Advertisement

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası Kura Çekimi Düzenlendi

7-11 Ocak 2014 tarihleri arasında Ankara’nın ev sahipliği yapacağı Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası'nda sekizli finaller eşleşmeleri yapılan kura çekimi ile belli oldu.

Polat Renaissance Otel’de yapılan kura çekimine Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Kasapoğlu, TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, TBF Erkek Ligleri Direktörü Ayhan Özgümüş ve TBF Kadın Ligleri Direktörü Murat Tümer, TBF Pazarlama Direktörü Elif Öztürk, TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak, TBF yetkilileri, takım temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, “Bu yıl Milli Takımımızın ev sahibi olacağı FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nı da göz önünde tutarak kupayı Ankara’da düzenlemek istedik. Hem ulaşım, hem konaklama hem de Ankaralı basketbolseverleri göz önüne alarak Ankara’da turnuvayı düzenlemeyi uygun gördük. Kulüplerimiz uluslararası arenada son yıllarda başarıdan başarıya koşuyorlar. Bu nedenle buradan teşekkürü bir borç biliyorum. Türk sporunun en büyük sponsoru Spor Toto’nun da katkıları var. Sezon başında yaptığımız düzenlemelerle birinci ligdeki maçları iddiaya alıyoruz. Bu da kulüplerimize önemli bir katkı oluyor. Yayıncımız Digitürk de  bu zorlu müsabakaları yayınlayacak. Çok kısa sürede yapacağımız bir anlaşmayla her hafta TRT’den bir maç canlı olarak yayınlanacak.  Bu hafta içerisinde atılacak imzalarla bunu sonuçlandıracağız” açıklamasında bulundu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat ise “Türkiye’de kadın basketbolu açısından 2014 yılı büyük önem taşıyor. Kadınlar Türkiye Kupası’nda güzide takımlarımızın yanı sıra ikinci ligden birinci lige yeni katılan Konak Belediyesi de yer alacak. Konak Belediyesi, ikinci ligde çok başarılı oldular ve bu yıl TKBL’de mücadele ediyorlar. İkinci ligde çok fazla takımımız bulunuyor ve bu takımlar, birinci ligin gelişmesi, takımlarımızın da Avrupa kupalarında bir yere gelmesinde önemli destek oluyorlar. Spor Toto teşkilatının ikinci ligimize de destek vermesi, kadın basketbolu açısından çok önem taşıyor. 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası, dünya üzerinde yerimizi belirleyeceğimiz bir organizasyon olacak. 2014 yılının, kadın basketbolu açısından her yönüyle fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası’nda mücadele edecek tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Herhangi bir sakatlık olmadan turnuvanın tamamlanmasını diliyoruz” dedi.

Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Kasapoğlu da yaptığı açıklamada, “Spor Toto teşkilat başkanlığı olarak, Türk sporuna sağladığımız destek katlanarak artacaktır. Futbol, basketbol ve diğer branşların ilerlemesi için Spor Toto olarak katkı sağladığımız için mutluyuz. Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupasında sadece çekişmenin değil, centilmenliğin de ön planda olmasını diliyoruz”

Gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupaları’nda çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

7 Ocak 2014 Salı
Konak Belediyesi – Adana Botaş
Galatasaray Odeabank – Beşiktaş

8 Ocak 2014 Çarşamba
Kayseri KASKİ – Mersin Büyükşehir Belediyesi
Tarsus Belediye – Fenerbahçe


Kulüp Temsilcileri Kuraları Değerlendirdi

Müge Erdem (Galatasaray Odeabank)
“Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası’nda heyecanı kura çekimi ile yaşamaya başladık. Her yıl birbirinden güzel organizasyonla kupa heyecanını yaşıyoruz. Şimdi Ankara’da kupa için mücadele edeceğiz. Çok güzel maçların olacağına inanıyorum. Hepimiz, şimdiden Dünya Şampiyonası heyecanını yaşamaya başladık. Kupaya da kazanmak istiyoruz. Tüm takımlara başarılar diliyorum.”

Haluk Yıldırım (Beşiktaş)
“2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek takımımıza başarılar diliyorum. Ankara’da son şampiyona karşı oynayacağız. Zorlu bir rakip olacak. Bizim amacımız sürprize imza atmak olacak. Tüm basketbolseverleri salona bekliyoruz.”

Eyüp Yağmur (Kayseri KASKİ)
“Öncelikle milli takımımıza başarılar diliyoruz. Galatasaray Odeabank ile eşleşmek isterdik. Gönlümüzden geçen de oydu. Amacımız finalde Sarı Kırmızılılarla karşılaşmak olacak.”

Suat Özdal (Mersin Büyükşehir Belediyesi)
“FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda milli takımımıza başarılar diliyorum. Zorlu bir maç olacak. Ankara’da kupanın olması bizim için önemli. Dünya Şampiyonası’nın bir provası olacak. Bizim amacımız sürpriz yapmak olacak.”

Melahat Aydın (Tarsus Belediye)
“Ligimiz bu yıl sürprizlere sahne oldu. Fenerbahçe çok güçlü bir ekip ama kupanın atmosferi farklı oluyor. İyi hazırlanmak ve iyi sonuç almak istiyoruz. Tüm basketbolseverleri maçlara bekliyoruz. Takımların hepsine başarılar diliyorum.”

Didem Akın (Fenerbahçe)
“2014 yılı milli takımlar açısından çok yıl bir yıl olacak. Bu yıl Ankara’da düzenlenen kupayı almak için mücadele edeceğiz. Son 4 yıldır kupayı kazanamıyoruz. İlk maçımız Tarsus ile ve bu maçların telafisi yok. Amacımız şampiyonluğa ulaşmak olacak.”
Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası Kura Çekimi Düzenlendi Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası Kura Çekimi Düzenlendi Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:39 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.