Advertisement

Mersin Büyükşehir Belediyesi - Aliağa Petkim Maçının Ardından..

Beko Basketbol Ligi'nin 10. haftasında Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Aliağa Petkim arasında Mersin'de "soğuk bir salonda" oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, her iki cepheden de mücadele ile ilgili değerlendirmeler geldi..

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin deneyimli başantrenörü Mete Babaoğlu, ligde uzun bir aradan sonra kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Babaoğlu, 84-79 skorla galip geldikleri Aliağa Petkim maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, 6 haftadır kazanamadıklarını hatırlatarak, bu durumun takım üzerinde baskı oluşturduğunu belirtti. Maçın sonlarında tecrübesiz oyuncularla sahada olmak zorunda kaldıklarını ve bu bölümde iyi oynayamadıklarını dile getiren Babaoğlu, "Önceki maçlarda da bu olmuştu. Takım olarak özellikle ilk yarı çok iyi oynadık. Devre arasında farkın kapanabileceği uyarısında bulunmuştum. Uzun bir aradan sonra kazandığımız için mutluyuz" dedi.


Aliağa Petkim Başantrenörü Aclan Kavasoğlu ise ilk yarıda kötü savunma yaptıklarını ancak ikinci devre iyi mücadele ettiklerini aktardı. Oyuncu rotasyonu yapamadıklarını ifade eden Kavasoğlu, "Kazanabileceğimiz maçı elimizden kaçırdık. İyi oynayıp maçın sonunda böyle kaybetmek üzücü ama ilk periyodu da bu kadar kötü oynamamamız gerekirdi. Türk ve yabancı rotasyon gücümüz artarsa özellikle maç sonlarında daha iyi oynayacağız" diye konuştu.

Kavasoğlu, maçın oynandığı Servet Tazegül Spor Salonu'nun ısıtma sorunu nedeniyle oyuncuların oldukça zorlandığını da belirterek, "Soğuk hava oyuncuları olumsuz etkiledi. Ayrıca yönetmelik gereği forma içine, kollu koruyucu giyemiyoruz. Bu nedenle oyuncular daha da zorlanıyor. Molada oyuncular üşüyordu. Bu kadar soğuk bir salonda oynadık" ifadesini kullandı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi - Aliağa Petkim Maçının Ardından.. Mersin Büyükşehir Belediyesi - Aliağa Petkim Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:50 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.