Advertisement

Aykon TED Ankara Kolejliler'den Kınama Yazısı

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Aykon TED Ankara Kolejliler'in Yönetim Kurulu, bir bildiri yayınlayarak Türk Telekom adına açıklamalar yapan Batuhan Akyalçın’ı kınadı. Türk Telekom yöneticisi Akyalçın, kişisel twitter hesabından, maçın hakemlerinden Altuğ Köselerli ile Aykon TED Ankara Kolejliler yöneticisi Ali Kavaklıoğlu'nun beraber bir TV programı sunduklarını anımsatmış ve ayrıca protokol tribününe alınmadığını yazmıştı.

Akyalçın’ın protokol tribününde istediği yerde oturamadığı için tepki gösterdiği ifade edilen bildiride şöyle denildi: “15 Aralık Pazar günü oynanan Aykon TED Ankara Kolejliler-Türk Telekom müsabakası sonrası Türk Telekom Spor Kulübü yöneticisi olduğunu söyleyen Batuhan Akyalçın, sosyal medya aracılığıyla camiamız aleyhinde, spora ve ahlaka yakışmayan sözler paylaşmıştır. 1928 yılında yüce önder Atatürk’ün emriyle kurulmuş Türk Eğitim Derneği Türkiye’nin en eski ve saygın eğitim kurumudur, 1954 yılında kurulan kulübümüzde bugüne kadar sporun bir çok dalında, özellikle de Türk Basketbolu’na milli takım seviyesinde sporcu, antrenör, yönetici ve spor adamı olarak değerler yetiştirmiş bir spor kulübüdür. Böylesine köklü ve saygın camiamıza “pis camia” diyerek hakaret etmek Batuhan Akyalçın’ın haddi değildir.

Bu çirkin saldırının nedenini sahada yapılamayanı saha dışına yansıtmak ve Batuhan Akyalçın’ın maçta istediği yere oturamaması olarak değerlendiriyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu yönetmeliği gereğince misafir takım yöneticilerine gerekli yerler ayrılmış, ancak Türk Telekom Sağlık Dairesi’nde müdür olarak görev yaptığını öğrendiğimiz ve Kulüp yönetiminde yer almayan Batuhan Akyalçın maçta Başkanımızın yanında oturmak istemiştir. Söz konusu yerin Türk Telekom Spor Kulübü Başkanı için ayrıldığını öğrenince de manasız bir tepki vermiştir. Halbuki kendisine yine VIP’te daha arka sıralarda oturabileceği söylenmiştir. Batuhan Akyalçın’ı haddini bilmez sözleri için şiddetle kınadığımızı, kendisine karşı hukuki hakkımızı arayacağımızı kamuoyuna duyururuz.”


Türk Telekom yöneticisi Batuhan Akyalçın, kişisel twitter hesabından şu açıklamaları yazmıştı: "Altuğ Köselerli'yi tanır mısınız? Altuğ Köselerli'yi tanımayanlara: Dün oynanan Aykon TED Ankara Kolejliler - Türk Telekom maçının hakemidir kendisi.. Ali Kavaklıoğlu'nu tanır mısınız? TED Kolejliler Yöneticisi ve takımın oyuncularından Berent Kavaklıoğlu'nun babası. Birlikte TV programı yapan TED yöneticisi ve TBF Hakemi. TBF'ye yine soruyorum; Ankara'nın iki takımının karşılaşmasına nasıl Ankara'lı iki hakem atayabiliyorsunuz? Ayrıca dün eşim ve çocuğumu protokol önünde sizi alamayız dedikten sonra bana federasyonun kuralını hatırlatan Ali Kavaklıoğlu'na teşekkürler..."

Aykon TED Ankara Kolejliler'den Kınama Yazısı Aykon TED Ankara Kolejliler'den Kınama Yazısı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:36 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.