Advertisement

TB2L 6.Hafta Değerlendirmesi

TB2L ‘DE 6.HAFTANIN DEĞERLENDİRMESİ

HACETTEPE :62 - 72 : KEPEZ BELEDİYE (Deplasmanda önemli galibiyet)


Ankara'da Hacettepe'yi yenmek gerçekten 2 galibiyet yerine geçer. Kepez Belediye bunu başardı. Doğruyu söylemek gerekirse Kepez Belediye'nin Başakşehir maçını izlemiştim ve hiç beğenmemiştim. Düzen dışında ve telaşlı oynamaları beni hayal kırıklığına uğratmıştı. Ancak bu galibiyet Kepez’in Beko Basketbol Ligi’ne aday takımlar arasında olduğunu gösterdi. Hacettepe ise , 6 maçta 4 galibiyet aldı .Kaybettikleri maçlar onlar için önemli olan maçlardı. Bu durum da Ankara ekibi için düşündürücü olsa gerek.


BEYKOZ : 69 - 88 : OPTİMUM TED KOLEJİ ( Hedef farklı maç farklı )

Beykoz , Nejat Sayman geldikten sonra iyi oynamaya başladı. Ligin şampiyonluk adaylarından Optimum Ted Koleji’ni zorladılar ama maçın sonunu getiremediler ve son periyotta farklı yenilmekten kurtulamadılar.Beykoz’un , Nejat Sayman ile bu sezon lig de çok sürpriz sonuçlar alacağından eminim. Optimum Ted’in ise hedefleri şampiyonluk ve bu doğrultu da devam ediyorlar.


FMV IŞIKSPOR : 66 - 52 : ADANASPOR
( Işık 6. hafta siftah yaptı )

Işıkspor sonunda kazandı. Bu galibiyetle 6.haftada ilk galibiyetini aldı. Son dakikalarda iyi savunma yapan Işıkspor , son 11 dakikada sadece 2 sayı yedi. Adanaspor’da ise 27 top kaybı oynamaları mağlubiyeti hazırlayan en büyük unsur oldu. Maçın bitimine 2 saniye kala Işıkspor coachu Mustafa Aksoy'un mola alması Adanaspor cephesinde gerginliğe yol açtı.

İZMİR BŞB :69 - 76 : DARÜŞŞAFAKA ( Daçka seriye devam ediyor )

Beklenen Darüşşafaka sonunda sahne aldı. Candan coach takıma iyi bir hava yakalattı ve bu havayla da iyi işler yapacağına inanıyorum. Ancak kadrolarının play-off için çok yeterli olduğunu düşünmüyorum. İzmir ekibine gelince; işler gitgide kötüye gidiyor. Acil olarak bir şeyler yapmaları gerek , belki bir yabancı oyuncu alınabilir. Böyle devam ederlerse lige erken havlu atarlar.


VESTEL :81 - 80 : PERTEVNİYAL ( Vestel son nefeste )

Manisa ekibi genç Pertevniyal karşısında zorlandı ancak kazanmasını da bildi. Vestel bu sezon tek mağlubiyetini Ormanspor'dan aldı ve işler yolunda gidiyor. Pertevniyal'de ise bu sezon kaybettikleri maçların çoğunun son toplarda olması can sıkıyor. Bu durum oynadıkları takımların onlardan daha tecrübeli olduğunu göstermekte.


İTÜ KALEBODUR : 86 - 99 : GELİŞİM KOLEJİ ( Gelişimden önemli galibiyet )

Teknik Üniversite’de moraller iyice bozulmaya başladı. İki haftadır çok kötü savunma yapıyorlar ve 90'lı sayıları potalarında görüyorlar. “Acaba Teknik Üniversite ligden düşer mi?” sorusu aklıma geliyor bazen.


İSTANBUL BŞB. 59 - 51 : ORMAN SPOR ( Belediye Orman'ın fiyakasını bozdu )

Tek kelimeyle müthiş bir savunma, müthiş bir mücadele sergileyen İstanbul Büyükşehir, ilk 5 maçını da kazanan Ormanspor'a kendi evinde ilk mağlubiyetini tattırdı. İstanbul ekibi bu sezon çok iyi savunma yapıyor ve bunun da meyvelerini alıyor. Play-off 'ta çok önemli sürprizler yapacaklarına inanıyorum.


SELÇUK ÜNİ : 106 - 75 : İSTANBULSPOR ( Konya evinde farklı )

Konya ekibi Selçuk Üniversitesi evinde İstanbulspor'u farklı yendi. İstanbulspor'da ise işler iyice karıştı. İyi bir kadroya sahipler ancak bir türlü beklenen basketbolu sahaya koyamıyorlar. Bu durum da İstanbul ekibinde huzursuzluk yaratıyor. Ancak beklenen patlamayı yapacaklarına inanıyorum.

GENÇ BANVİTLİLER : 89 - 71 : FİNAL GENÇLİK (Banvitte işler yolunda )

Ribaundlarda ezip geçen Genç Banvitliler , Bursa ekibini rahat bir oyunla mağlup etti. Özellikle ikinci toplarda sayı bulan Bandırma ekibinin aldığı 43 ribaundun 17 tanesi hücum ribaunduydu. Finalspor ise istikrarsız sonuçlar almaya devam ediyor. Bir hafta çok iyi oynuyorlar sonraki hafta çok ilginç hatalar yapıyorlar ve kaybediyorlar.


GENÇ TELEKOM : 90 - 86 : UŞAK ÜNİVERSİTESİ ( Düello gençlerin )

Bir tarafta genç tecrübesiz oyuncular, diğer tarafta ise onlara göre yaşları daha büyük ve ligin en tecrübeli oyuncuları. Uşak Üniversitesi kötü savunma yaptığı maçta 90 sayı yiyince kaybetmekten kurtulamadı. Telekom için ise gerçekten çok önemli bir galibiyet oldu.


BAŞAKŞEHİR : 82 - 70 : TED İSTANBUL ( Son periyot iyi oyun )

Başakşehir evinde gerçekten inanılmaz bir istek ve mücadele ile oynuyor. Bunun sonucunda da kazanıyorlar.Ted İstanbul’un ise Teknik Üniversite maçı dışında çok iyi oynadığı söylenemez.


Sinan ATALAY

Antrenör

TB2L 6.Hafta Değerlendirmesi TB2L 6.Hafta Değerlendirmesi Reviewed by Adsız on 15:09 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.