Advertisement

Maç Efes'in, Rekor Williams'ın (79-72)

Beko Basketbol Ligi'nin 30. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk ettiği Torku Konya Selçuk Üniversitesi'ni rölanti geçen maçta 79-72 mağlup ederek normal sezonu 22 galibiyetle üçüncü sırada tamamladı. Formalite maçına çıkan konuk Konya ekibi ise bu sonuçla sezonu 10 galibiyette kapattı..

Ev sahibi Lacivert-Beyazlılar, bu maçta rakibine; ribaundlarda 42-33, asistlerde ise 16-12'lik üstünlükler kurmayı başardı. Maçı 10 top kaybıyla tamamlayan Anadolu Efes; 29/55 ikilik, 3/16 üçlük ve 12/17 serbest atış isabeti kaydederken, 19 top kaybı yapan konuk ekip Torku Konya Selçuk Üniversitesi ise; 18/39 ikilik, 8/17 üçlük ve 12/17 serbest atış isabeti kaydetti. Efes'in genç forveti Cedi Osman, 6/11 saha içi isabetiyle 18 sayı üreterek takımının en etkili ismi olurken, 7/11 saha içi isabeti bulan Milko Bjelica 15 sayı, 5/10 ile şut atan Doğuş Balbay 11 sayı, 5/11 ile isabet kaydeden Deniz Kılıçlı ise 10 sayı üretti. Konuk ekibin dar rotasyonu nedeniyle oyundan hiç çıkmadan maçı tamamlayan tecrübeli skorer Troy DeVries, 5/9 üçlük isabetiyle 24 sayı bularak maçın en skorer ismi olurken, yine DeVries gibi oyundan çıkmadan maçı tamamlayan bir başka isim olan Derrick Low ise 6/10 saha içi isabetiyle 15 sayı ve 8 ribaund kaydetti. Blokları ile tarihe geçen ABD'li pivot Sean Williams da 7/13 saha içi isabetiyle 14 sayı ve 8 ribaund ile maçı tamamladı.

Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nin ABD'li pivotu Sean Christopher Williams, 93 blokla Beko Basketbol Ligi tarihinin bir sezonda en çok blok yapan oyuncusu rekorunu kırdı. Bu maça kadar bu sezon 87 blok yapan Williams, karşılaşmayı 6 blokla tamamlayarak, bu sayıyı 93'e çıkardı. ABD'li pivot, 1997-1998 sezonunda Fenerbahçe formasıyla 30 maçta 89 blokla Dallas Comegys'e ait Türkiye Basketbol Ligi tarihinin bir sezonda en çok blok yapma rekorunun yeni sahibi oldu.

Bu maça; Stanko Barac, Semih Erden, Kostas Vasileiadis ve Kerem Gönlüm'den yoksun olarak çıkan Anadolu Efes, mücadeleye; Doğuş Balbay, Jamon Gordon, Birkan Batuk, Milko Bjelica ve Deniz Kılıçlı beşiyle başlarken, konuk ekip Torku Konya Selçuk Üniversitesi ise; Derrick Low, Troy DeVries, Yunus Akçay, Burak Selen ve Sean Williams beşiyle parkeye çıktı. Konya ekibinde Litvanyalı guard Tomas Delininkaitis, cezalı Troy Gillenwater ve sakatlığı süren Valentin Pastal, maç kadrosunda yer almadı.

