Advertisement

Derbi Nefes Kesti (74-68)

Kadınlar Basketbol Ligi'nin 6. Hafta mücadelesinde nefes kesen bir derbi heyecanı yaşandı. Caferağa Spor Salonu'ndaki karşılaşmanın genelinde skor üstünlüğünü elinde bulunduran Galatasaray Medical Park, Fenerbahçe'nin son 5 dakika içerisindeki hücum zenginliğine karşı koyamayarak mücadeleden 74-68'lik mağlubiyetle ayrıldı. Özellikle Taylor-Taurasi ile galibiyete uzanan Sarı-Lacivertliler, bu sonuçla puanını 11'e çıkartarak averajla liderlik koltuğuna da oturdu.

Mücadeleye Augustus ve Fowles ile müthiş bir başlangıç yapan Galatasaray Medical Park, ilk periyotun ortalarına doğru farkı çift haneli sayılara çıkartmayı başardı. Rakibinin hücum dengesini etkili savunması ile bozmayı başaran Sarı-Kırmızılılar, ilk çeyreği 11-25'lik üstünlükle noktaladı. İkinci periyotun hemen başında Fowles'ın faul problemine girmesiyle pota altındaki üstünlüğünü bir nebze kaybeden Galatasaray Medical Park, Seimone Augustus-Sylvia Fowles ikilisinin kenarda olduğu bölümde de hücumda oldukça zorlandı. Penny Taylor'ın hücumda aldığı sorumluluk ile etkili olarak sayı farkını eritmeye başlayan Sarı-Lacivertliler, ilk yarı sonunda skoru da 31-39'a getirerek soyunma odasına gitti.

Maçın ikinci yarısına Fenerbahçe; Taylor-Taurasi ikilisi ile, Galatasaray Medical Park ise; Augustus-Bahar-Fowles üçlüsü ile skor üreterek başladı. Periyotun ortalarına doğru farkı yeniden çift haneli rakamlara taşıyan Galatasaray Medical Park'ta günün etkili isimlerinden Sylvia Fowles dördüncü faulunu alarak kenara geldi. Periyotun ikinci bölümünde Taurasi, Taylor ve Nevriye gibi tecrübeli isimleri ile yeniden hücumda etkili olan Fenerbahçe, savunmada ise bu başarısını gösteremeyince, Augustus-Currie ikilisiyle etkili olan Galatasaray üçüncü çeyreği de 49-58'lik üstünlükle tamamladı. Son çeyreğe daha hızlı başlayan Fenerbahçe, kısa sürede farkı eritmeye başladı. Deneyimli oyuncuları ile oyuna ağırlığını koymaya başlayan ev sahibi ekip, çeyreğin ortalarına doğru farkı iyice kapatarak, oyun üstünlüğünü eline geçirdi. Taurasi'nin üçlüğü ile maçta ilk kez öne geçen Fenerbahçe, bu bölümde 15-0'lık bir seri ile farkı da 4 sayıya çıkarttı. Mücadelenin son bölümünde Taylor ile etkili olan Fenerbahçe, serbest atış çizgisinden Taurasi'nin ürettiği sayılarla da aradaki farkı korudu ve karşılaşmayı 74-68 kazanan taraf oldu.

Mücadeleyi; 21 sayı, 5 ribaund ile tamamlayan Penny Taylor galibiyeti Sarı-Lacivertli takıma getiren en önemli isim olurken, 10'u serbest atıştan olmak üzere 18 sayı üreten Diana Taurasi ve 12 sayı üreten Nevriye Yılmaz skorda öne çıkan diğer isimlerdi. Konuk ekipte ise tamamı iki sayılık atıştan olmak üzere 24 sayı üreten Seimone Augustus maçın en skoreri olurken, yıldız oyuncunun yaklaşık 36 dakika sahada kalmasına ve bu kadar efektif oynamasına rağmen hiç serbest atış çizgisine gitmemesi de ilginç bir detaydı. Sarı-Kırmızılılarda faul problemi nedeniyle bir süre kenarda oturan Sylvia Fowles da ürettiği 18 sayı ile mağlubiyeti önleyemeyen diğer isimdi..

FENERBAHÇE (74): Hana Horakova (2 ribaunt), Birsel Vardarlı 5 (4 ribaunt - 4 asist), Esmeral Tunçluer 3 (1 ribaund - 1 asist), Nevriye Yılmaz 12 (9 ribaunt - 2 asist), Diana Taurasi 18 (7 ribaund - 5 asist), Penny Taylor 21 (5 ribaunt), Ivana Malovic 6 (2 ribaunt - 2 asist), Nevin Nevlin 9 (2 ribaunt)

GALATASARAY MEDICAL PARK (68): Tuğba Palazoğlu 5 (2 ribaunt - 1 asist), Bahar Çağlar 5 (3 ribaunt - 3 asist), Işıl Alben 5 (4 ribaunt - 3 asist), Gintare Petronyte, Nihan Anaz 2, Monique Currie 6 (7 ribaunt), Melisa Can 3 (5 ribaunt), Seimone Augustus 24 (6 ribaunt - 1 asist), Sylvia Fowless 18 (9 ribaunt)

1. PERİYOT: 11-25
2. PERİYOT: 20-14
3. PERİYOT: 18-19
4. PERİYOT: 25-10
Derbi Nefes Kesti (74-68) Derbi Nefes Kesti (74-68) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:12 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.