Advertisement

Fenerbahçe Ülker Seriye Devam Etti (81-68)

Turkish Airlines Euro League C grubunda mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, grubundaki dördüncü maçında Sinan Erdem Arena'da konuk ettiği İtalyan ekibi Montepaschi Siena'yı 81-68 mağlup ederek hem liderliğe yükseldi hem de tek namağlup takım olarak yoluna devam etti..

Mücadele karşılıklı basketlerle başlarken, her iki takım da kısa süreli seriler ile skoru dengede tutmayı başardı. İlk çeyreğin son bölümünde Mirsad-Ukic ikilisi ile etkili olan temsilcimiz, ilk çeyreği de 19-15'lik üstünlükle giden taraf olmayı başardı. İkinci çeyreğin başında Oğuz Savaş ile hücumda etkili olan temsilcimize McCalebb ve Kaukenas ile yanıt veren konuk ekip, aradaki sayı farkının açılmasına bu bölümde izin vermedi. İlk yarının son bölümünde Mirsad ve Tomas ile sayılar bulan Sarı-Lacivertliler, Carrarento'nun üçlüğüne engel olmasa da soyunma odasına 40-34'lük üstünlükle gitmeyi başardı..

Mücadelenin ikinci yarısı da karşılıklı basketlerle başlarken, iki takım da savunmasını ilk yarıya oranla iyice sertleştirdi. Darjus Lavrinovic ve Gasper Vidmar ile sayılar bulan temsilcimiz, periyotun ortalarında skoru 53-42 yaparak farkı çift haneli sayılara taşımayı başardı. Kalan bölümde yine karşılıklı sayılar gelince Sarı-Lacivertli temsilcimiz bu çeyreği de 58-48'lik üstünlükle geçmeyi başardı. Maçın genelinin aksine son çeyreğe kısalarının etkili hücumu ile giren temsilcimiz, özellikle Kinsey-Greer ikilisi ile sayılar bularak farkı 17 sayıya kadar çıkarttı. Ardından Ksistof Lavrinovic ve Nikos Zizis ile sayılar bulan konuk ekip farkı kapatmaya çalışsa da, Ukic-Mirsad ikilisi ile sayılar bulan Fenerbahçe Ülker yine farkı açmayı başardı. Son bölümde aradaki sayı farkı nedeniyle rölanti oyunu seçen temsilcimiz karşısında guardları ile sayılar bulan Montepaschi Siena, farkı kapatmayı başaramayınca Sarı-Lacivertli temsilcimiz mücadeleden 81-68'lik sonuçla galip ayrılan taraf oldu..

Sarı-Lacivertliler bu maçta rakibine ribaundlarda 45-24 gibi ezici bir üstünlük kurmayı başardı. Temsilcimizde Mirsad Türkcan, konuk ekipte ise Bo McCalebb bu maçta takımları adına fark yaratan isimlerdi. Sarı-Lacivertli taraftarlar da bu mücadelede takımlarını yalnız bırakmazken, karşılaşmayı 14785 seyircinin izlediği açıklandı..

Formda temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euro League'de gelecek hafta Erman Kunter'in takımı Cholet Basket ile deplasmanda karşı karşıya gelecek..


SALON: Sinan Erdem Arena

HAKEMLER: Jose Martin (İspanya) - Milivoje Jovcic (Sırbistan) - Robert Lottermoser (Almanya)

FENERBAHÇE ÜLKER (81): Roko Ukic 11 (3 ribaunt), Mirsad Türkcan 13 (10 ribaunt - 1 asist), Ömer Onan 9 (1 ribaunt - 2 asist), Lynn Greer 9 (5 ribaunt - 2 asist), Darjus Lavrinovic 7 (3 ribaunt - 2 asist), Gasper Vidmar 8 (6 ribaunt), Kaya Peker (1 asist), Oğuz Savaş 9 (6 ribaunt), Tarence Kinsey 3 (3 ribaunt - 2 asist), Marko Tomas 11 (6 ribaunt - 1 asist), Emir Preldzic 1 (2 asist)

MONTEPASCHI SIENA (68): Bo McCalebb 18 (3 ribaunt - 2 asist), Nikos Zisis 7 (2 ribaunt - 4 asist), Marco Carraretto 3 (1 ribaunt), Milovan Rakovic 6 (1 ribaunt), Ksistof Lavrinovic 12 (2 ribaunt), Rimantas Kaukenas 9 (1 ribaunt - 1 asist), Tomas Ress 3, Andrea Michelori, Shaun Stonerook 6 (7 ribaunt - 1 asist), Pietro Aradori 4, David Moss (2 ribaunt - 4 asist)

1. PERİYOT: 19-15
2. PERİYOT: 21-19
3. PERİYOT: 18-14
4. PERİYOT: 23-20
Fenerbahçe Ülker Seriye Devam Etti (81-68) Fenerbahçe Ülker Seriye Devam Etti (81-68) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:59 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.