Advertisement

Pınar Karşıyaka - Galatasaray Liv Hospital Maçının Ardından..

Beko Basketbol Ligi'nin 10. haftasında Karşıyaka Arena'da oynanan Pınar Karşıyaka - Galatasaray Liv Hospital maçının ardından, her iki takımdan da karşılaşma ile ilgili değerlendirmeler geldi..

Galatasaray Liv Hospital'a sahasında 71-58 mağlup olan Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Kötü hücum ettiğimiz günde Galatasaray Liv Hospital'ı yenmek kolay değil" dedi. Sarıca, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Galatasaray Liv Hospital karşısında oyuncularının kazanma hırsından dolayı gergin olduğunu, bunun da oyunlarına yansıdığını söyledi. Sarıca, "Kötü hücum ettiğimiz günde Galatasaray Liv Hospital'ı yenmek kolay değil. Bu takım bugüne kadar bazı şeyleri başardı ancak her şeye yetmiyor" değerlendirmesini yaptı. "Yaşananları kimsenin onaylaması mümkün değil" diyen Sarıca, "Bu iş nereye gidecek bilmiyorum, bir yerde durması lazım. Taraftarımız devre arasında çok güzel bir şekilde Van'a gönderilmek üzere kaşkol ve bere attı sahaya. Ancak daha sonra istenmeyen hareketler oldu. Karşıyaka basketbol kentidir. Son dönemde aşırı gerginleşme var ama buna dur dememiz lazım. İki takım oyuncuları arasında çok iyi dostluk var. Ancak bu olanlara bir yerde dur dememiz lazım." dedi.

İzmir ekibinin deneyimli kaptanı İnanç Koç ise, mücadele ile ilgili olarak; “Kendimizi hazırladığımız gibi oynayamadık. Bizim açımızdan zor bir maçtı. Çalıştığımız savunmayı sahaya tam anlamı ile yansıttığımızı düşünmüyorum. Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Evimizde maç kaybetmeyi istemezdik ama önümüzde uzun bir yol var. 3 kulvarda da hedeflediğimiz noktaya doğru gideceğimize inanıyorum.” açıklamasında bulundu.


Galatasaray Liv Hospital’ın başantrenörü Ergin Ataman, “İyi savunma yaptık ve doğru atışlar bulduk” dedi. Ataman, maçtan sonra yaptığı açıklamada, çok zor bir deplasmanda sahasında mağlubiyeti olmayan Pınar Karşıyaka’yı iyi basketbol oynayarak yendiklerini söyledi. Dixon ve Batista’yı iyi durduklarını kaydeden Ataman, “İyi savunma yaptık ve doğru atışlar bulduk. Sonuçta net bir şekilde galip geldik” ifadesini kullandı. Ataman, maç içinde çıkan olayları tasvip etmediğini belirterek şöyle konuştu: “Karşıyakalılar da bu olaylardan rahatsızdır. Olaylar şube koordinatörümüz Murat Özyer’in yumruklanması ile başladı. Geçen sene İstanbul’da ve burada birtakım olaylar oldu. Ancak yeter artık, artık bitti. Basketbol sahalarını arenaya çevirmenin bir anlamı yok. Herkesi sükunete davet ediyorum. Biz Karşıyaka’yı çiçeklerle karşılayacağız. Pınar Karşıyaka son dönemde tüm Türkiye’ye örnek olmuş bir taraftar ama maalesef son yıllarda çok olay çıkarmaya başladılar. Biz antrenörler ve oyuncular kardeş gibiyiz.” 

Sarı-Kırmızılıların milli oyuncusu Sinan Güler de karşılaşma ile ilgili olarak; “Pınar Karşıyaka gibi zor bir deplasmandan galibiyetle döndüğümüz için mutluyuz. Taraftarın yarattığı atmosferin oyuncuların motive gücü olduğunu biliyoruz. Ama maç boyunca çok iyi savunma yaptık ve hücumda doğru hamleler yaptığımızı düşünüyorum. Maçın geneline yayılan skor farkı da bunun bir sonucu oldu.” ifadelerini kullandı.

Pınar Karşıyaka - Galatasaray Liv Hospital Maçının Ardından.. Pınar Karşıyaka - Galatasaray Liv Hospital Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:09 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.