Advertisement

Antalya BŞB Zirveyi Sevdi (78-74)

Beko Basketbol Ligi'nde sezonun flaş ekibi olan Antalya Büyükşehir Belediye, ligin 6. Haftasında konuk ettiği Bornova Belediye'yi 78-74 mağlup ederek ligdeki beşinci galibiyetini elde etti..

Mücadeleye konuk ekip çok daha iyi başlarken, bir anda farkı da çift hanelere taşımayı başardı. İlk periyotun sonlarına doğru toparlanan ev sahibi ekip hücumda etkinliğini artırsa da, Bornova Belediye'nin yabancı oyuncularını savunmada durduramayınca ilk çeyrek İzmir ekibinin 19-26'lık üstünlüğü ile noktalandı. İkinci çeyrekte iki takımda hücumda etkinliğini kaybederken, şut yüzdelerinin de düştüğü bu bölüm de karşılıklı sayılarla geçti. Aradaki sayı farkını koruyan Bornova Belediyesi soyunma odasına da 35-43'lük üstünlükle giden taraf oldu..

İkinci yarıya yüksek tempo ile başlayan Antalya Büyükşehir Belediye, rakibinin hücum etkinliğini azaltarak periyodun ilk bölümünde farkı kapatmayı başardı. Tyler Smith-Murat Kaya ikilisi ile skor üreten konuk ekibe, günün başarılı ismi Polat Kocaoğlu ve Muratcan Güler ikilisi ile yanıt veren ev sahibi ekip, periyot sonunda farkı 2 sayıya kadar indirerek son çeyreğe 54-56 geride girdi. Son periyotun hemen başında bulduğu üçlükle uzun bir aradan sonra öne geçen ev sahibi ekip, karşılıklı sayılarla geçen bölümün ardından yine Polat Kocaoğlu ile etkili olarak skor üstünlüğünü eline almayı başardı. Maçın son bölümünde zor şutlarda isabet bularak sayı farkını kapatan konuk ekip, maçın sonlarında ise taktik faullere başvurdu. Son bölümdeki taktik faullerde iki takım da düşük yüzdeli isabetler bulmasına rağmen skor üstünlüğünü koruyan ev sahibi Antalya Büyükşehir Belediyesi, mücadeleden 78-74'lük galibiyetle ayrılarak bu zorlu mücadeleyi kazanmayı başardı..

Kısıtlı imkanlarla ve birçok sıkıntıya rağmen harika işler yapmaya devam ediyor Antalya Büyükşehir Belediye. Daha ne kadar bu çizgide devam edebilirler belli değil ama alkışı fazlasıyla hak ettikleri ortada. Bu maçta ribaundlarda 25-41 gibi bir dezavantajla karşılaşsalar da doğruları yaparak skorda handikapa dönüştürmediler bunu..


SALON: Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER:Engin Kennerman-Yener Yılmaz-Ziya Özorhun

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (78): Dwayne Chism 3 (1 ribaund), Muratcan Güler 14 (6 ribaund-5 asist), John Prince 14 (5 ribaund-5 asist), James Christopher 15 (2 ribaund- 2 asist), Emre Bayev 2 (1 ribaund), Gökper Gen 2 (2 ribaund-1 asist), Barış Hersek 7 (4 ribaund-2 asist), Polat Kocaoğlu 21 (2 ribaund-1 asist).

BORNOVA BELEDİYESİ (74): Serdar Yavuz 3 (1 asist), Umutcan Özyıldırım (1 asist), Tomas Nagys, Rıfat Murat Kaya 11 (1 ribaund), Pertev Öngüner 3 (2 asist), Torin Jamal Francis 8 (14 ribaund), Michael Brandon Roll 21 (7 ribaund-3 asist), David Tyler Smith 24 (11 ribaund-3 asist), Soner Şentürk 4 (6 ribaund-4 asist)


1. PERİYOT: 19-26
2. PERİYOT: 16-17
3. PERİYOT: 19-13
4. PERİYOT: 24-18
Antalya BŞB Zirveyi Sevdi (78-74) Antalya BŞB Zirveyi Sevdi (78-74) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:11 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.