Müsabakaya ev sahibi Anadolu Efes'e oranla daha hareketli başlayan ve DeVries ile skor üreten Torku Konya Selçuk Üniversitesi, 3. dakikada 7-2 üstünlük sağladı. Doğuş, Bjelica ve Deniz'in bulduğu basketlerle oyuna denge getiren lacivert-beyazlılar, 7. dakikada farkı 1 sayıya (11-12) indirdi. Karşılıklı basketlerin atıldığı ilk periyot, 19-15 konuk takımın üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyreğe 7-2'lik seriyle başlayan Anadolu Efes, 13. dakikanın başında skoru 22-21'e getirerek, karşılaşmada ilk kez öne geçti. Ancak Yunus'un serbest atış çizgisinden üst üste kaydettiği sayılarla yeniden üstünlüğü ele alan Torku Konya Selçuk Üniversitesi, 16. dakikada 8 sayılık fark (26-34) yakaladı. Daha sonra toparlanan Anadolu Efes, 18. dakikada 27-25 öne geçmesine rağmen, devreye Konya temsilcisinin 41-39 üstünlüğüyle girildi. Karşılıklı basketlerin atıldığı ve üstünlüğün birkaç kez el değiştirdiği üçüncü çeyrekte 25. dakika, 52-49 Anadolu Efes üstünlüğüyle geride kaldı. Mücadelenin 27. dakikasında, Torku Konya Selçuk Üniversitesi 58-52 öne geçmeyi başarırken, savunmasını sertleştiren ev sahibi takım, son periyoda 66-60 üstün girmeyi bildi. Son çeyrekte skor avantajı kullanan Anadolu Efes, müsabakadan 79-72 galip ayrıldı.


Anadolu Efes'in Yunan başantrenörü Vaggelis Aggelou, play-off öncesinde iddiası bulunmayan rakiplerinin sergilediği iyi oyunla kendilerine eksiklerini gösterdiğini söyledi. Aggelou, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk yarıda sakatlanan Birkan Batuk'tan yoksun oynamak zorunda kaldıklarını belirterek, "Rakibimiz bugün gayet iyi oynadı. Play-off maçlarından önce eksiklerimizi gösterdi. Son topa kadar savaştılar" dedi. Sakatlıkları bulunan oyuncuların durumu hakkında bilgi veren Yunan başantrenör, "Kerem Gönlüm, bu maçta oynayabilirdi ama kendisini riske atmadık. Vasileiadis'in de dizinde küçük bir problem var. O da play-off maçlarına yetişecek. Bundan sonra play-off karşılaşmalarına en iyi şekilde hazırlanmaya başlayacağız" diye konuştu.

Lacivert-beyazlı basketbolcu Deniz Kılıçlı da maçın beklemedikleri şekilde sert geçtiğini anlatarak, "Rakip takım, çok iyi oynadı. Eksik oyuncularımıza rağmen, iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Başantrenörü Aziz Bekir ise Anadolu Efes'e karşı çok iyi oynadıklarını aktararak, "Bizim açımızdan güzel bir maç oldu" şeklinde görüş belirtti.

Konuk ekip oyuncularından Cem Coşkun ise "Ligde kalmayı geçen hafta garantilediğimiz için rahat oynadık. Sakat oyuncularımız nedeniyle rotasyon sıkıntımız vardı ve bundan dolayı maçın sonunu getiremedik ve mağlup olduk" şeklinde konuştu. 


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Zafer Yılmaz, Ahmet Tatlıcı, Uğur Özen

ANADOLU EFES (79): Doğuş Balbay 11 (6 ribaund), Cedi Osman 18 (4 ribaund- 3 asist), Birkan Batuk (1 asist), Kerem Gönlüm, Deniz Kılıçlı 10 (7 ribaund), Dusko Savanovic 6 (3 ribaund- 1 asist), Okben Ulubay, Jamon Gordon 4 (7 ribaund- 3 asist), Dalenta Jamorel Stephens 8 (5 ribaund), Zoran Planinic 7 (1 ribaund- 4 asist), Emircan Koşut, Milko Bjelica 15 (7 ribaund- 4 asist).

TORKU KONYA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (72): Derrick Low 15 (8 ribaund- 3 asist), Murat Yolcu, Ali Furkan Yarar, Troy DeVries 24 (5 ribaund- 2 asist), Yunus Akçay 9 (2 ribaund- 3 asist), Fatih Solak (1 ribaund), Cem Coşkun 4 (2 ribaund), Burak Selen 6 (4 ribaund- 3 asist), Ömer Eren Özteke, Sean Williams 14 (8 ribaund- 1 asist).

1.PERİYOT: 15-19
2.PERİYOT: 24-22
3.PERİYOT: 27-19
4.PERİYOT: 13-12


Özet: A.A
Maç Efes'in, Rekor Williams'ın (79-72) Maç Efes'in, Rekor Williams'ın (79-72) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:54 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.