Advertisement

İlk Raund Galatasaray'ın (69-73)

Bugün hem basketbolda hem de futbolda kozlarını paylaşacak Trabzonspor ve Galatasaray. Günün ilk randevusunda ise parkedeki mücadeleyi kazanan taraf 69-73'lük skor ile Galatasaray Cafe Crown oldu. Maçın en ilginç istatistiği ise konuk ekibin serbest atışlardan rakibine göre 12 sayı fazladan üretmesiydi..

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin ilk çeyreğinde iki takım da kısa seriler ile skor üstünlüğü yakalasa da, oyunun geneline hakim olan bir taraf yoktu. Alvin Snow'dan gelen uzun mesafeli bir üçlük ile çeyreği 20-17 önde geçen taraf ev sahibi Medical Park Trabzonspor oldu. İkinci çeyrekte savunmalar biraz sertleşince orta ve uzak mesafeli şutlar gelmeye başladı her iki takımdan da. Bu bölümde daha yüzdeli şut atan konuk ekip, özellikle benchten gelen oyuncularının etkili oyunu ile skor üstünlüğünü eline alarak soyunma odasına 34-42'lik üstünlükle giden taraf oldu..

İkinci yarıya da etkili başlayan konuk ekip, özellikle; Shipp, Caner ve Ermal üçlüsü ile hücumda etkinliğini sürdürerek skor bulmakta zorlanmasa da, Sarı-Kırmızılılar savunmada ise Ali Karadeniz'i durdurmakta aynı başarıyı gösteremedi. Şut yüzdesinin de biraz düştüğü üçüncü periyotta aradaki sayı farkını koruyan Galatasaray Cafe Crown, bu çeyreği de 45-58 önde tamamlayamayı başardı. Son çeyreğe etkili savunma ile başlayan Bordo-Mavililer, rakibine ilk bölümde kolay sayı şansı tanımadı ve aradaki sayı farkını eritmeye başladı. Tutku ile Rasic'in karşılıklı üçlüklerini, Andric-Ali ikilisinin karşılıklı basketlerinin izlediği son bölümde ev sahibi ekip farkı azaltsa da, serbest atış çizgisinden oldukça yüzdeli oynayan rakibini yakalamayı başaramadı ve mücadeleyi kazanan taraf 69-73'lük skorla Galatasaray Cafe Crown oldu..

Rakibine ribaundlarda 40-27 gibi önemli bir üstünlük kuran Medical Park Trabzonspor, rakibine göre 9 tane daha fazla (17-8) top kaybı yapınca oyun üstünlüğü avantajını da büyük ölçüde yitirdi. Bordo-Mavililer bu maçta 15 hücum ribaundu alırken, Sarı-Kırmızılıların savunma ribaundu sayısı 16'da kaldı..

Son günlerin formda ismi Ali Karadeniz, ürettiği 21 sayı ile maçın en skoreri olurken, Bordo-Mavili forma ile en iyi maçını oynayan Aleks Rasic, mücadeleyi; 17 sayı, 10 asist ile tamamladı. Tıpkı Rasic gibi 3/8 üçlük atan Alvin Snow 13 sayı ile pota altını dönem dönem iyi kullanan Harold Jamison da 12 sayı ile skorda çift hanelere çıkan diğer isimlerdi ev sahibi ekipte..

Konuk ekipte 14 sayı ile en skorer isim olan Luksa Andric, bu sayıların 6'sını serbest atış çizgisinden kaydetti. 3/4 üçlükle 13 sayı üreten Tutku Açık ve 12'şer sayı üreten Shipp-Melih ikilisi, Sarı-Kırmızılılarda çift haneli skorlara imza atan diğer isimlerdi..


SALON: 19 Mayıs Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman, Ersan Ergüler, Sinan İşgüder

MEDİCAL PARK TRABZONSPOR (69): İlker Türel (1 asist), Aleksandar Rasic 17 (4 ribaund- 10 asist), Ali Karadeniz 21 (8 ribaund), Hadi Özdemir (2 ribaund- 1 asist), Ersin Görkem (2 ribaund- 1 asist), Caner Öner 6 (2 ribaund- 1 asist), Hakan Yapar (1 asist), Alwin Eugene Snow 13 (6 ribaund- 1 asist), Harold Jamison 12 (7 ribaund- 2 asist), Mutlu Demir

GALATASARAY CAFE CROWN (73): Joshua Ian Shipp 12 (2 ribaund), Melih Mahmutoğlu 12, Caner Topaloğlu 7 (2 ribaund), Preston Shumpert 3 (3 ribaund- 5 asist), Taylor Rochestie (2 ribaund- 1 asist), Tutku Açık 13 (2 ribaund- 5 asist), Luksa Andric 14 (7 ribaund), Radoslav Rancik 1 (4 ribaund- 1 asist), Haluk Yıldırım 7 (2 ribaund- 2 asist), Ermal Kurtoğlu 4 (1 asist)


1. PERİYOT: 20-17
2. PERİYOT: 14-25
3. PERİYOT: 11-16
4. PERİYOT: 24-15
İlk Raund Galatasaray'ın (69-73) İlk Raund Galatasaray'ın (69-73) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:45 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.