Advertisement

Beşiktaş CT: 67- 74: F.Bahçe Ülker ( Koç ve Kalite Farkı Maçı Fener'e Getirdi)

Avrupa maçlarında yenilgiler alan iki ezeli takımın Akatlar'daki kapışması oldukça keyifli ve kora kor idi. Maça Fedor Likholitov'un sayılarıyla başlayan ev sahibi ekip Chatman'ın serbest atışlardan bulduğu skorlarla 6-0'lık seri gerçekleştirdi. Fenerbahçe Ülker Ömer Onan ve Preldzic ile etkili oldu. Süperstar Allen Iverson maçın başında Ukic tarafından daha sonra da Ömer Onan tarafından savunuldu ve etkili olamadı. İlk yarı itibariyle 0/3 şut yüzdesiyle oynayan Iverson screenlerde çok ağır kaldı, geriye koşmakta da zorlandığı görüldü.

Fenerbahçe Ülker Beşiktaş'ın oyununu bozarak üçlüklerle öne geçmeyi başardı. 5/9 üçlük isabetiyle oynadı sarı - lacivertli ekip. Iverson'un tuttuğu Ömer Onan'dan 8 sayı geldi. Ömer demişken, Beşiktaş taraftarlarının kendisine ana avrat sövmeleri hiç hoş bir durum değil. Daha 2 ay öncesine kadar Dünya Şampiyonası'nda göklere çıkartılan oyuncu için ve en önemlisi ligdeki en dürüst ve saygılı basketbolcuya bunları söylemek yakışmadı seyirciye.

Sarı - lacivertliler ribaundlarda çok fazla üstünlük kurdu. Kaçan hücumlardan doğan ribaundları teker teker topladılar ve ikinci hücum şansları buldular. İkinci çeyreğin tamamını benchte geçiren Iverson bu duruma kızmıştır muhtemelen fakat oyunda kaldığı sürede çok kötüydü ve şut tercihleri de yanlıştı. Yine de Burak Bıyıktay çok fazla kenarda bekletti tecrübeli guardı. Fenerbahçe Ülker farkı çift hanelere çıkartmaya yaklaştıysa da ev sahibi takım aradaki farkı 5 sayıya çekmesini bildi ve ilk yarı 35-40 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle geçildi.

Üçüncü çeyrekte savunmada daha diri olan Beşiktaş Cola Turka rakibini yakaladı ve öne geçmeyi de başardı. Allen Iverson çeyreğin bitimine 01:20 kala kaydettiği basketle "resmen Beşiktaşlı" oldu. :) Siyah - beyazlılar 3 sayı farkla öne geçti fakat çeyrek 53-53 sonuçlandı.

Adeta üçlük bombardımanı şeklinde başlayan son çeyrekte 6 tane isabetli üçlük seyrettik. Fenerbahçe Ülker bir ara kaybediyor olduğu momentumu tekrar sağladı ve dış atışlarla, günün kayıp ismi Lavrinovic'in kritik sayısı ile bitime 02:30 kala farkı 8'e çıkardı (63-71). Ev sahibi ekip 1 dakika 20 saniyelik sekansta farkı 4 sayıya kadar indirdi. Artık Fenerbahçe Ülker'in hata yapmasını beklemek zorunda kaldılar. Cevher'in kaçan 2 şutu çok önemliydi Beşiktaş adına, öne bile geçebilirlerdi ama olmadı. Sarı lacivertliler Iverson'ın ilk kez TBL'de forma giydiği maçta ezeli rakibini güç de olsa yenerek firesiz yoluna devam etmiş oldu böylelikle.

Maçtan akılda kalan anekdotlar; Iverson'ın 2.ve 4. periyotlarda hiç süre almaması. Burak Hoca o ayarı iyi yapamadı bence. 2. çeyrekte çok soğudu yıldız oyuncu, böylesine önemli bir maçta son çeyrekte oynamayacaksa niye alındı o zaman Iverson diye sorarım ben de. Fedor Likholitov ve Ömer Onan muazzam maç oynadılar. Ömer görevini yaptı, Iverson'a nefes aldırmadı. Maliano (Mali) Twitter'ında çok güzel bir cümle yazmış bununla ilgili: "Her canlı Ömer Onan'ı tadacaktır." diye. Burak Bıyıktay hamlelerini biraz daha mantıklı yapabilmiş olsaydı belki de Fenerbahçe Ülker bu sezon ilk defa suratı asık ayrılabilirdi salondan.

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (67): Allen Iverson 2 (4 ribaunt), Fedor Likholitov 22 (9 ribaunt), İsmail Çevik (1 ribaunt), Bekir Yarangüme 7 (2 ribaunt – 5 asist), Mustafa Abi, Cüneyt Erden (1 asist), Serhat Çetin 6 (1 ribaunt), Michal Ignerski (1 ribaunt), Mire Chatman 5 (12 ribaunt – 6 asist), Cevher Özer 19 (6 ribaunt – 2 asist), Andrew Ogilvy 6 (1 ribaunt)

FENERBAHÇE ÜLKER (74): Roko Ukic 10 (3 ribaunt – 2 asist), Mirsad Türkcan 8 (12 ribaunt – 1 asist), Ömer Onan 20 (3 asist), Lynn Greer (1 ribaunt – 2 asist), Darjus Lavrinovic 6 (9 ribaunt – 1 asist), Kaya Peker (5 ribaunt – 2 asist), Oğuz Savaş 12 (5 ribaunt), Terrance Kinsey 2 (4 ribaunt), Marko Tomas 12 (3 ribaunt – 4 asist), Emir Preldzic 4 (3 ribaunt)

1. PERİYOT: 21-27
2. PERİYOT: 14-13
3. PERİYOT: 18-13
4. PERİYOT: 14-21
Beşiktaş CT: 67- 74: F.Bahçe Ülker ( Koç ve Kalite Farkı Maçı Fener'e Getirdi) Beşiktaş CT: 67- 74: F.Bahçe Ülker ( Koç ve Kalite Farkı Maçı Fener'e Getirdi) Reviewed by Adsız on 16:21 Rating: 5

1 yorum:

Spanoulis dedi ki...

Bıyıktay'ın Beşiktaşlılığına ve vefakarlığına kimse tek kelime edemez ama coaching olarak ciddi anlamda yetersiz. Bu maçtaki 7 sayılık fark oyuncu kalitesinden öte Spahija-Bıyıktay farkıdır bana göre.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.