Advertisement

Fenerbahçe Ülker'e Partizan'dan Soğuk Duş (77-79)

Turkish Airlines Euroleague A Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, grubundaki 9. maçta Ülker Sports Arena'da konuk ettiği Sırp ekibi Partizan NIS Belgrade'ye 77-79 mağlup oldu. Gruptan çıkmayı daha önce garantileyen temsilcimiz, bu sonuçla grupta ikinci mağlubiyetini (ve ilk iç saha mağlubiyetini) alırken, Sırp ekibi ise üçüncü galibiyetini aldı.

Her iki takımın da 30 ribaund ve 16 asistle tamamladığı maçta, temsilcimiz 7/24 üçlük isabeti bulurken, konuk ekip Partizan ise 11/18 gibi çok yüksek bir yüzde ile dış atış atmayı başardı. İki sayılık atışlarda da Sarı-Lacivertliler 21/39 ile, konuk ekip ise 20/40 ile isabet sağladı. 6/10 şut isabetiyle; 21 sayı, 6 ribaund ve 7 asistlik bir performans sergileyen Emir Preldzic, temsilcimizin en etkili ismi olurken, Bojan Bogdanovic ve Luka Zoric ikilisi de 14'er sayı kaydettiler. Özellikle ikinci periyotta etkili olan Bo McCalebb ise rakip potaya 11 sayı bıraktı. Partizan cephesinde ise, eski takımına karşı forma giyen Tarence Kinsey, 7/15 şut isabetiyle 20 sayı üretirken, 5/7 ile üçlük atan Bogdan Bogdanovic 19, 4/5 üçlük isabeti kaydeden Dragan Milosavljevic ve 8/13 ile şut atan Joffrey Lauvergne ikilisi ise 18'er sayı kaydettiler.

Yaklaşık 12 Bin basketbolseverin izlediği açıklanan mücadelede, sakatlıkları süren Oğuz Savaş ve İlkan Karaman forma giymezken, temsilcimiz sahaya; Kenan Sipahi, Bojan Bogdanovic, Metecan Birsen, Linas Kleiza ve Gasper Vidmar beşiyle çıktı. Konuk ekip Partizan NIS Belgrade ise; Bogdan Bogdanovic, Tarence Kinsey, Dragan Milosavljevic, Nikola Milutinov ve Joffrey Lauvergne beşiyle parkeye çıkarken, sakatlıkları devam eden Leo Westermann ve Davis Bertans ikilisi ise kadroda yer almadı.

Karşılaşmaya Partizan fırtına gibi başladı. 5-0 ile skorda öne fırlayan konuk takım, 6. dakika dolmadan farkı çift hanelere taşıdı. Kinsey ve Milosavljevic'in sayılarıyla ilk çeyrekte sadece bir şut kaçıran Partizan, farkı 16 sayıya çıkartırken; Emir ve Bjelica'nın sayılarıyla çeyrek 30-17 sona erdi. İlk periyotta Fenerbahçe Ülker; 4/9 ikilik ve 2/6 üçlük isabeti, Partizan ise; 7/7 ikilik ve 5/6 üçlük isabeti buldu. İkinci çeyreğe Melih'in basketiyle başlayan Fenerbahçe Ülker, 5 buçuk dakikada 9-0'lık seri yakaladı. Farkı eriten sarı-lacivertlilier üst üst bulduğu sayılarla skora ortak oldu. McCalebb ile skoru 36-35'e taşıyan Fenerbahçe Ülker, soyunma odasına 39-37 yenik gitti.

