Advertisement

FIBA Eurochallenge Cup'ta İlk Perde Kapanıyor

Ülkemizi Tofaş ve Royal Halı Gaziantep'in temsil ettiği FIBA EuroChallenge Cup’ın ilk tur grup maçları bu hafta sona eriyor.

B Grubu’nu lider bitirmeyi geçen hafta garantilemiş olan temsilcimiz Royal Halı Gaziantep, tek yenilgisini ilk maçtaki 69-74’lük skorla aldığı Romanya ekibi CSM Oradea ile deplasmanda karşılaşacak. Karşılaşma, 17 Aralık Salı günü TSİ 19:45’te başlayacak ve Rumen kanalı Digi Sport 3'ten naklen yayınlanacak. Gaziantep ekibinin Sloven antrenörü Jure Zdovc, grubu lider bitirmeyi garantiledikleri için bu maçta bazı oyuncularını dinlendireceğini açıkladı. Geride kalan 5 maçta; 77 sayı, 34.4 ribaund ve 20 asist ortalaması tutturan temsilcimizde, Sırp pivot Dejan Borovnjak 14.8 sayı ortalaması ile en skorer oyuncu oldu. Sırp power forvet Oliver Stevic, 7.3 ribaund ortalamasıyla ribaund kategorisinde, tecrübeli skorer Serkan Erdoğan ise 5.5 asist ortalamasıyla asist kategorisinde Gaziantep ekibinin en etkili isimleri oldular. CSM Oradea'da ise bir dönem ülkemizde de forma giymiş olan Kanadalı pivot Sean Denison, 15.6 sayı ve 9.6 ribaund ortalamalarıyla takımının hem bu istatistiklerde en etkili ismi oldu hem de en önemli oyuncusu olarak öne çıktı.

F Grubu’ndaki temsilcimiz Tofaş ise Sloven ekibi KRKA Novo Mesto deplasmanında hayati önem taşıyan bir maça çıkacak. Kazananın grup ikincisi olarak bir üst tura çıkacağı maç, 17 Aralık Salı günü TSİ 20:00’de başlayacak. Sloven ekibine karşı bugüne kadar oynadığı 3 maçı da kazanan temsilcimiz, Bursa'daki ilk maçtan da 81-72'lik galibiyetle ayrılmayı başarmıştı. Grupta oynadığı 5 karşılaşmada temsilcimiz, maç başına; 78 sayı, 38.4 ribaund ve 12.6 asist ortalaması tuttururken, Sloven ekibi ise; 70.8 sayı, 35 ribaund ve 15.4 asist ortalaması yakaladı. ABD'li skorer Marcus Denmon, 16.8 sayı ortalamasıyla temsilcimizin en skorer ismi olurken, Nijeryalı pivot Chinemelu Elonu 10.2 ribaund ortalamasıyla, deneyimli oyuncu Evren Büker ise 4 asist ortalamasıyla bu kategorilerde temsilcimizin en etkili isimleri oldular. Slovenin ekibinin forveti Edo Muric ise 12.8 sayı ortalamasıyla takımının en etkili ismi olarak göze çarpıyor.

FIBA Eurochallenge Cup'ta İlk Perde Kapanıyor FIBA Eurochallenge Cup'ta İlk Perde Kapanıyor Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:26 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.