Advertisement

Kritik Maçta Kazanan Royal Halı Gaziantep (72-64)

Beko Basketbol Ligi'nin 13. haftasında alt sıraları yakından ilgilendiren kritik maçta Royal Halı Gaziantep, Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda konuk ettiği Aliağa Petkim'i 72-64 mağlup etmeyi başardı. Gaziantep ekibi, bu sonuçla ligdeki üçüncü galibiyetini alırken, Aliağa Petkim ise 2 galibiyette kaldı..

Royal Halı Gaziantep, rakibine; ribaundlarda 30-24, asistlerde ise 18-11'lik üstünlükler kurarken, 18/27 ikilik ve 10/32 üçlük isabeti kaydetti. Aliağa Petkim ise 15/25 ikilik atış isabeti bulurken, üç sayılık atışlarda 6/16 ile isabet buldu. 6/10 üçlük isabeti kaydeden Can Uğur Öğüt, kaydettiği 24 sayıyla Royal Halı Gaziantep'in galibiyetinde baş mimar olurken, 8/9 ile şut atan Oliver Stevic 19, 6/10 ile isabet bulan Mutlu Akpınar ise 14 sayıyla galibiyette öne çıkan diğer isimler oldular. Aliağa Petkim'de ise bu maçı da oyundan hiç çıkmadan tamamlayan Sean Marshall, 11/16 isabetle 28 sayı üretse de çabaları mağlubiyeti önleyemezken, Marcellus Sommerville de 3/7 isabetle 11 sayı üretti. 

Ev sahibi Royal Halı Gaziantep, mücadeleye; Ernest Bremer, Terrico White, Mutlu Akpınar, Murat Göktaş ve Dejan Borovnjak beşiyle başladı. Sakatlığı bulunan Serkan Erdoğan ile birlikte Stanley Burrell da maç kadrosunda yer almadı. Konuk ekip Aliağa Petkim ise mücadeleye; Ahmet Ali Erdoğan, Ceyhun Altay, Sean Marshall, Marcellus Sommerville ve Bora Hun Paçun beşiyle parkeye çıktı. Sakatlıkları süren Çağlar Karabulut, Petar Popovic ve Jerome Randle bu maçta da forma giymezken, yeni transfer Yalçın Azizmahmutoğulları ise ilk kez forma giydi.

Ev sahibi takım maça hızlı başladı. Can Uğur Öğüt'ün ilk 5 dakikada bulduğu iki üçlükle 6-4 önde kapatan Royal Halı Gaziantep'te Mutlu Akpınar da üçlük atışlarıyla oyuna ağırlığını koydu. Konuk takımda Ahmet Ali Erdoğan'ın serbest atışları da yetmeyince maçın ilk periyodu, ev sahibi takımın 20-10 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci periyoda bu kez konuk takım hızlı başlamasına rağmen atılan basketler yetmedi. Periyodun ilk 5 dakikasında İhsan Yalçın Azizmahmutoğulları, sonlarına doğru ise Marshall oyunlarıyla öne çıktı. Ev sahibi takımda Can Öğüt ve Mutlu Akpınar'ın basketlerine Murat Göktaş ve Stevic'in eşlik etmesi üzerine fark azalmasına rağmen Royal Halı Gaziantep devreyi 36-29 önde bitirdi.

Maçın üçüncü periyodunda ev sahibi takımın tutuk oyununa karşı konuk ekip hızlı başladı. İlk 5 dakikada rakibinden iki kat fazla sayı kazanan Aliağa Petkim, bu üstünlüğünü koruyamadı. Gaziantep ekibinde özellikle Stevic'in aldığı 11 sayıyla ev sahibi takım periyodu 53-42 önde kapattı. Final periyodunda ise ev sahibi takımda maç boyu üstün oyununu sürdüren Can Uğur Öğüt ve Stevic olmak üzere Bremer ve White'ın basketleri etkili oldu. Royal Halı Gaziantep, periyodun ilk kısmında hızlı bir oyun sergilerken rakibi Aliağa Petkim, ikinci bölümde Marshall'ın basketleriyle bu oyuna cevap vermeye çalıştı. Ev sahibi takım buna rağmen aradaki farkın kapanmasına izin vermeyerek maçı 72-64 kazandı.


SALON: Karataş Şahinbey Spor Salonu

HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu, Kaan Büyükçil, Ahmet Tatlıcı

ROYAL HALI GAZİANTEP (72): Erden Eryüz, Serhat Büker, Mutlu Akpınar 14 (4 ribaund- 5 asist), Murat Göktaş 4 (6 ribaund- 1 asist), Oliver Stevic 19 (5 ribaund- 1 asist), Emre Bayav, Domen Lorbek 3 (1 ribaund- 3 asist), Dejan Borovnjak (2 ribaund), Sertaç Şanlı, Ernest Bremer 3 (3 asist), Terrico White 5 (8 ribaund), Can Uğur Öğüt 24 (3 ribaund- 5 asist).

ALİAĞA PETKİM (64): Ahmet Ali Erdoğan 8 (2 ribaund- 3 asist), Yalçın Azizmahmutoğulları 6 (3 ribaund- 3 asist), Marcellus Sommerville 11 (4 ribaund), Serkan Menteşe 2 (3 ribaund- 1 asist), Jerome Randle, Melih Yıldız (1 asist), Sertan Şiyak, Ali Işık, Gani Erdi Gülaslan, Sean Marshall 28 (5 ribaund), Ceyhun Altay 4 (5 ribaund), Bora Hun Paçun 5 (1 ribaund- 3 asist).

1.PERİYOT: 20-10
2.PERİYOT: 16-19
3.PERİYOT: 17-13
4.PERİYOT: 19-22
Kritik Maçta Kazanan Royal Halı Gaziantep (72-64) Kritik Maçta Kazanan Royal Halı Gaziantep (72-64) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 05:04 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.