Üçüncü çeyrekte temsilcimiz öne geçti ama hemen yanıt geldi. Skor bir kez daha el değiştirirken 25. dakika Zoric'in basketiyle 55-50 geçildi. Emir'le fark 8'e çıkarken, Bogdan Bogdanovic ve Lauvergne ile sayılar üreten konuk takım skoru lehine çevirdi. Çeyrek 60-59 Fenerbahçe lehine sonuçlandı. Final periyoduna Partizan etkili başladı. 4 dakikalık zaman diliminde farkı 9 sayıya çıkartıp skoru 69-60'a getiren konuk takıma yine Emir yanıt verdi. Sırp temsilcisi hızlı hücumlardan bulduğu basketlerle son üç dakikaya girilirken farkı tekrardan 9 sayıya yükseltti. Emir ve Zoric ile maça tutunmaya devam eden Fenerbahçe, son dakika içerisinde farkı 3 sayıya kadar indirdi. Kinsey ile taktik faulleri kaçırmayan Partizan, hücumlardan boş dönen temsilcimiz karşısında sahadan 79-77 galip ayrıldı.


Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Zeljko Obradovic, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, ilk çeyrek 30 sayı yiyerek maça kötü başladıklarını belirtip, "Savunmada iyi olduğumuz anlarda bile rakibimiz bundan faydalandı. Kazanma şansımız oldu ama rakibimiz çok savaştı, yürekli oynayarak galip geldi. Ben yine de oyuncularımdan memnunum. Biz de savaştık. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. İyi günde, kötü günde yanımızdalar." dedi. THY Euroleague'de Top 16'yı daha önce garantilediklerini hatırlatan Obradovic, "Son maçta Nanterre'yi yenersek lider bitireceğiz. Tabii bu önemli bir şeyse... Top 16'da hangi gruba girersek girelim çok zor olacak. Çok ciddi rakiplerle karşı karşıya olacağız. Bunun için vaktimiz var" diye konuştu.
reklam

Partizan Başantrenörü Dusko Vujosevic ise galibiyet nedeniyle çok mutlu olduklarını aktararak, "Çok önemli bir rakibe karşı kazandık. Fenerbahçe Ülker, muhteşem bir takım ve olması gereken bütün özelliklere sahip. Obradovic'in çok iyi oyuncuları var. Bu takımın Avrupa'nın en iyi sonuçlarına sahip bir koçu da var. THY Avrupa Ligi'nde her maç önemlidir ama bu maç Top 16 yolunda bizim için daha da önemliydi. Oyuncularıma yürekleri ve savaşları için teşekkür ediyorum. Müthiş bir kalite gösterdiler." dedi.


SALON: Ülker Sports Arena

HAKEMLER: Jose Martin (İspanya), Juan Carlos Arteaga (İspanya), Petros Papaetrou (Yunanistan)

FENERBAHÇE ÜLKER (77): Bo McCalebb 11 (5 ribaund- 6 asist), Ömer Onan (1 ribaund), Nemanja Bjelica 8 (3 ribaund- 2 asist), Barış Ermiş, Melih Mahmutoğlu 2, Linas Kleiza 5, Gasper Vidmar 2 (1 ribaund), Luka Zoric 14 (3 ribaund), Kenan Sipahi (1 ribaund- 1 asist), James Metecan Birsen (1 ribaund), Bojan Bogdanovic 14 (4 ribaund), Emir Preldzic 21 (6 ribaund- 7 asist).

PARTIZAN NIS BELGRADE (79): Petar Aranitovic, Joffrey Lauvergne 18 (5 ribaund- 1 asist), Boris Dallo, Nikola Milutinov 2 (4 ribaund- 1 asist), Dragan Milosavljevic 18 (5 ribaund- 5 asist), Bogdan Bogdanovic 19 (4 ribaund- 5 asist), Djordje Gagic (1 ribaund), Dejan Musli 2 (2 ribaund), Djoko Salic, Mihajilo Andric (1 ribaund), Tarence Kinsey 20 (2 ribaund- 4 asist), Nemanja Bezbradica.

1.PERİYOT: 17-30
2.PERİYOT: 20-9
3.PERİYOT: 23-20
4.PERİYOT: 17-20
Fenerbahçe Ülker'e Partizan'dan Soğuk Duş (77-79) Fenerbahçe Ülker'e Partizan'dan Soğuk Duş (77-79) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:39 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.