Advertisement

Hakyemez'den Federasyon'a..

TB2L'nin iddialı ekiplerinden Mamak Belediyesi DSİ Era'da Genel Koordinatörlük görevini sürdüren deneyimli basketbol adamı Doğan Hakyemez, Türkiye Basketbol Federasyonu'na seslenerek bir an evvel takımlara mâli açıdan bazı düzenlemelerin getirilmesini istedi..

Hakyemez'in bu konudaki görüşleri ve önerileri şu şekilde;

Basketbol liglerimiz, en üst kademeden en alt kademeye kadar çok kaliteli. Bu sezon Bölgesel Lig'de 14 takım 2. Lig'e çıkmayı hedefliyor. Birinci Lig'deki yabancı sayısının yanında, İkinci Lig'de de iki yabancı oyuncu oynatma kuralı gelince, takımlarda yer bulamayan Türk oyuncular, en üst liglerden aşağıya doğru yayılarak basketbolun ülkemizde kaliteli duruma gelmesini sağladı. TB2L'de oynanan maçlardaki çekişme, Beko Basketbol Ligi'ni aratmayacak düzeyde. 

Basketbolde liglerimizin üst düzeye ulaşmasının aksine Türkiye Basketbol Federasyonu'nun, hayali bütçelerle liglere katılan takımlar için ortaya bir kural koyamaması herkesi bezdirmiş durumda. Bilgisiz, görgüsüz basketbol ile uzaktan yakından ilgisi olmayan yöneticiler, borç içinde yüzen takımlarını sırf şahsi egoları uğruna hayali bütçelerle liglere sokarak basketbolumuzu uçuruma sürüklemekteler. Federasyonun ekmek parasını basketboldan kazanan; antrenör, idareci ve oyuncuların bu tip yöneticiler yüzünden alacaklarını tahsil edebilmek için yıllardır mahkeme kapılarını aşındırmalarına seyirci kalmalarını anlamakta zorlanıyorum. Avrupa'daki uygulamaların hiç birini örnek almayan federasyon, her sene ligden çekilen takımların artmasının bir değerlendirmesini yapıyor mu merak ediyorum. 

ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER
1- Vakit geçirmeden liglere katılan takımların bütçe karşılığı aranmalı. 
2- Borçları olan takımlar, karşılığı olacak şekilde bu borçlarını yapılandırmadan liglere alınmamalı. 
3- İki ay ödeme yapılmayan; antrenör, oyuncu ve idareciler, federasyon kararı ile alacakları saklı kalmak üzere sözleşmeleri fesh edilmeli ve aynı sezon içine başka bir takıma transfer olabilmeleri sağlanmalıdır. 
4- Ayrıca kontratları imzalayanların mesul olmaları tedbiri acilen getirilmelidir.

Senelerdir basketbolda kanayan bu yaraya neşteri TBF, yukarıda belirttiğim şekilde ve acilen vurmalıdır.

Hakyemez'den Federasyon'a.. Hakyemez'den Federasyon'a.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:54 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.