Advertisement

Lietuvos Rytas: 75-81: Fenerbahçe Ülker (Bilin Bakalım Kim Var Orada: Ukic & Oğuz ve Diğerleri)

4'te 4 ile başladığı Avrupa yolculuğunda Cholet'ye takılan Fenerbahçe Ülker, Litvanya deplasmanında Lietuvos Rytas'ın konuğu oldu. İlk maçtan farklı kadroyla sahada olan Rytas'ın bu kez kolay lokma olmayacağı açıkça belliydi. Sarunas Jasikevicius ve Khalid El - Amin takviyeli kadroyla yenmesi daha güç bir takım oldular.

Dolu tribünler önünde başlayan karşılaşmaya temsilcimiz pick and roll savunması dışında savunmada iyi başladı. Son iki maçtır bekleneni veremeyen Darius Lavrinovic kendi topraklarında muazzam oynadı. İlk çeyrekte 2 blok yapan tecrübeli yıldız, ribaundları toplayıp tepeden sayılar bularak skora ve oyuna doğrudan etki eden oyuncu oldu ilk çeyrekte. Ömer Onan'ın erkenden 2 faul alması ile hücumda biraz daha opsiyonlar üreten Rytas özellikle Jasikevicius'un oyuna girişiyle toparlandı. Farkın girerek açıldığını ve işlerin kötüye doğru gittiğini farkeden Sırp koçun molasından sonra Tomas ve Lavrinovic'in sayıları geldi. Ancak Jasikevicius'un üçlükleri ve uzunlarla oynadığı ikili oyunlar ile ilk çeyrek 13-18 Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ile sona erdi.

Tecrübeli guardın takımının hücumuna doğrudan ve olumlu etki ettiği kesin. Ev sahibi ekip Saras önderliğinde ilk defa öne geçtiğinde skor 25-23'ü gösterdi. Hücumda ritmin bozulduğunu düşünen Spahija, Oğuz Savaş'ı oyuna sürdü ve beklediği verimin çok daha fazlasını aldı genç pivottan. Oğuz kısa sürede 10 sayı üretip skor yükünü çekti ve rakip uzunlara faul aldırmayı başardı. Kinsey ve Ukic'in de skora katkı yapmasıyla devreye 36-40'lık skorla önde giren taraf Fenerbahçe Ülker oldu.

İlk 20 dakikadan kısaca bahsedecek olursak; Rytas hücumlarınında aceleci davranıp çabuk skor bulma yoluna gitti. Sarunas Jasikevicius'un kritik sayıları ve asistleriyle ilk devrede oyuna tutunmayı başardılar. Bjelica'nın kullandığı boş şutları sokamaması onların işini zorlaştırdı. Fenerbahçe Ülker'de ise Ömer Onan'ın erken faul problemi olmasa idi Rytas'ın hücumları daha da kötüleşebilirdi. Yine de ribaundlarda üstün olan taraf temsilcimiz idi ve savunmamız da iyi sayılabilecek düzeydeydi. Sarunas Jasikevicius'un tepeden oynadığı ikilileri savunamadık sadece.

Üçüncü çeyreğe fırtına gibi girdik. Roko Ukic'in tartışmasız playmaker gibi oynadığı koskoca 40 dakikada en etkileyici performansını sunduğu bölümdü. Usta guard 2 üçlük ve bir enfes pota altı sayısı ile - 8 sayı- farkın açılmasını sağlayarak Rytas'a molayı aldırdı. Moladan sonra Saras'ı oyuna sürdü Rytas mecburen. Adam adama savunmayı iyi yapamayan ev sahibi ekip bu kez alan savunmasında aradı umudu ama üçlüğü çatır çatır yediler.

Son çeyreğe büyük avantajla giren takımımız her olasılığı göz önünde bulundurarak guard koltuğunu emin ellere, Ukic'e bırakarak başladı çeyreğe. Hırvat guardın son dakikalardaki pozisyonu hariç topu kötü veya olumsuz kullandığına şahit olmadık. Rytas farkın 18'leri bulması ile acele üçlüklere yöneldi ve Fenerbahçe Ülker'in de bir yandan skoru koruma düşüncesiyle fark 10'a kadar düştü. Bu esnada Jasikevicius'un Cemal Nalga'ya basketbolu öğrettiğine şahit olduk. Evet, Cemal gerçekten bir pivot gibi oynadı ilk kez bugün. Acaba Nedim Dal, Asım Pars, Fatih Solak, Volkan Çetintahra vs. gibi adamları da oynatabilir mi Saras diye düşündüm ki sanırım oynatabilir. İlerleyen yaşına ve ayaklarının yavaşlığına rağmen hala ciddi bir güç yer aldığı takım için. Ama onun da yapabileceği bundan fazlası değildi. Mirsad son çeyrekte kaydettiği kritik sayılar ve kritik ribaundlarla maçın geri dönme ihtimalini ortadan kaldırdı ki, Murat Kosova'nın bir unutulmaz repliği daha ortaya çıktı: "Bilin bakalım kim var orada?" Şimdi ben de soruyorum aynı soruyu, bilin bakalım kim var grubun zirvesinde?

Roko Ukic 5/7 üçlük olmak üzere toplamda 24 sayı atarak maçın yıldızı oldu. Gerçekten izlemesi müthiş bir oyuncu. Oğuz'un oyuna girdikten sonra kısa sürede yaptığı katkılar da muazzam idi. Takım olarak iyi oynadık ve savunmamızla kazanmayı başardık.

LIETUVOS RYTAS (75): Steponas Babrauskas 3 (1 ribaund- 1 asist), Milko Bjelica 4 (1 asist), Martynas Gecevicius 16 (4 ribaund- 2 asist), Jonas Valanciunas 6 (5 ribaund), Brad Newley 5 (1 ribaund- 1 asist), Arturas Jomantas 5 (7 ribaund- 2 asist), Sarunas Jasikevicius 12 (1 ribaund- 8 asist), Cemal Nalga 14 (8 ribaund- 2 asist), Khalid El-Amin 10 (2 ribaund- 3 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (81): Roko Leni Ukic 24 (3 ribaund- 1 asist), Mirsad Türkcan 9 (5 ribaund- 1 asist), Ömer Onan, Lynn Greer 8 (1 asist), Darjus Lavrinovic 6 (6 ribaund- 2 asist), Kaya Peker 6 (4 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 16 (5 ribaund- 1 asist), Tarence Kinsey 6 (3 ribaund- 3 asist), Marko Tomas 4 (2 ribaund- 3 asist), Emir Preldzic 2 (1 ribaund)

1. PERİYOT: 13-18
2. PERİYOT: 23-22
3. PERİYOT: 14-25
4. PERİYOT: 25-16
Lietuvos Rytas: 75-81: Fenerbahçe Ülker (Bilin Bakalım Kim Var Orada: Ukic & Oğuz ve Diğerleri) Lietuvos Rytas: 75-81: Fenerbahçe Ülker (Bilin Bakalım Kim Var Orada: Ukic & Oğuz ve Diğerleri) Reviewed by Adsız on 20:30 Rating: 5

1 yorum:

Fatih YALÇIN dedi ki...

Fenerbahce Ulker kalitesini konusturmaya devam ediyor. Umarım bir daha sekteye ugramayız ve seriyi yakalayıp finale dogru uzanırız :)

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.