Advertisement

Bornova Bld: 97-95: Olin Edirne (2 Uzatmanın Sonunda Kazanan Ev Sahibi Oldu)

Lige bambaşka bir renk getiren Edirne ekibi Olin defalarca kazanmaya yaklaştı bugün. Maça iyi başlayamasalar bile ikinci çeyrekte 7 sayılık farkı eritip oyuna ortak olmayı başardılar. Seibutis ve Can Akın'ın sayıları ile skor el değiştirdi. 45 sayının atıldığı ikinci periyotta Bornova Belediye devrenin bitiminde 37-35'lik skorla soyunma odasının yolunu tuttu.

Savunmaların biraz daha ön planda olduğu, skor bulmakta güçlük çekilen bir üçüncü çeyrek vardı sahada. Bornova Roll ve Smith'in çabalarıyla 51-46'lık ufak bir üstünlük kurarak son çeyreğe girdiyse de Edirne ekibi Samardziski - Can - Seibutis ile dengeyi kurmayı bildi. Erdal - Can ve Seibutis'in isabetli şutlarıyla 58-64 öne fırlayan Olin kısa süre içerisinde avantajını kullanamadı. Ya da 11-2'lik Bornova serisinin gelmesini önleyemedi diyelim. Hal böyle olunca son saniyeler nefes nefese geçti, Smith'in kritik sayısı ile maç uzatmaya taşındı (71-71).

Uzatmalarda taş gibi savunma yapan Olin Bornova'ya uzun süre sayı şansı tanımazken, kısıtlı sürede 8 sayı öne geçti. Ancak Bornova, 4. çeyrekte yaptığını bir kez daha yaptı ve karşılaşma 2. uzatmaya gitti.

Demoralize olmuş vaziyetteki Olin'i Roll - Soner ve Murat Kaya'nın üçlükleriyle yıktı Bornova. Özellikle Soner'in katkısı çok daha önemliydi çünkü şut sokmasına alışık olmadığımız bir oyuncu. Son saniyelere kadar şans kovaladı Olin fakat Bornova basketbol savaşından galip çıkan taraf oldu 97-95 ile.

Bu çılgın mücadelede 23'er sayıyla oynayan Smith ve Roll galibiyetteki kilit oyuncular olurken; Soner'in 16 sayı - 8 asist - 7 ribaundluk performansı göz kamaştırdı. Olin'de ise Seibutis beklenilen performansı verdi 29 sayı - 8 ribaund - 5 asist ile. Can'ın 21 sayı - 5 asist - 4 ribaundluk katkısı ise galibiyete yetmedi.

Son olarak 5 haftadır bana göre ligin en güzel basketbolunu oynayan, seyredenlere keyif veren Olin Edirne'nin maçlarını yayınlama zahmetine katlanmayan Spormax'e sesleniyorum. Umrunuzda olmadığımı da biliyorum fakat elimden gelen bu. Şu takımın, şu güzel basketbolun tadını tüm basketbolseverlerle paylaşın. Fena mı olurdu 2 uzatmaya giden maçı canlı yayınlasaysınız?
Bornova Bld: 97-95: Olin Edirne (2 Uzatmanın Sonunda Kazanan Ev Sahibi Oldu) Bornova Bld: 97-95: Olin Edirne (2 Uzatmanın Sonunda Kazanan Ev Sahibi Oldu) Reviewed by Adsız on 18:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.