Advertisement

TB2L 5.Hafta Değerlendirmesi

Öncelikle 4.hafta değerlendirmesini yapamadığımız için sizlerden özür diliyoruz. Değerli antrenör Sinan Atalay'ın kaleminden TB2L'de oynanan 5.hafta maçlarının analizi...

TB2L ‘DE 5.HAFTANIN DEĞERLENDİRMESİ

A GRUBU

FİNAL GENÇLİK 70 – 58 İSTANBUL BŞB. ( BURSA İN İSTANBUL OUT )

İlk 3 haftada aldığı galibiyetlerle tüm gözler İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a çevrilmişti. Ancak Uşak ve Final Gençlik mağlubiyetleri ile düşüşe geçtiler. Final Gençlik ise lige kötü başlamıştı ve bence halen beklenen oyunu sergileyemiyorlar.


PERTEVNİYAL 67 – 59 İZMİR BŞB. ( SONUNDA PERTEV )

Hafta içerisinde görevini bırakmak isteyen ancak yönetimin iknası ile tekrar takımının başına dönen Menderes Gümüşdal ile Pertevniyal ilk galibiyetini aldı. İzmir ekibi ise antrenörün cezası nedeniyle maça yardımcı antrenörle çıktı. Maçın genelinde Pertevniyal’in zone savunmasına çözüm bulamayan İzmir Büyükşehir bu haftayı da mağlubiyetle kapattı.


ORMAN 72 – 67 VESTEL (ORMAN HIZINI KESMEDİ )

Lige çok iyi başlangıç yapan iki takımın mücadelesinde Orman evinde çok önemli bir galibiyet aldı. Ormanspor 5 haftada 5 galibiyet alarak çok iyi bir başlangıç yaptı ve bu galibiyetle hızını kesmedi. Vestel ise ilk mağlubiyetini aldı. Onlar da bu sezon çok iyi mücadele ediyor ve hak ettikleri yerde olacaklarını inanıyorum. Bence bu grubun ilk 3’ünde onları da görebiliriz.


ADANASPOR 62 - 61 GENÇ TELEKOM ( ADANA GENÇLERE GEÇİT VERMEDİ )

Hafta içerisinde coach değişikliği yaşayan diğer takım Adanaspor. Bu değişiklik onlara yaramış olacak ki kendi evinde Genç Telekom karşısında zor da olsa kazanmasını bildi. Ancak Adana ekibinin bu kadro ile ligde kalması çok zor görünüyor. Aldığı bu galibiyetler gerçekten onlar için çok önemli.

DARÜŞŞAFAKA 87 - 75 FMV IŞIK SPOR ( YENİ COACH VE GALİBİYET )

Koçunu değiştiren bir başka takım olan Darüşşafaka , Işıkspor’u çok mücadeleci bir oyunla yenmeyi başardı. Işıkspor ise ilk 3 periyot müthiş bir mücadele ve istek sergiledi ama son periyot sanki başka bir takım vardı sahada. O istek ve mücadeleden eser yoktu ve potalarında 32 sayı gördüler. Ciddi bütçelerle kurulan Işıkspor’un 5 maçta hiç galibiyet alamaması düşündürücü.


UŞAK ÜNİ. 68 – 66 GENÇ BANVİTLİLER ( SON ANDA UŞAK )

Belki de ligin en iyi uzun rotasyonuna sahip olan Uşak Üniversitesi , gerekli verimi bir türlü alamıyor. Ancak ne olursa olsun kazanmaya devam ediyorlar. Tabi bu galibiyetlerde tecrübeli guard Mahir ‘in rolü çok büyük. Genç Banvitliler ise gerçekten çok iyi sonuçlar almaya devam ediyor. Bu maçı kaybettiler ama eminim ki play-off’ta çok önemli işler yapacaklar.

B GRUBU

İST. TED 96 – 90 İTÜ KALEBODUR ( TED SONUNDA PATLADI )

İstanbul Ted ilk galibiyetini Teknik Üniversite karşısında iyi bir oyunla aldı. Teknik Üniversite ‘de ise işler yolunda gitmiyor. Kadro olarak baktığımızda çok iyi oyunculara sahipler ancak nedeni anlaşılmayan sorunlar var gibi duruyor. Yine de her zaman her takımı yenebilecek güce sahip bir takım.

GELİŞİM KOLEJİ 74 – 81 HACETTEPE ÜNİ. ( ZOR DEPLASMAN ÖNEMLİ GALİBİYET )

Hacettepe , İzmir deplasmanından çok önemli bir galibiyet çıkardı. Bu deplasmandan galibiyet çıkarmak gerçekten çok zor. Gelişim’de bence işler yolunda, sonuçta ligin en güçlü ekiplerinden birine son dakikalarda kaybettiler. Play-off ‘a önemli bir yerden gireceklerini inanıyorum.

GAZİANTEP BŞB. 82 – 56 BEYKOZ (İKİNCİ YARI BEYKOZ KAYIP )

İlk yarıdaki oyunla haftanın sürprizini Beykoz yapacak dedim. Ama ikinci yarıda Antep ekibi toparlandı ve maçı farklı kazanmasını bildi. Beykoz ilk yarıda farklı bir takımdı, ikinci yarı farklı bir takım oldu.

Gaziantep galibiyetlerine devam ediyor. Beykoz ise ligde kalması zor ekiplerden biri.

TED ANKARA KOLEJ 77 – 69 SELÇUK ÜNİ. ( TED KAYIPSIZ YOLA DEVAM )

Bu haftanın en zor maçında Ankara ekibi coach’u olmayan Selçuk Üniversitesi’ne geçit vermedi ve ligde 5 maçta 5 galibiyet aldı. Selçuk Üniversitesi ise son 3 haftada aldığı mağlubiyetlerle düşüşe geçti. Konya ekibi iyi bir kadroya sahip, bir an önce toparlanıp play-off ‘ta önemli bir yer almaları gerekiyor.

İSTANBULSPOR 71 – 73 BAŞAKŞEHİR ( SON NEFESTE BAŞAKŞEHİR )

İki denk güçteki takımın maçında Başakşehir deplasmandan çok önemli bir galibiyetle dönüyor. İstanbulspor ise iyi bir kadroya sahip ama bir türlü son dakikaları iyi oynayamıyorlar ve bu yüzden isteneni veremiyorlar.

KEPEZ BLD. 70 – 61 AKHİSAR BLD. ( AKHİSAR ELİ BOŞ DÖNÜYOR )

Antalya ekibi kendi evinde çok önemli galibiyet aldı. Akhisar ise iyi oynamaya devam ediyor. Bence play-offlar’da önemli işler yapabilirler. Özellikle kendi evlerinde oynadıkları maçlar gerçekten rakipler için çok zorlu oluyor.

TB2L 5.Hafta Değerlendirmesi TB2L 5.Hafta Değerlendirmesi Reviewed by Adsız on 16:46 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.