Advertisement

Sean Gregory May Fenerbahçe Ülker'de

Gasper Vidmar'ın talihsiz sakatlığı sonrası uzun rotasyonuna transfer yapma ihtimalini göz önünde bulunduruyorduk az çok. Transfer yapıldı ama Vidmar'ın yerini doldurabilecek mi, Vidmar'ın yaptığı işleri yapabilecek mi çok büyük soru işareti. 2.10'luk kolları ve en önemlisi efektifliğiyle, atletikliğiyle savunmada önemli işler yapan Vidmar'ın yerine Oğuz tipinde kilolu, yavaş bir oyuncu getirdiler. Böyle bir adama ne gerek vardı diye soruyorum kendime, cevap yok. En azından mantıklı bir cevap yok. Şöyle hızlı, ribaundlara katkı yapabilecek, savunmacı bir uzun gelseydi çok daha iyi olurdu kanımca. Kaan Kural da twitter hesabından iyi bir transfer olmadığından söz etmiş. NBA'i neredeyse hiç takip etmem, üstad diyorsa bunu kabul etmek lazım. Zaten May'in geçen sezonki istatistikleri de kötü denebilecek seviyede. Sacramento Kings'te 8,5 dakika ortalama süre alan May 3,3 sayı - 1,9 ribaundla mücadele etmiş.

May'in başarılarına bakacak olursak; 2005'te NCAA'de şampiyonluk yaşamış 26 yaşındaki oyuncu. 2005 yılında 1. tur 13. sıradan Charlotte Bobcats tarafından draft edildi ve MVP ödülünü aldı. Fakat geçirdiği sakatlıklar sonrası performansında düşüş oldu ve o sakatlıkların nüksetme ihtimali hayli fazla.
Sean Gregory May Fenerbahçe Ülker'de Sean Gregory May Fenerbahçe Ülker'de Reviewed by Adsız on 20:21 Rating: 5

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hedeflerin büyüdüğü bu sezonda yöneticilerimizden nokta transfer beklerdim açıkcası. Sürekli sakatlıklar ve sorunlar yaşamış May çok riskli oldu, halbuki bir sürü kaliteli uzun boşa çıkmıştı yine NBA'den.

BeRk13 dedi ki...

Bana göre takımın en büyük sıkıntısı pota altında çabuk ayaklı bir uzun olmamasıydı, neden böyle bir hamle yapıldı anlamadım. Pek kalıcı olacağını sanmıyorum imzalasa bile.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.