Advertisement

Arena'dan Çıkan Taraf Banvit (70-71)

Beko Basketbol Ligi'nin 6. Haftasının en çekişmeli maçlarından biri Karşıyaka Arena'da oynandı. Ligin güçlü ekiplerinden Pınar Karşıyaka'ya konuk olan Banvit, karşılaşmayı Mutlu Akpınar'ın son saniyelerdeki isabeti ile 70-71 kazanarak beşinci galibiyetini elde ederek puanını 11'e çıkarttı. Üçüncü mağlubiyetini alan Pınar Karşıyaka ise puanını 9'a getirdi..

Müthiş bir çekişmeyle geçen mücadelenin ilk periyotunda iki takım da kısa süreli serilerle skorlar bulunca dengede giden skor, periyot sonunda 18-17 ile ev sahibi takım lehineydi. İkinci çeyreğe çok iyi başlayarak farkı biraz daha açan Yeşil-Kırmızılılar, rakibini pota altında durduramayınca periyotun ortalarında skor yeniden dengeye geldi. Devreye girilirken son bölümde hücumda etkili olan Pınar Karşıyaka, bir anda skoru lehine çevirerek 40-32 ile soyunma odasına önde giden taraftı..

Maçın ikinci yarısına ev sahibi takım iyi başlasa da, pota altını iyi kullanmaya devam eden Banvit farkın açılmasına izin vermedi. Yabancı oyuncularının etkinliği ile boyalı alanda sayılar bularak farkı kapatan Banvit, periyot sonunda farkı 3 sayıya kadar indirerek son çeyreğe 55-52'lik skorla girildi. Son çeyrekte savunmaların iyice sertleştiği bölümde iki takım da hücumda etkinliğini kaybederken, karşılıklı basketler skoru uzun süre dengede tuttu. Karşılıklı basketlerin damga vurduğu son bölümde Williams'ın şutunu tipleyen Mutlu Akpınar takımını 70-71 öne geçirdi. Kalan kısa sürede Omar Sneed ile son hücumu değerlendiremeyen ev sahibi ekip, bu çekişmeli mücadeleyi kaybetti ve ligde üçüncü mağlubiyetini aldı..


SALON: Karşıyaka Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı – Aytuğ Ekti – İsmail Aydın

PINAR KARŞIYAKA (70): Osiris Eldridge 5 (4 ribaund), Omar Sneed 13 (4 ribaund- 9 asist), Birkan Batuk 8 (2 ribaund- 3 asist), Jovo Stanojevic 4 (3 ribaund), David Holston 18 (2 ribaund- 4 asist), Ahmet Erdoğan 6 (2 ribaund- 2 asist), Furkan Aldemir 11 (10 ribaund), Alper Saruhan 5 (2 ribaund).

BANVİT (71): İbrahim Yıldırım (3 ribaund), Barış Ermiş 7 (4 ribaund- 7 asist), Mutlu Akpınar 10 (2 ribaund), Charles Davis 13 (2 ribaund- 2 asist), Yiğitcan Turna 2 (1 asist), Keith Simmons 4 (3 ribaund), Vladimir Golubovic 7 (2 ribaund), Bora Hun Paçun 6 (5 ribaund), Lance Williams 18 (8 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 18-17
2.PERİYOT: 22-15
3.PERİYOT: 15-20
4.PERİYOT: 15-19
Arena'dan Çıkan Taraf Banvit (70-71) Arena'dan Çıkan Taraf Banvit (70-71) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:22 Rating: 5

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu arada belki biliniyordur ama www.kskbasket.net adresinde karşıyakanın bir basket sitesi var. çok ilginç geldi türkiyede bu tarz bir site. alışık olmadığımız şekilde tek branş üstüne yoğunlaşılmış ve 7-24 güncel. tıpki efes pilsenin sitesi gibi ama efesin bütçesi, organizasyonu vesayre ile kıyaslanamaz bir durumda olmalarına ramen ksknin böyle bir siteye sahip olması çok ilginç. keşke bizim yönetim de yapsa, düşününce gs haberlerini ayrı bi yerden takip edebilmek güzel olurdu yani.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.