Advertisement

Kadınlar Eurocup'ta 4 Takımımız Üst Turda

FIBA Kadınlar EuroCup’ta altıncı maçlar geride kalırken, bu kupada mücadele eden beş temsilcimizden dördü, bir üst tura çıkmayı başardı. Kupada son 16 takım arasındaki eşleşmeler de belli oldu..

A Grubu’nda üst tura yükselmeyi önceki hafta garantilemiş olan Adana Botaş, deplasmanda karşılaştığı Belarus ekibi Tsmoki Minsk’i 49-62 mağlup etti ve dördüncü galibiyetini aldı. Belarus ekibi ise bu sonuçla, ilk tur gruplarında galibiyetle tanışamamış oldu. Bu maçta serbest atış çizgisinden rakibinden 13 sayı fazla üreten temsilcimizde, Michelle Snow 17 sayı ve 16 ribaund ile yıldızlaşırken, Anna Vajda ise 8/13 şut isabetiyle galibiyete 19 sayılık bir katkı yaptı. Adana ekibi, bu sonucun ardından grubunda ikinci sırada yer alarak üst tura yükseldi. 

A Grubu’ndaki diğer temsilcimiz Homend Antakya Belediyesi ise evinde Rus ekibi Dynamo Kursk’a 76-82 kaybetti. 9/22 üçlük isabetiyle oynayan temsilcimizde, Aneika Henry’nin 16 sayı-14 ribaundluk performansı mağlubiyeti önleyemedi. Litvanyalı pivot Gintare Petronyte ise 6/6 serbest atış isabetiyle 18 sayı üreterek temsilcimizin en skorer oyuncusu oldu. Toplamda iki galibiyet ile grupta üçüncü sırayı alan Antakya ekibi, en iyi üçüncü olma şansını da kaçırarak Kadınlar EuroCup’a veda etti. Dynamo Kursk ise namağlup lider olarak tur vizesini aldı.

B Grubu’nda mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, deplasmanda İsveç ekibi Norrköping Dolphins’e 69-68 mağlup oldu. Mersin ekibinde deneyimli pivot Courtney Paris, 22 sayı ve 15 ribaund kaydederek ön plana çıktı. Matee Ajavon ise 6/11 şut isabetiyle rakip potaya 17 sayı bıraksa da çabaları mağlubiyeti önleyemedi. Temsilcimiz bu mağlubiyete rağmen üçlü averajla grubun ikinci sırasında yer aldı ve ikinci tura yükseldi. İsveç temsilcisi ise lider olarak tur vizesi aldı.

C Grubu’ndaki Tarsus Belediyesi de haftayı mağlubiyetle kapatan diğer bir temsilcimiz oldu. Belarus ekibi Horizont Minsk deplasmanında 78-72 kaybeden Tarsus Belediye’de Donneka Hodges 20 sayı ve 8 asistle dikkat çekti. 39 yaşındaki emektar power forvet Delisha Milton-Jones da 17 sayıyla maçı tamamladı. Tarsus ekibi, Dynamo Novosibirsk’in ACS Sepsi’ye yenilmesiyle grupta averajla ikinci sırayı alarak üst tura yükseldi.

İstanbul Üniversitesi B.G.D. ise Belarus ekibi Olimpia Grodno’yu deplasmanda 73-95 yenerek beş galibiyetle D Grubu’nu Rus ekibi Dynamo Moskova'nın önünde averajla ilk sırada bitirdi. Temsilcimizin 6/10, Olimpia Grodno'nun ise 7/11 ile üçlük isabeti bulduğu maçta; 19 sayı, 6 ribaund, 3 top çalma kaydeden Crystal Langhorne galibiyette önemli rol oynadı. 7/12 şut isabetiyle oynayan Shenise Johnson, 20 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, 6/9 şut isabeti kaydeden Melisa Can da galibiyete 17 sayılık bir katkı yaptı. 


Temsilcilerimizin ikinci turdaki rakipleri de belli oldu. Kupada oynayacağımız maçların programı şöyle;

16 Ocak 2014 Perşembe
Tarsus Belediyesi - Basket Landes (Fransa)
Aluinvent DVTK Miskolc (Macaristan) - İstanbul Üniversitesi B.G.D
Norrköping Dolphins (İsveç) - Adana Botaş
Chevakata Vologda (Rusya) - Mersin Büyükşehir Belediyesi

23 Ocak 2014 Perşembe
Basket Landes (Fransa) - Tarsus Belediyesi 
İstanbul Üniversitesi B.G.D - Aluinvent DVTK Miskolc (Macaristan)
Adana Botaş - Norrköping Dolphins (İsveç) 
Mersin Büyükşehir Belediyesi - Chevakata Vologda (Rusya)

Kadınlar Eurocup'ta 4 Takımımız Üst Turda Kadınlar Eurocup'ta 4 Takımımız Üst Turda Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:30 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.