Advertisement

Beşiktaş Yine Kayıp (85-83)

ULEB Euro Cup B Grubundaki temsilcimiz Beşiktaş Cola Turka, grubundaki ikinci maçta deplasmanda karşılaştığı Alman ekibi BG Goettingen'e tartışmalı bir son saniye basketi ile 85-83 mağlup olarak ikinci maçında da galibiyetle tanışamadı..

Sakatlığı bulunan Cevher Özer'i İstanbul'da bırakan Siyah-Beyazlılarda, sakatlıkları nedeniyle oynamaları maç saatinde belli olan Mire Chatman, A.J Ogilvy ve Bekir Yarangüme'nin de tam randıman vermediği bu karşılaşmaya yinede favori çıkmıştı temsilcimiz. Fakat yüksek tempolu oyunu ile oyunun kontrolünü kısa sürede eline alan ev sahibi ekip, ilk periyotu 26-20, devreyi de 45-35'lük üstünlükle geçen taraftı. Pozisyonlarına göre kısa ama hızlı ve atletik oyuncuları ile hücumda sonuca rahatlıkla giden BG Goettingen takımı karşısında yine adam adama savunmada oldukça aksadı temsilcimiz ilk yarıda. Ve pivotu bile 2.03 olan Alman ekibi ribaundlarda 23-17'lik üstünlük kurmuştu ilk yarıda, üstelik 11 hücum ribaundu alarak..

İkinci yarıya alan savunması ile birlikte hücumda da doğru şutları bularak başlayan temsilcimiz, kısa sürede sayı farkını eritmeyi başardı. Chatman-Ignerski ikilisi ile sayılar bulan Siyah-Beyazlılar belki çalınmayan fauller için de serbest atış çizgisine gitse rakibi oyundan düşürebilirdi ama üçüncü çeyrek 68-63 Goettingen üstünlüğü ile noktalandı. Son çeyreğe pota altını etkili kullanarak başlayan temsilcimiz, rakibin faul problemine girmesiyle avantaj yakalasa da, ikinci yarının etkili ismi Ogilvy'nin beş faul alması ile pota altındaki hareketliliğini kaybetti. Son 20 saniyeye 83-83 eşitlikle girilirken mola alan temsilcimiz, mola sonrası hücumda sakatlığı nedeniyle rahat hareket edemeyen Chatman ile isolation hücumu deneyince, rakibini birebir zorlayamayan Chatman'ın attığı zorlama şut sonrası ribaundu alan ev sahibi ekip, günün etkili isimlerinden Trenton Mecham ile tartışmalı bir baskete imza atarak karşılaşmayı 85-83 kazanmayı başardı..

Top Mecham'ın elinden çıktığında daha 1 saniye vardı fakat Siyah-Beyazlılar top Chatman'da iken 10.1 saniye kala hücum saati çalıştığı sırada maç saatinin bir süre durduğunu iddia etti ve uzun süre masa hakemlerine itiraz geldi. Tabi ekran başından o kadar detaylı göremedik, zaten ekrana yansıyan kronometre de çoğu zaman maçtaki süreyi ıskaladı ama bakalım ULEB'e resmi bir itiraz olacak mı göreceğiz. Ama şu aşamada iki maçını da kaybeden Siyah-Beyazlılar işini hayli zora soktu. İki maçını da kazanan Goettingen ve Hemofarm'ın avantaj yakaladığı mevcut tabloda radikal değişiklikler beklenebilir Beşiktaş yönetimi tarafından..


SALON: Volkswagen Halle

HAKEMLER: Vicente Bulto, Gianpaolo Cicioria, Zdravko Rutesic

BG GOETINGEN (85): Mike Scott 5 (4 ribaund), Robert Kulawick 15 (1 ribaund-1 asist), Trenton Mecham 18 (5 ribaund-5 asist), Kyle Bailey 16 (6 ribaund-5 asist), Adam Waleskowski 6 (1 ribaund), Louis Dale 3 (3 asist), C. Tetzner, Michael Meeks, Jason Boone 13 (7 ribaund-1 asist), Dwayne Anderson 9 (9 ribaund), Cornelius Adler (1 ribaund).

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (83): Allen Iverson 18 (1 ribaund-1 asist), Fedor Likholitov 3 (4 ribaund), İsmail Çevik 5 (3 ribaund), Bekir Yarangüme 3 (3 ribaund-2 asist), Mustafa Abi, Cüneyt Erden 2 (2 ribaund-1 asist), Serhat Çetin (1 asist), Michal Ignerski 21 (7 ribaund-2 asist), Mire Chatman 14 (5 ribaund-5 asist), James Ogilvy 17 (6 ribaund).

1. PERİYOT: 26-20
2. PERİYOT: 19-14
3. PERİYOT: 23-29
4. PERİYOT: 17-20

Beşiktaş Yine Kayıp (85-83) Beşiktaş Yine Kayıp (85-83) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:26 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.