Advertisement

Efes Pilsen: 86-72: CSKA Moskova (7 Sene Sonra CSKA'yı Devirdik)

Tam 7 yıldır galibiyet hasreti yaşıyorduk CSKA Moskova karşısında. Grubumuzdaki durumumuzun rahat olmayışı, bu maçı daha önemli kılıyordu ki sahamızda kaybetmek çok büyük dezavantaj doğuracaktı bize.

Efes Pilsen maça çok istekli ve agresif başladı. Eski gücünde olmayan CSKA karşısında ilk çeyrekte Igor Rakocevic'i çok iyi kullandık. Topu dolaştırarak boş şutlar kullandırdık ya da Rako'nun birebirlerinden sayılar kazandık. Vujcic'in de pota altından etkili post - up oyunları ile hücumda yüzdeli oynadık. CSKA'nın ofans düzenini oturtamaması ekmeğimize yağ sürdü. Genellikle miss match dediğimiz ters eşleşmelerden veya J.R Holden'ın birebir zorlamalarıyla tutunmaya çalıştılar. İlk 20 dakikalık süre içerisinde rahat rahat maçı götüren Efes, devreye de farklı önde girdi.

Ciddiyetin farkında, top paylaşımını ve hücum düzenini oturtmuş, savunmayı iyi sayılabilecek derecede yapan Efes Pilsen'deki pozitif nokta tüm takımın galibiyete odaklanmış olmasıydı. Üçüncü çeyrekte ilk 3 şutunu kaçırmasına rağmen skora katkı yapan Nachbar çok özverili mücadele etti. Son çeyrekte ise Vujcic'in sakatlanması ile oyuna giren Lawrance Roberts gerek savunması gerekse hücumuyla maksimum katkı verdi. Değerli dokunuşları ve sayıları var ABD'li oyuncunun. CSKA Moskova Efes Pilsen'in bir türlü kendilerine vermediği momentumu 4. çeyreğin başlarında alır gibi oldu ve ilk kez öne geçti skorda. Ancak Kerem Tunçeri aspirin misali geldi ve ağrıyan noktaları teker teker onardı. Her geçen gün kendini geliştirmek Kerem Tunçeri'nin işi... Top onun elindeyken bir olgunluk, güven, hakimiyet hissediliyor. Wisniewski veya Ender'de böyle bir durum söz konusu değil ama. Kerem başka, bambaşka bir oyuncu. Lider artık. Oyun belki de CSKA'ya kayabilirdi fakat tecrübeli oyun kurucu oynadığı ikililerle, verdiği doğru paslarla ve soktuğu şutlarla tekrar ivmenin Efes Pilsen'e geçmesini sağladı. Kalan dakikalarda Sinan Güler'in çaldığı toplarla kolay sayılara koştuk ve farkı da tekrardan çift hanelere ulaştırdık.

Aldığımız bu galibiyetle grupta yine iddiamızı göstermiş olduk. 2003'ten beri yenemediğimiz CSKA'yı farklı ve emin adımlarla yenmek, günü güzel kapatmak verilebilecek en güzel bayram hediyesi bizler için. Vujcic, Kerem, Rakocevic, Roberts başta olmak üzere tüm oyuncularımızın ellerine, kollarına sağlık.

EFES PİLSEN (86): Andrew Wisniewski 3 (4 ribaunt - 5 asist), Igor Rakocevic 21 (3 ribaunt - 3 asist), Lawrence Roberts 13 (4 ribaunt), Kerem Tunçeri 8 (3 ribaunt - 6 asist), Bootsy Thornton 5 (4 ribaunt - 1 asist), Kerem Gönlüm 2 (1 ribaunt), Nikola Vujcic 14 (3 ribaunt - 3 asist), Bostjan Nachbar 12 (4 ribaunt - 1 asist), Sinan Güler 8 (2 ribaunt - 2 asist)

CSKA MOSKOVA (72): Nikita Kurbanov 2 (2 ribaunt), Matjaz Smodis, J.R. Holden 5 (1 ribaunt – 1 asist), Andrey Vorontsevich 15 (1 ribaunt – 2 asist), Trajan Langdon 9 (3 ribaunt – 1 asist), Boban Marjanovic 13 (3 ribaunt), Alexey Shved 4 (2 ribaunt – 2 asist), Dmitry Sokolov 6 (4 ribaunt – 1 asist), Viktor Khryapa 4 (3 ribaunt – 1 asist), Jamont Gordon 14 (3 ribaunt – 4 asist)

1. PERİYOT: 26-16
2. PERİYOT: 22-19
3. PERİYOT: 15-25
4. PERİYOT: 23-12
Efes Pilsen: 86-72: CSKA Moskova (7 Sene Sonra CSKA'yı Devirdik) Efes Pilsen: 86-72: CSKA Moskova (7 Sene Sonra CSKA'yı Devirdik) Reviewed by Adsız on 23:29 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.