ve Kınık’ı ziyaret ederek maden şehitlerinin aileleriyle birlikte olacak ve onlara moral vermeye çalışacak.

Basketbol severler üç gün boyunca basketbol heyecanının yanında, kuşkusuz hüznü de birlikte yaşayacaklar.

3. Pergamon Cup: "Bütün basketler SOMA için” 3. Pergamon Cup: "Bütün basketler SOMA için” Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.